Behandling af trægulv
Efter afslibning af gulve udføres behandling af trægulv. Gulvkanonen har lavet en guide til valg af efterbehandling.
Den rette efterbehandling har større betydning, end man umiddelbart vil tro.
Gulvafslibning og efterbehandling er to begreber, som går hånd i hånd, da trægulve altid skal efterbehandles. Det er i den anledning vigtigt, at du vælger den helt rigtige efterbehandling, da denne behandlingsproces trods alt har stor indflydelse på dit gulvs udseende, og holdbarhed. Ønsker du professionel rådgivning omkring valg af efterbehandling, så kontakt os.
De vigtigste fordele ved efterbehandling af trægulv
Efterbehandling af trægulv er ikke kun et æstetisk valg, men også et praktisk et. Her er nogle af de vigtigste fordele:
- Beskyttelse mod slid: En korrekt efterbehandling beskytter træet mod daglig slitage, ridser og skrammer.
- Forlængelse af gulvets levetid: Med den rette beskyttelse kan dit trægulv holde i mange flere år.
- Let vedligeholdelse: Efterbehandlede gulve er lettere at rengøre og vedligeholde.
- Forbedret udseende: Efterbehandling kan forstærke træets naturlige skønhed og give det en flot finish.
Hvilken efterbehandling skal jeg vælge?
Det er først og fremmest afgørende, at du er klar over, at der findes forskellige efterbehandlinger. Det omfatter henholdsvis ludbehandling, lakbehandling og oliebehandling.
Er det første gang, du skal have slebet dit trægulv, kan det selvsagt være svært for dig at vurdere, hvilken efterbehandling der er den rigtige. Der er dog ingen grund til, at du føler dig helt fortabt, da vi selvfølgelig står til rådighed med rådgivning og sparring. Der er fordele og ulemper ved de forskellige efterbehandlinger, hvilket vi gerne fortæller dig mere om, hvis du kontakter os.
Efterbehandling – Værd at vide om betrædelse og vedligeholdelse
Det kan ikke anbefales at betræde trægulvet umiddelbart efter endt behandling, hvorfor det gælder om at væbne sig med tålmodighed. Det er lidt forskelligt, hvornår trægulvet må betrædes, men du kan altid spørge den udsendte gulvsliber til råds, hvis du er i tvivl. Der skal som udgangspunkt gå 4-6 timer efter sidste behandling, før du må betræde gulvet med bare fødder eller sokker.
Der er forskel på, hvordan man vedligeholder trægulv, da korrekt vedligeholdelse afhænger af, hvordan dit trægulv er blevet behandlet. Det har altså meget at sige, om dit trægulv er blevet olie-, lak- eller ludbehandlet.
Du kan på vores hjemmeside finde flere guides om, hvordan man behandler forskellige typer af trægulv. Det er ikke en større videnskab at vedligeholde trægulv, så der er ingen grund til at være bekymret.
Valg af efterbehandling med udgangspunkt i personlige behov
De personlige behov og ønsker bør altid være i fokus, når det handler om valg af efterbehandling. Du skal i den anledning tænke over, hvordan du ønsker, at dit trægulv skal blive.
Hvad er vigtigst for dig? Skal gulvet være nemt at vedligeholde? Skal gulvet være naturligt og samtidig have et råt look? Fortæller du om dine ønsker, så kan vi med garanti hjælpe dig med at finde den helt rigtige efterbehandling.
Der er selvfølgelig nogle efterbehandlinger, som er mere populære end andre, men det er vigtigt, at du ikke blot følger strømmen. Det er nemlig en smagssag, om man er mest til den ene eller anden efterbehandling. Det er ikke desto mindre afgørende, at efterbehandlingen bliver gennemført.
Hvem står for efterbehandlingen?
Det er hensigtsmæssigt at lade en professionel gulvsliber klare det hele – både gulvafslibning og efterbehandling. Du kan muligvis læse dig frem til, hvordan man efterbehandler trægulv, men det er ikke sikkert, at du kan opnå det samme resultat som en erfaren gulvsliber.
Gulvkanonen mestrer udførsel af alle tænkelige efterbehandlinger, så vi ved selvfølgelig også, hvordan dit trægulv skal behandles korrekt. Du kan dermed være helt tryg ved at overlade den opgave til os, da vi har mange års erfaring med både gulvafslibning og efterbehandling.