• +2000 gode kundeanmeldelser

  • 3 års garanti på alt udført arbejde

  • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Sådan olierer du en køkkenbordplade


En bordplade i køkkenet bør behandles med olie, så den får yderligere beskyttelse og et flot udseende. For at hjælpe dig godt på vej med olieringen af din køkkenbordplade kan du følge vores vejledning.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Redskaber og materialer til oliering af bordplade

En vigtig forudsætning for at kunne oliere bordpladen er, at du har de nødvendige redskaber og materialer. Det gælder naturligvis også, når du skal slibe din bordplade (her kan du også læse vores tips til slibning af bordpladen).

Der er derfor ingen grund til at spare på udstyret til denne opgave. Til oliebehandling af en træbordplade anbefaler vi, at du anskaffer dig følgende:

  • 1 bordpladeolie
  • 2-5 olieklude
  • Sandpapir (f.eks. korn 120)


Bordpladeolie er et godt valg til behandling af en køkkenbordplade.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Tips og gode råd til oliering af køkkenbordplade

  • Brug en køkkenbordpladeolie: Til en oliebehandling af en køkkenbordplade er det en god idé at vælge en decideret køkkenbordpladeolie. Andre olietyper kan blive harske, hvilket ikke er ideelt, når køkkenbordet bl.a. bruges til madvarer.
  • Følg altid anvisningerne, der står bag på olieproduktet. De forskellige produkter varierer, f.eks. i forhold til tørretid.
  • Fordel olien med plastic: Et lille tip er at fordele olien med et lille stykke plastic – ikke en olieklud, der i højere grad suger olien op eller kan trevle. Se f.eks. vores video om slibning af bordplader med en god demonstration af olieringen.
  • Vurder den påførte mængde: Når du er færdige med at massere olien ned i bordpladen, bør du efterse bordpladen for evt. søer af olie. Er der tydelige olieplamager skal du tørre dem væk med en olieklud. Og er der områder, der tydeligvis har fået for lidt olie, kan du påføre lidt mere olie dér.
  • Olieklude er selvantændelige, så derfor skal du altid opbevare dem sikkert efter brug. Det kan f.eks. være i en frostpose eller et glas med tætsluttende låg.
  • Slib bordpladen efter 1. lag olie: Det er en god idé at slibe bordpladen efter 1. oliebehandling (når olien er tør), så overfladen bliver helt jævn og glat.

Sådan olierer du en bordplade

  1. Hæld en smule olie ud på bordpladen i et tyndt lag.
  2. Brug oliekluden til at massere olien godt ned i bordpladen.
  3. Lad olien ligge i 5-10 minutter, så bordpladen får mulighed for at suge mest mulig olie.
  4. Fjern evt. overskydende olie fra bordpladen med en tør olieklud og læg oliekluden i en frostpose eller et glas med tætsluttende låg, så den ikke selvantænder.
  5. Lad olien tørre i få timer (tjek tørretiden bag på olieproduktet).
  6. Slib bordpladen med sandpapir (korn 120), så den får en glat overflade, og tør bordpladen af med en klud for at fjerne slibestøv.
  7. Gentag trin 1-5) yderligere én gang, så bordpladen samlet efterbehandles to gange.

HUSK: Når du har behandlet bordpladen for anden gang og er helt færdig med efterbehandlingsprocessen, skal du igen huske at lægge oliekludene i en frostpose eller et glas med tætsluttende låg, inden du smider dem ud.

 

Få et uforpligtende tilbud

Alt om oliering af køkkenbordplade

  1. Hvorfor skal jeg oliere min køkkenbordplade?
    Oliering beskytter træet mod fugt, pletter og daglig slitage. Det hjælper også med at fremhæve træets naturlige skønhed og giver en glat finish.
     
  2. Hvilken type olie skal jeg bruge til min køkkenbordplade?
    Det anbefales at bruge en specifik køkkenbordpladeolie. Almindelige træolier kan blive harske og er ikke altid egnede til overflader, hvor der tilberedes mad.
  3. Hvor ofte skal jeg oliere min køkkenbordplade?
    For en ny bordplade anbefales det at oliere den en gang om måneden i de første tre måneder. Derefter kan du oliere den hver 3.-6. måned afhængigt af brugen og slid.
  4. Hvordan forbereder jeg min bordplade til oliering?
    Start med at rengøre bordpladen grundigt for at fjerne støv, madrester og pletter. Sørg for, at overfladen er tør, inden du påfører olien.
  5. Kan jeg bruge en anden type finish end olie på min køkkenbordplade?
    Ja, der er andre muligheder som lak eller voks. Men oliering er ofte foretrukket for køkkenbordplader, da det giver en naturlig finish og er nemt at vedligeholde.
  6. Hvordan opbevarer jeg olieklude efter brug?
    Olieklude kan være selvantændelige. Efter brug bør du opbevare dem i en tætsluttende beholder, som en bøtte eller et glas med tætsluttende låg, inden du smider dem ud. Undgå at bruge plastikposer, da der nemt kan gå hul på dem.

Ønsker du hjælp til opgaven?

En olieret køkkenbordplade får et flot udseende og en mere modstandsdygtig overflade, som du får glæde af i lang tid.

Umiddelbart kan opgaven virke ret ligetil. Men føler du alligevel, at en bordpladeoliering bliver for stor en mundfuld, er du velkommen til at kontakte os. Vi kan hjælpe med både rådgivning eller udførelse af opgaven, så du blot skal se frem til det færdige resultat. Kontakt os for en uforpligtende snak eller et gratis tilbud.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Maks. filstørrelse: 128 MB.

    Vi har lukket for telefontid nu

    Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

    Vi har lukket for telefontid nu

    Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
    • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
      Slip fil her eller
      Maks. filstørrelse: 128 MB.

      Vi har lukket for telefontid nu

      Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
      Få et uforpligtende tilbud

      Vi har lukket for telefontid nu

      Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
      Ring på 71 96 91 91
      • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
        Slip fil her eller
        Maks. filstørrelse: 128 MB.