Ballerup, København
Åben alle dage fra 07.00 - 20.00

Gulvafhøvling

Gulvafhøvling i København og omegn

Har du et skadet gulv med mange ujævnheder, eller hvor der er meget dybe ridser? Så har det måske brug for en gulvafhøvling. Dette kan være nødvendigt, hvis du har gamle fernisgulve, eller hvis de generelt er meget beskadigede.

Det kan også være, at gulvet bølger, efter der har været vandskade eller lignende, eller der er rester af gammel spartelmasse, lim eller lignende på gulvet.

I sådanne tilfælde vil det være nødvendigt at høvle en del af overfladen for at udjævne det. Afhøvling anvendes udelukkende på gulve, hvor det det ikke er tilstrækkeligt kun at foretage en gulvafslibning, hvilket i langt de fleste tilfælde er er nok. Når du sliber gulvet, ryger der typisk en millimeter af gulvet, mens det er et større indgreb, når det skal afhøvles.

Hvordan udfører I gulvafhøvling?

Når vi arbejder med gulvafhøvling, foregår det med høj præcision. På den måde undgår vi, at efterlader gulvet med tydelige slibemærker eller niveauforskelle i dybden. Gulvafhøvling er et mere krævende stykke arbejde end gulvafslibning, da der fjernes et større lag fra gulvet. Samtidig skal der tages højde for eventuelle ujævnheder og søm, som kan besværliggøre processen.

Ved en gulvafhøvling, vil der blive høvlet ca. 2 – 4 millimeter af gulvet. Det lyder måske af meget, men det er i visse tilfælde nødvendigt, hvis gulvet skal reddes. Du kan dog være helt rolig. Vi har igennem tiden afhøvlet mange gulve, og ved derfor, hvordan det skal gøres.

Gulvafhøvling er ikke noget, vi anbefaler, at du går i gang med på egen hånd, da du nemt risikerer at ødelægge sit gulv. Det kan hurtigt blive en dyr affære, der er svær at redde, når først du har høvlet overfladelaget af. Hvis ikke dette gøres korrekt, er der risiko for, at du ender med tynde gulvbrædder, der i værste tilfælde flækker. Få derfor altid hjælp fra en professionel, medmindre du ved, hvad du laver.

Når gulvafhøvlingen er afsluttet

Når vi har afhøvlet gulvet, bliver det slebet i samme omgang. Det gør vi, for at gøre gulvet klar til efterbehandling. En efterbehandling bliver typisk udført med olie, lak, lud eller maling. Processen ved en gulvafhøvling indebærer altså, ud over afhøvlingen, også alle de trin, der er, når gulvet skal slibes.

Når gulvet skal efterbehandles, har du forskellige muligheder for at sætte et præg på det, der matcher med resten af boligens stil – eller hvordan du nu ønsker, det skal se ud. Er du i tvivl om, hvilken efterbehandling dit gulv skal have, så har vi skrevet en guide til efterbehandling, som du kan se ved at klikke her. Ellers rådgiver vi altid vores kunder, så der ikke er tvivl om noget. Det er vigtigt for os, at vores kunder er tilfredse med den service, vi yder – og vi gør derfor alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig mest muligt, hvis du har spørgsmål.

De fleste gulve kan reddes

Der er mange, der fejlagtigt tror, at det er nødvendigt at få udskiftet gulvet, hvis det bliver meget skadet, det er dog meget sjældent, at det er tilfældet. Når gulvafhøvling, -afslibning og efterbehandling er udført, vil de fleste gulve nemlig være så gode som nye. Du vil faktisk næsten aldrig kunne se, at gulvet har været skadet. Dog bør du passe på dine gulve alligevel, da for mange afhøvlinger kan medføre, at gulvet bliver mindre solidt. Derfor anbefaler vi altid, at du plejer dine gulve, så det kun er i værste tilfælde, hvis de skal afhøvles.

Kan man selv afhøvle sine gulve?

En afhøvling af gulvet er en langt større operation, end når du sliber det. Typisk bliver der høvlet mellem dobbelt så meget og fire gange så meget af, i forhold til når du sliber det. Det er derfor, det som regel vil være at foretrække med en gulvafslibning, da gulvet ikke kan klare at blive høvlet så mange gange. Det betyder også, at du meget hurtigt kan komme til at ødelægge gulvet, hvis du selv kaster dig over opgaven, uden at have fuldstændigt styr på maskinen og teknikker. Vores gulvslibere har erfaringen og ekspertisen, og ved lige præcis hvad de laver.

Skal vi hjælpe dig med gulvafhøvling?

Hvis du har et gulv, der trænger til afhøvling, så kontakt os via mail på info@gulvkanonen.dk, på telefonnummer (+45) 71 96 91 91 eller få et tilbud ved at klikke her. Hvis du ikke er sikker på, om dit gulv trænger til en gulvafslibning, så kan vi komme ud til dig og kigge på det.

Uanset hvilken behandling dit gulv skal have, så får altid du et gratis og uforpligtende tilbud på prisen. Du kender altså prisen i forvejen og kan beslutte dig efterfølgende. Vi glæder os til at puste nyt liv i dit gamle gulv!

Slide thumbnail
Slide thumbnail
Slide thumbnail
Gulvafhøvling
1. Gulvafhøvling

Vi starter med at afhøvle gulvet for at fjerne dybe ridser i gulvet, samt behandlinger som fernis og spartelmasse.

2. Gulvafslibning

Herefter udføres en gulvafslibning for at forberede gulvet til efterbehandling og for at give gulvet en glat finish.

3. Efterbehandling
Åben alle dage fra 07.00 - 20.00