• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Sådan vurderer du, om du skal afhøvle dit trægulv


Har dit trægulv set bedre dage, kan du selv sørge for, at det igen vil stråle. Men skal du blot slibe det, eller skal det også afhøvles, for at du får det bedste resultat? Vi hjælper dig på vej, så du selv kan vurdere, om dit trægulv har brug for en afhøvling eller ej.

Forskellen på at slibe og afhøvle et slidt trægulv er større, end mange egentlig regner med. Så når du er nået til den konklusion, at du vil reparere dit slidte trægulv, skal du efterfølgende tage stilling til, hvilken behandling dit gulv skal have. Skal gulvet slibes, eller er en afhøvling af gulvet også nødvendig? Det kan du faktisk relativt nemt selv vurdere.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvornår kræver dit trægulv en afhøvling?

Hvis du ikke ønsker at få besøg af en gulvmand og få en professionel vurdering, kan du naturligvis også selv vurdere, om dit gulv først skal afhøvles, før det slibes og efterbehandles.

Nogle af de ting du skal være opmærksom på og tjekke med egne øjne – ting, som typisk gør, at gulvet skal afhøvles – er bl.a. følgende:

Gulvets tykkelse

En gulvafhøvling er en grov behandling af gulvet, da man fjerner ca. 2-4 mm af træets overflade. En afslibning er derimod mere skånsom, da man bruger slibepapir og kun fjerner ca. 1 mm. Dit gulv skal altså være tilstrækkeligt tykt for at kunne klare en afhøvling. Du kan f.eks. tjekke tykkelsen ved et radiatorrør eller ved at fjerne et dørtrin og se tykkelsen, når du ser plankerne.

Gulvtype og træsort

Det er ikke alle gulve, der kan klare en afhøvling. Har du et massivt parket- eller plankegulv, vil du sandsynligvis kunne afhøvle gulvet én eller flere gange i løbet af dets levetid. Er dit gulv derimod et lamelgulv, vil det sjældent kunne klare en afhøvling, da der gerne skal være 3-4 mm tilbage efter både afhøvling og slibning.

 

Et slidt trægulv kan blive flot igen bl.a. med en afhøvling.

 

Ridser, hakker og brændemærker

Mindre ridser og hakker kan typisk fjernes med en afslibning. Men har dit gulv derimod store ridser og hakker eller endda brændemærker, vil en afslibning højst sandsynlig ikke være tilstrækkelig til at fjerne disse. Det vil derfor kræve en afhøvling at rette op på skaderne.

Fernis, maling eller spartelmasse

Har dit trægulv gammel fernis (lakbehandling), maling eller spartelmasse på overfladen, vil det kræve en afhøvling af dit gulv, før det kan slibes og efterbehandles. Her er det derfor ikke nok først at prøve sig frem med slibemaskinen.

Ujævnheder og niveauforskelle

På et trægulv med mange år på bagen vil man ofte opleve, at gulvet er blevet en smule ujævnt eller har niveauforskelle. Er det tilfældet, kan du med en afhøvling udjævne disse forskelle, så gulvets overflade bliver helt jævnt og ensartet.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Ønsker du hjælp til din opgave?

En gulvafhøvling er en omfattende og krævende opgave – væsentlig mere end blot en afslibning. Da afhøvlingen af gulvet fjerner en stor del af træets overflade, er det derfor utrolig vigtigt, at arbejdet udføres korrekt. På den måde lider gulvet ikke uoprettelig skade.

Er du i tvivl, om dit gulv kan klare en afhøvling eller blot skal slibes? Eller ønsker du hjælp til afhøvling af dit trægulv, er vi hos GulvKanonen naturligvis til rådighed. Kontakt os derfor gerne, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, eller hvis du ønsker et gratis tilbud på din gulvopgave.

 

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.