Efterbehandling

Få et uforpligtende tilbud
 • +1500 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Betaling når arbejdet er godkendt

Behandling af trægulv

Efter afslibning af gulve udføres behandling af trægulv. Gulvkanonen har lavet en guide til valg af efterbehandling.

Den rette efterbehandling har større betydning, end man vil umiddelbart vil tro.

Gulvafslibning og efterbehandling er to begreber, som går hånd i hånd, da trægulve altid skal efterbehandles. Det er i den anledning vigtigt, at du vælger den helt rigtige efterbehandling, da denne behandlingsproces trods alt har stor indflydelse på dit gulvs udseende, og holdbarhed. Ønsker du professionel rådgivning omkring valg af efterbehandling, så kontakt os.

Få et uforpligtende tilbud

Hvilken efterbehandling skal jeg vælge?

Det er først og fremmest afgørende, at du er klar over, at der findes forskellige efterbehandlinger. Det omfatter henholdsvis ludbehandling, lakbehandling og oliebehandling.

Er det første gang, du skal have slebet dit trægulv, kan det selvsagt være svært for dig at vurdere, hvilken efterbehandling der er den rigtige. Der er dog ingen grund til, at du føler dig helt fortabt, da vi selvfølgelig står til rådighed med rådgivning og sparring. Der er fordele og ulemper ved de forskellige efterbehandlinger, hvilket vi gerne fortæller dig mere om, hvis du kontakter os.

Efterbehandling – Værd at vide om betrædelse og vedligeholdelse

Det kan ikke anbefales at betræde trægulvet umiddelbart efter endt behandling, hvorfor det gælder om at væbne sig med tålmodighed. Det er lidt forskelligt, hvornår trægulvet må betrædes, men du kan altid spørge den udsendte gulvsliber til råds, hvis du er i tvivl. Der skal som udgangspunkt gå 4-6 timer efter sidste behandling, før du må betræde gulvet med bare fødder eller sokker.

Der er forskel på, hvordan man vedligeholder trægulv, da korrekt vedligeholdelse afhænger af, hvordan dit trægulv er blevet behandlet. Det har altså meget at sige, om dit trægulv er blevet olie-, lak- eller ludbehandlet.

Du kan på vores hjemmeside finde flere guides om, hvordan man behandler forskellige typer af trægulv. Det er ikke en større videnskab at vedligeholde trægulv, så der er ingen grund til at være bekymret.

Valg af efterbehandling med udgangspunkt i personlige behov

De personlige behov og ønsker bør altid være i fokus, når det handler om valg af efterbehandling. Du skal i den anledning tænke over, hvordan du ønsker, at dit trægulv skal blive.

Hvad er vigtigst for dig? Skal gulvet være nemt at vedligeholde? Skal gulvet være naturligt og samtidig have et råt look? Fortæller du om dine ønsker, så kan vi med garanti hjælpe dig med at finde den helt rigtige efterbehandling.

Der er selvfølgelig nogle efterbehandlinger, som er mere populære end andre, men det er vigtigt, at du ikke blot følger strømmen. Det er nemlig en smagssag, om man er mest til den ene eller anden efterbehandling. Det er ikke desto mindre afgørende, at efterbehandlingen bliver gennemført.

Hvem står for efterbehandlingen?

Det er hensigtsmæssigt at lade en professionel gulvsliber klare det hele – både gulvafslibning og efterbehandling. Du kan muligvis læse dig frem til, hvordan man efterbehandler trægulv, men det er ikke sikkert, at du kan opnå det samme resultat som en erfaren gulvsliber.

Gulvkanonen mestrer udførsel af alle tænkelige efterbehandlinger, så vi ved selvfølgelig også, hvordan dit trægulv skal behandles korrekt. Du kan dermed være helt tryg ved at overlade den opgave til os, da vi har mange års erfaring med både gulvafslibning og efterbehandling.

Få et uforpligtende tilbud

Mads
Daglig leder
Martin
Gulvmand
Tobias
Marketing
Philip
Gulvmand
Nicolai
Content ansvarlig
Rafal
Maler
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Andrej
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Boris
Gulvmand
Anders
Marketing
Aleksandar
Projektleder
Arkadius
Maler
Bo
Kundeservice
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Lud, lak og olierede trægulve

Spørgsmål og svar vedr. efterbehandlinger

 • Valg af efterbehandling handler i høj grad om, hvad dine behov er. Der er fordele og ulemper ved de forskellige efterbehandlinger, hvorfor det er vigtigt med ordentlig rådgivning inden arbejdet påbegyndes. Er du eksempelvis ung studerende, så er det i de fleste tilfælde bedst med en mat lak, da lakerede gulve er nemmest at holde rene. Har du derimod 2 hunde, er det vigtigt med en 2-komponent lak, så gulvene har en ekstra slidstærk lak. Ulempen ved lak er dog, at hvis du først får en ridse i lakken, så er den svær at reparere.

  Vi anbefaler altid at du kontakter os telefonisk, så du er sikker på at få den nødvendige rådgivning.

 • Inden valget af efterbehandling træffes er det vigtigt, at du spørg dig selv om, hvordan du ønsker at gulvet skal være, når arbejdet er færdigt. Ønsker du at gulvet skal være nemt at holde, så er det lak du skal vælge. Ønsker du at gulvene skal være naturlige og have det ”rå” look, så er det ludbehandling og sæbebehandling du skal vælge.

  Derudover skal du også spørge dig selv om, om du ønsker, at gulvet skal være naturligt eller hvidpigmenteret. Der er ingen forskel i holdbarheden på den hvidpigmenteret og naturlige, så det er kun et spørgsmål om, hvad man synes er pænest.

 • Vi har lavet nogle videoer om efterbehandlingerne lak, lud, olie og maling af trægulv. Du kan finde videoerne her på hjemmesiden. Vi fortæller i videoerne om, hvordan men vedligeholder de forskellige efterbehandlinger og hvornår de må betrædes efter vi er færdige med opgaven. Er du i tvivl om efterbehandlingerne, kan du læse meget mere om dem her på siden.  

 • Har du små børn eller husdyr, så er det vigtigt, at du har en modstandsdygtig overflade. Vi anbefaler altid en 2-komponent lak, da det er den stærkeste lak der findes, og fordi lak er en behandlingstype, der er let at vedligeholde og holder i lang tid.

  Er du i tvivl om, hvilken efterbehandling der er bedst egnet til dine behov eller har du spørgsmål til efterbehandlinger, så ring os op og få en uforpligtende snak med os.

Se flere af vores gode råd

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.