Vi vender tilbage snarest.
Ønsker du hurtigere svar kan du ringe os op på
Martin |
Gulvmand |
Philip |
Gulvmand |
Nicolai |
Content ansvarlig |
Markus |
Kundeservice |
Dan |
Kundeservice |
Stefan |
Indehaver |
Kim |
Gulvmand |
Danijel |
Kundeservice |
Arkadius |
Maler |
Marco |
Gulvmand |
Adam |
Kundeservice |
Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvling, gulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.
Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.
God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.
Når dit trægulv trænger til en istandsættelse, står du som regel overfor valget mellem gulvafhøvling og gulvafslibning. Begge processer har til formål at forny trægulvets overflade, men de adskiller sig alligevel markant fra hinanden i både metode, anvendelsesområde og resultat.
Gulvafslibning er den mindst omfattende metode til renovering af trægulv. Den anvendes til at fjerne det øverste slidte lag af gulvet, og de fleste trægulve kan klare en gulvslibning.
Gulvafslibning i København såvel som andre steder er ideelt for dig, der har et trægulv med overfladiske ridser, mat finish eller lette skader. Ved at anvende forskellige kornstørrelser på sandpapiret sliber vi gradvist skrammer og ridser væk. Når gulvafslibningen er afsluttet, er trægulvet klar til en ny overfladebehandling – fx lak, olie, sæbe eller lud.
Kort fortalt er en gulvafslibning altså det rette valg for gulve, der grundlæggende er i god stand, men som trænger til en opfriskning for at genvinde deres oprindelige skønhed.
Gulvafhøvling er en mere dybdegående proces, der kan anvendes på gulve med alvorlige skader som dybe ridser, ujævnheder eller skader fra vand. Når trægulvet høvles, fjernes et tykkere lag af selve træet for at udjævne og rette gulvet, og dermed elimineres genstridige pletter og dybe ridser.
Afhøvling er særligt relevant for gamle eller stærkt beskadigede gulve, hvor en gulvafslibning ikke vil være tilstrækkelig til at rette op på skaderne.
Valget mellem gulvafslibning og gulvafhøvling afhænger af gulvets aktuelle tilstand og det ønskede resultat. Det kan være svært at vurdere på egen hånd, hvad der skal til for at give trægulvet nyt liv. Og ikke mindst om trægulvet kan klare en eventuel gulvafhøvling. Det kræver nemlig, at brædderne har en vis tykkelse.
Mens en gulvafslibning kan friske et træt udseende op med minimal fjernelse af træ, er gulvafhøvling løsningen for trægulve, der kræver en mere omfattende renovering. Er du i tvivl om, hvad der er rigtigt i dit tilfælde, så tøv ikke med at kontakte os. Vi besigtiger gerne dit gulv og kommer med et gratis og uforpligtende tilbud på renovering.
Vi møder ofte spørgsmålet ”Hvad koster en gulvafslibning?” – men det er ikke så enkelt at svare på. Prisen på en gulvafslibning i København eller andre steder i landet ligger som regel omkring 100 kr. pr. m2 inkl. moms, men det endelige beløb kan påvirkes af en række forskellige faktorer. Blandt andet gulvets størrelse og tilstand, træsorten og dine ønsker til efterbehandling.
Hvis dit trægulv er meget slidt, kan det kræve ekstra arbejde at opnå det ønskede resultat – fx flere slibninger. I nogle tilfælde kan det endda være nødvendigt med en gulvafhøvling, der er en mere omfattende og dermed dyrere opgave.
Gulvafhøvling kan være nødvendigt, hvis gulvet er særligt beskadiget.
Ikke alle trægulve er ens, og din gulvtype og træsort kan også påvirke prisen. Forskellige træsorter kræver forskellige arbejdsprocesser for optimal behandling, og det kan betyde ekstra tid til at komme i mål. For eksempel kan hårdere træsorter som eg eller ask være mere tidskrævende at slibe end blødere træsorter.
Derudover kan typen af gulv (plankegulv, parketgulv, lamelgulv) også spille en rolle i, hvordan slibeprocessen skal tilrettelægges.
Efter selve slibeprocessen skal trægulvet behandles med enten lak, olie, sæbe eller lud for at beskytte træet og forlænge dets levetid. Valget af efterbehandling kan påvirke prisen, da nogle behandlinger kræver mere arbejde eller dyrere materialer end andre.
Valget af efterbehandling afhænger af dine personlige præferencer, dit gulvs specifikke behov samt hvordan du planlægger at bruge og vedligeholde det.
Det bedste udgangspunkt for at få en præcis pris på gulvafslibning i København eller andetsteds er at indhente et uforpligtende tilbud baseret på dine specifikke behov og gulvets tilstand. Det kan give dig en realistisk ide om, hvad det vil koste at få dit gulv til at se ud som nyt igen.
Hos Gulvkanonen tager vi altid en grundig snak med dig om dine ønsker, ligesom vi besigtiger dit gulv, inden vi giver et tilbud. På den måde sikrer vi, at der er taget højde for alle faktorer.
Som tommelfingerregel kan du lægge yderligere 65 kr. inkl. moms til prisen for en gulvafslibning, hvis du skal have udført en gulvafhøvling. Det skyldes, at processen med afhøvling er mere omfattende.
Som med gulvafslibning kan prisen for en gulvafhøvling variere baseret på forskellige faktorer, fx om der er fernis eller spartelmasse på gulvet. Derfor anbefaler vi altid, at du indhenter et gratis og uforpligtende tilbud.
Når dit trægulv er blevet slebet, skal der udføres en efterbehandling, hvis det skal holde sig flot i mange år. Men der er mange muligheder for efterbehandling, og det er vigtigt at vælge den rette – det har nemlig større betydning, end du måske tror.
Efterbehandlingen påvirker både gulvets udseende, holdbarheden og de kræfter, du skal lægge i vedligeholdelse efterfølgende. Nedenfor tager vi et kig på de mest almindelige efterbehandlingsmetoder, som er lak, olie, sæbe, lud og maling. Måske kan det hjælpe dig med at træffe den rette beslutning. Alternativt rådgiver vi dig gerne, hvis vi skal slibe dit trægulv.
Lak er den mest slidstærke efterbehandling, du kan give dit trægulv, og så er et lakeret gulv desuden let at rengøre. Men lak er ikke bare lak. Du kan lakere dit trægulv på mange måder, og alt efter materiale vil du ende ud med et blankt, halvblankt eller mat trægulv.
Ønsker du, at dit trægulv skal lakeres, er det ikke kun glansen, du skal tage stilling til. Der er også forskellige farvetoner, du kan overveje – de mest almindelige er naturlak og hvid lak.
Naturlak bevarer gulvets naturlige farve og synlige træstruktur. Du får altså hverken et lysere eller mørkere gulv med denne efterbehandling. Naturlak giver gulvet en glat overflade, der betyder, at du skal være påpasselig med ridser.
Hvid lak giver, som navnet antyder, dit trægulv en lysere farve. Det bliver ikke kridhvidt, men det får en lysere, mere hvidlig tone, hvor du stadig kan se træstrukturerne. Her får du også en glat overflade, der kræver, at du passer på med at ridse gulvet.
Uanset hvilken laktype du vælger, vil du opleve, at et lakeret trægulv er yderst rengøringsvenligt. Det holder sig flot i mange år, hvis du blot støvsuger jævnligt og indimellem vasker det med en opvredet klud og varmt vand. Kun hvis det er meget beskidt, skal du bruge sæbevand.
Giver du dit trægulv en oliebehandling, får du en silkemat overflade, der er modstandsdygtig over for skidt og snavs. Modsat lak, der lægger sig oven på træet, trænger olien ned i træets porer, og du bibeholder derfor den varme, ru overflade fra træet.
En oliebehandling fremhæver træets naturlige glød, og du har som udgangspunkt to forskellige valg: almindelig olie eller hvidpigmenteret olie.
Almindelig olie indeholder ingen farvepigmenter. Men fordi olien trænger ind i træet, vil du opleve, at dit trægulv bliver mørkere efter en oliebehandling. Overfladen bliver ikke nær så stærk som en lakeret overflade, men til gengæld kan du lettere friske et område op, hvis det bliver slidt – fx omkring spise- eller sofabordet.
Hvidpigmenteret olie er en olie med hvide farvepigmenter, og den kan anvendes ovenpå ludbehandlede, lyse træsorter, hvis du ønsker at fremhæve det hvide udseende uden at få den glatte overflade, som hvid lak giver.
Et oliebehandlet trægulv bør fejes jævnligt med en blød kost eller støvsuges med et blødt mundstykke for at undgå ridser. Derefter kan du vaske gulvet med varmt vand tilsat sæbespåner eller en anden plejende sæbe, der er særligt fremstillet til rengøring af olierede gulve. Synes du, at gulvet med tiden bliver slidt at se på, kan du give det en opfriskning med plejeolie.
Vil du gerne have, at dit trægulv holder så naturligt et udseende som muligt, kan du overveje en sæbebehandling. Denne efterbehandling giver dig en lysere og mere naturlig overflade end de andre behandlingsmetoder. Det kræver dog, at gulvet enten er ludbehandlet eller helt nyafslebet, hvis du vil opnå den beskyttende effekt, en sæbebehandling kan give.
Vælger du en sæbebehandling til dit trægulv, skal du være opmærksom på, at det ikke giver en stærk beskyttelse til gulvet. Det vil være udsat over for pletter og slid – dog ikke i så høj grad som et trægulv, der slet ikke er behandlet. Samtidig er vedligeholdelse essentiel med et sæbebehandlet trægulv for at fastholde modstandsdygtigheden. Det betyder, at en let rengøring med støvsugning og mild gulvvask bør foretages en gang om ugen, mens du månedligt bør give dit trægulv en opfriskende sæbebehandling.
Med sæbebehandling er det i øvrigt som med både olie og lak; du kan vælge mellem naturlig sæbe eller hvidpigmenteret sæbe. Sidstnævnte giver et trægulv, der er en anelse lysere end normalt.
Ludbehandling er en yderst populær efterbehandlingsmetode til trægulve, og det skyldes flere forskellige ting. Først og fremmest giver behandlingen et trægulv, der er lyst i overfladen, men som samtidig lader de naturlige årer skinne igennem. Resultatet er et rustikt og naturligt udseende, der passer ind i mange hjem.
En anden væsentlig fordel ved ludbehandling er, at det forhindrer trægulvet i at gulne med tiden. Solens lys, luften og det daglige slid, der ellers får træet til at blive gult med tiden, holdes på afstand af ludbehandlingen. Derudover kan du afslutte ludbehandlingen med enten olie, lak eller sæbe for at styrke modstandsdygtigheden over for skidt, snavs og slid.
Drømmer du om en ludbehandling til dit trægulv, står valget mellem naturlud eller hvid lud.
Naturlud ændrer ikke så meget på farven af dit gulv. Her er det primære mål i stedet at fastholde gulvets naturlige farve, men undgå at det gulner.
Hvid lud vil lysne gulvet og give det en meget lys overflade med synlig træstruktur. Vælger du yderligere at behandle gulvet med hvid olie eller hvid lak, kan du i sidste ende opnå et næsten hvidt gulv.
Afslutter du dit ludbehandlede trægulv med en efterbehandling med olie, lak eller sæbe, skal du følge vedligeholdelsesanvisningerne herfor. Gør du ikke det, kræver dit ludbehandlede gulv jævnlig vask med vand og sæbe, så der lægges en fin hinde på gulvet, som beskytter mod snavs og skidt. Natursæbe kan få gulvet til at gulne en smule med tiden, så har du brugt hvid lud, kan du også med fordel bruge en hvidpigmenteret sæbe til gulvvasken.
Maling af trægulv er en ofte anvendt efterbehandling, men her skal du være sikker i dine overvejelser, inden du går i gang. Det er nemlig ikke sikkert, at det kan gøres om. Når du maler et trægulv, forsvinder træets farve og spil, og dermed det naturlige look, træet ellers giver. Det kan lyde som en nem opgave, men der er mange ting, du skal være opmærksom på, inden du går i gang – blandt andet grundig forberedelse af gulvet og det rette valg af maling.
Hvis du ønsker at give boligen nyt liv, og dit trægulv enten er meget slidt, for tyndt til at slibe eller ikke har en farve, du bryder dig om, så kan du overveje at male det. Det er en fantastisk måde at få mere lys ind i boligen på, og det er også en unik mulighed for at give boligen et pift med forskellige farver. Inden du giver dig i kast med malerarbejdet, er det dog vigtigt at undersøge, om gulvet overhovedet er egnet til maling. Visse typer af trægulve kan være meget olieholdige, og det vil gøre det mere eller mindre umuligt at opnå et flot resultat.
Et malet gulv skal vedligeholdes på samme måde som et lakeret gulv. Det skal støvsuges eller fejes jævnligt, og efter behov skal det vaske med en klud og varmt vand.
Hvis dit trægulv trænger til en opfriskning, er det fristende at leje en gulvsliber i nærmeste byggecenter og hoppe i arbejdstøjet med det samme. Det kan dog være en god idé at få hjælp fra et professionelt gulvfirma.
Hos Gulvkanonen tilbyder vi gulvafslibning i København såvel som i resten af landet. Herunder gennemgår vi de tre fordele, du får med i købet, når du vælger os til at renovere dine gulve. Efterfølgende giver vi et par gode råd til dig, der alligevel foretrækker at klare arbejdet selv.
God rådgivning er måske den vigtigste grund til at få en professionel gulvafslibning. Vores fagfolk har mange års erfaring med forskellige gulvtyper, og vi ved præcis, hvad dit trægulv har brug for. Herunder om gulvet kan nøjes med en afslibning, eller om det skal afhøvles.
Derudover er der hele spørgsmålet om efterbehandling og valg af teknikker og materialer. Beslutningen er afgørende for både udseendet og den fremtidige vedligeholdelse, og derfor er det vigtigt, at du træffer den rigtige beslutning. Som eksperter på området kan vi forklare dig om fordele og ulemper ved de forskellige metoder samt undersøge, hvilke teknikker der egner sig bedst til din gulvtype.
Betjening af udstyr er næste fordel i rækken. Selvom det er muligt at leje gulvslibemaskiner og andet udstyr i dit lokale boligmarked, kræver det kendskab og håndværksmæssig kunnen at håndtere dem korrekt. Har du ikke hundrede procent styr på brugen af gulvsliberen, risikerer du at ødelægge trægulvet ved at tilføre ujævnheder eller ødelægge kanterne langs med væggen. Alternativt risikerer du at udføre skader på listerne.
Hos Gulvkanonen garanterer vi naturligvis et flot, professionelt og holdbart resultat udført med kvalitetsmaskiner.
Faglig stolthed er endnu en fordel, du kan nyde glæde af, hvis du overlader din gulvafslibning til vores fagfolk. Vi sætter en ære i at udføre arbejdet til punkt og prikke – hver gang. Tvivler du på, om det er rigtigt, kan du bare tage et kig på alle vores gode anmeldelser. De vidner om en lang række af kunder, der oplever et veludført stykke arbejde gang på gang.
Den faglige stolthed understøttes yderligere af, at vi sørger for kontinuerlig udvikling af kompetencer og arbejdsprocesser hos vores medarbejdere. Du kan derfor forvente professionelle gulvmænd, der anvender de nyeste og bedste teknikker, og som er klædt grundigt på til at vejlede dig i forhold til, hvilken efterbehandling der passer bedst til dine ønsker og behov.
Ønsker du at udføre gulvafslibning på egen hånd, er det vigtigt, at du er grundig, så du får et flot resultat. En veludført gulvafslibning kræver god forberedelse og masser af omtanke. Derudover er det en god idé at sætte dig godt ind i processen, så du undgår de typiske fejl.
Vi har samlet de fem mest almindelige fejl herunder. Læs med og bliv klogere på, hvad du skal tage højde for ved afslibning af gulv.
1) Tjek maskinen før brug
Du har sandsynligvis ikke din egen gulvsliber – du har nærmere lejet den i et byggemarked i nærheden. Det er der intet i vejen for, men den første faldgrube opstår allerede her.
Den slibemaskine, du kan leje i byggemarkedet, bliver også lejet af andre gør det selv-folk. Du ved derfor ikke, om den har en skade, udlejeren ikke er opmærksom på. Start med at tjekke, om slibemaskinen er i god stand, og om den er skæv. Sidstnævnte kan nemlig føre til markante ujævnheder i dit trægulv, som kan være svære at rette op på.
2) Husk at forberede gulvet
En ting er at tjekke gulvsliberen, inden du går i gang. En anden vigtig ting er forberedelse af selve gulvet – det er mindst lige så vigtigt.
Forberedelse af trægulv til gulvafslibning handler om at dække rummet grundigt af. Husk også at dække døråbninger og døre af. Derudover skal du fjerne søm om skruer i gulvet, da disse kan ødelægge slibemaskinen. Grundig forberedelse er vigtigt, hvis du vil have et flot og ensartet resultat i hele hjemmet.
3) Vælg de rette kornstørrelser
Når du skal udføre en flot gulvafslibning, er en af de vigtigste elementer at vælge den rette kornstørrelse til sandpapiret. Her er ikke en enkelt tommelfingerregel, da valget af kornstørrelse afhænger af standen på dit gulv.
Starter du med slibepapir, der er for fint – fx korn 100 eller 120 – bliver gulvet ikke slebet, men i stedet poleret. Og det kommer du ingen vegne med. Det er svært at sige, hvilken kornstørrelse, du skal starte med, da det afhænger, hvor omfattende en gulvafslibning, du skal udføre. Korn 40 eller måske korn 24 er dog gode bud.
4) Hav kontrol over maskinen
Vil du have et flot resultat, er det vigtigt, at du har god kontrol over gulvsliberen. Styrer du den for hårdt eller ukontrolleret, risikerer du at lave riller, skader og ujævnheder i gulvet. Kommer du for tæt på væggen, risikerer du at beskadige fodlisterne.
Derudover er det vigtigt, at du husker at slukke valsen, når maskinen står stiller.
5) Slib i gulvets længderetning
Det måske vigtigste tip for et flot resultat er, at du altid skal slibe i træets længderetning. Altså med træets årer. Ikke på tværs.
Men som med mange andre ting, er der undtagelser, der bekræfter reglen. I det her tilfælde er det sådan, at du indimellem kan være nødt til at slibe på tværs, hvis gulvet for eksempel er skævt eller ujævnt. Det kan dog være svært at vurdere, hvis du ikke har erfaring med arbejdet, og derfor anbefaler vi altid, at du sliber gulvet i træets længderetning.
Slibning af trapper foregår ikke på helt samme måde som en gulvafslibning. Det skyldes, at det ofte er svært at komme til med den store gulvsliber, samt at der ofte er stor forskel på trappetrinnenes slid. En trappe betrædes samme sted hver gang, nemlig på midten af trinnene, og derfor er der mere slid her, end der er andre steder, og det skal der tages højde for, når trappen slibes.
Med det sagt så er processen som udgangspunkt den samme. Først udfører vi en grovslibning, hvor vi fjerner den eksisterende efterbehandling samt eventuelle ridser og mørke pletter. Derefter udfører vi en finslibning, der sikrer en fin og glat overflade, som er klar til at tage imod efterbehandling, der er det sidste trin i processen.
Det er svært at sætte en pris på, hvad slibning af trappe koster, da det varierer meget fra opgave til opgave. De faktorer, der spiller ind, er blandt andet antallet af trappetrin, trappens stand, valg af efterbehandling samt om trappetrinnenes lodrette sider også skal slibes.
Vil du gerne kende prisen, er det bedste, du kan gøre at kontakte os, så vi kan besøge dig og vurdere opgavens omfang. Det er gratis og uforpligtende at indhente et tilbud, og når vi tager dialogen efter, at vi har set din trappe, kan vi yderligere tale om dine ønsker til efterbehandling, så vi kan give dig den rigtige pris fra begyndelsen.
Har du en træterrasse, der med tiden er blevet slidt og misfarvet? Det kan skyldes vejrets påvirkning, algevækst eller bare ganske almindeligt brug. Uanset årsagen kan det være en idé at overveje en slibning, der får terrassen til at se ud som ny.
Slibning af træterrasse foregår på mange måder præcis som en gulvafslibning, og fordelene er de samme: Du får en nyslebet og nybehandlet træterrasse, der kan holde sig flot i mange år frem.
Gulvkanonen har hovedkontor i Herlev, og vi tilbyder derfor gulvafslibning og afslibning af træterrasse i København. Men faktisk har vi dygtige fagfolk placeret i hele landet, så du behøver ikke at have adresse i hovedstadsområdet for at få glæde af vores service.
Hos Gulvkanonen lægger vi stor vægt på faglighed og kontinuerlig udvikling af vores medarbejdere. Det betyder, at alle har stor erfaring med de opgaver, de bliver sendt ud til, og vi garanterer dig et flot resultat, hvis du lader os slibe din træterrasse.
Vi bruger uddannede fagfolk, materialer i høj kvalitet og professionelle maskiner, og for at give dig ekstra tryghed får du garanti på efterbehandlinger på vores ydelser. Har du brug for rådgivning omkring valget af efterbehandling, tilbyder vi også dette – ja, vi kan endda udføre efterbehandlingen for dig.
Som ved gulvafslibning er efterbehandlingen af din træterrasse særligt vigtig, da den har indflydelse på træterrassens udseende, styrke og levetid.
Hvordan du bedst vedligeholder dit trægulv, afhænger af overfladebehandlingen. Der er nemlig forskel på, om gulvet er oliebehandlet, sæbebehandlet eller lakeret. Nedenfor har vi samlet en række gode råd til de mest populære gulvtyper.
Der skal vedligeholdelse til for at bevare gløden i et olieret trægulv, og det handler primært om fem ting:
For at forebygge slid og skader, er det vigtigt at beskytte trægulvet mod unødig slitage. Det kan opnås ved at placere filtdupper under møblerne, anvende tæpper i områder med høj trafik og undlade at gå med sko indendørs.
Regelmæssig, tør rengøring er godt for et olieret trægulv. Med tør rengøring mener vi, at du kan feje med en blød kost eller støvsuge med et blødt mundstykke for at undgå ridser. Selvom denne type rengøring ikke fjerner indgroet snavs, hjælper det med at fjerne småsten og lignende, som ellers kan skade gulvets overflade.
Et olieret trægulv bør vaskes regelmæssigt. Her kan det være en god idé at bruge sæbe, der er særligt udviklet til olierede trægulve. Det er desuden vigtigt ikke at bruge for meget vand til gulvvasken, da det kan efterlade skjolder på overfladen.
Hvis du vil give gulvet ekstra pleje og opmærksomhed, kan udsatte områder genopfriskes med en vandbaseret oliepleje efter en grundig rensning med trærens. Det er vigtigt at følge produktets anvisninger nøje for det bedste resultat.
Til en mere omfattende genopfriskning anbefaler vi, at du bruger plejeolie. Modsat oliepleje er dette en oliebaseret løsning, som forbedrer gulvets udseende og øger dets modstandsdygtighed. Du kan give trægulvet plejeolie én til to gange årligt.
Vedligeholdelse af sæbebehandlede trægulve kræver opmærksomhed og pleje for at bevare deres naturlige skønhed og robusthed. Vi har samlet vores bedste råd til at passe på et sæbebehandlet trægulv.
Den daglige rengøring bør bestå af regelmæssig støvsugning med et blødt mundstykke. Det er en vigtig del af vedligeholdelsen, da støvsugning fjerner støv og snavs, der kan slibe i overfladen og forårsage ridser.
Hvis du vil give dit sæbebehandlede trægulv lidt ekstra kærlighed, kan du vaske det med en gulvsæbe udviklet til formålet. Det rengør selvfølgelig gulvet, men det mætter også træet med sæbe, hvilket styrker modstandsdygtigheden og forlænger gulvets holdbarhed.
Hyppigheden af rengøringen afhænger af gulvets anvendelse og dine personlige præferencer, men med et sæbebehandlet gulv er det vigtigt at have gode rutiner. Hold øje med tegn på slitage eller farveændringer, især i områder med høj trafik, så du kan tage dig af det løbende.
Udover regelmæssig rengøring og pleje er det også vigtigt at beskytte gulvet mod potentielle skader fra møbler. Anvend filtdupper under stole og andre møbler for at forebygge ridser og mærker.
Vedligeholdelse af lakerede trægulve er vigtigt for at bevare deres glans og modstandsdygtighed over tid. Herunder er vores bedste råd til at pleje dit lakerede trægulv korrekt.
Den almindelige rengøring bør bestå af jævnlig støvsugning af gulvet for at fjerne støv, snavs og andre partikler, der kan virke som små slibemidler på den lakerede overflade. Brug gerne et blødt mundstykke for at undgå ridser.
Det lyder måske skørt, men du kan med fordel fugte dit lakerede trægulv med en kold klud, inden du går i gang med den egentlige gulvvask. Dermed fjernes overskydende snavs, og du undgår at give gulvet et chok af vandet, når du kommer til den egentlige gulvvask.
Du bør altid vaske et lakeret trægulv med laksæbe. Det er en sæbeform, der er udviklet til at genopfriske og rengøre lakerede overflader, og som ikke efterlader sæbespåner og sæbefilm, som kan gøre lakerede gulve glatte.
Udover rengøring er det også vigtigt at beskytte dit lakerede trægulv mod ridser og skader fra møbler. Brug beskyttelsesunderlag eller filtdupper under benene på stole og borde. Det forhindrer ridser og andre skader, som kan ødelægge lakken. Overvej desuden at bruge dørmåtter ved indgange for at fange snavs og grus, der ellers kan føres indenfor.
Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.
Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.
Inden du får besøg af en gulvsliber som for eksempel Gulvkanonen, er det vigtigt, at du forbereder dig. Det letter gulvsliberens arbejde, så du ikke skal betale for flere timer end højst nødvendigt, og det giver også det bedste resultat.
Først og fremmest skal du sørge for, at de rum, hvor gulvet skal slibes, er helt tomme. Gulvsliberen kan ikke flytte rundt på møblerne, mens der slibes og efterbehandles. Hvis du har et stort møbel, der står på gulvet, og som aldrig skal flyttes – fx en reol på sokkel – så er det muligt at slibe helt ind til kanten uden at skade møblet eller lave synlige overgange.
Du behøver til gengæld ikke hverken at støvsuge eller vaske gulvet, inden gulvsliberen kommer. Det vil være spild af kræfter. Det er dog en god idé at feje, så du er sikker på, der ikke ligger noget på gulvet og gemmer sig.
Det sidste, du skal være opmærksom på, er, at du skal være ude i god tid, hvis du skal reparere fuger i gulvet, inden afslibningen påbegyndes. Fugerne kan spartles med plastisk træ, som du kan købe i byggemarkeder, men det er vigtigt, at massen er hundrede procent hærdet, inden gulvet slibes.
Om pletter og brændemærker kan fjernes, afhænger af, hvor dybt de går ned, og hvor tykke dine gulvbrædder er. Har du massive gulvplanker med mange millimeter i tykkelsen, er det sandsynligvis muligt at fjerne både hakker og brændemærker. Har du derimod et parketgulv, der allerede er blevet slebet mange gange, så er det ikke sikkert, at der er nok tykkelse til en gulvafhøvling.
Hos Gulvkanonen vurderer vi altid inden opstart, om det er muligt at fjerne de ting, du drømmer om at få væk. På den måde forventningsafstemmer vi på forhånd, så du ved, hvad du kan forvente af det endelige resultat.
Hos Gulvkanonen bruger vi altid det nyeste udstyr. Det betyder, at der blandt andet er effektive støvposer på vores gulvslibere, men på trods af det vil arbejdet med gulvafhøvling og gulvafslibning stadig støve. En afhøvling støver i sagens natur mere end en afslibning, så hvor du efter en gulvafslibning kan nøjes med at tørre overflader af med en fugtig klud, så kræver en gulvafhøvling mere rengøring.
Hvis du vil undgå, at støvet ødelægger møbler og vægge, kan du med fordel sørge for en grundig afdækning. Det er vores klare anbefaling.
Når du skal dække af inden en gulvafslibning, kan du med fordel bruge afdækningsplast og -tape. Afdækningsplast kan bruges til for eksempel af dække hele køkkenet af, mens åbninger på døre og skabe kan lukkes af med afdækningstape. Har du møbler, der ikke kan fjernes fra rummet, anbefaler vi, at du også dækker dem af.
Når dit trægulv har fået en gulvafslibning og en efterbehandling, skal der gå ca. 7 timer, fra den sidste behandling er givet, til gulvet må betrædes med sokker. Der skal gå hele 24 timer, før du må stille møbler på gulvet igen.
Det kan virke som lang tid, og det kan være svært at vente, hvis gulvet føles tørt, men det er vigtigt, at du lader efterbehandlingen hærde fuldt ud.
Hvis du har gang i en større renovering, er det vigtigt at tage opgaverne i den rigtige rækkefølge. Når det kommer til malerarbejde vs. gulvafslibning, anbefaler vi altid, at dine gulve slibes først.
At gulvafslibningen skal foretages først skyldes, at det kan støve en smule. Det betyder, at dine nymalede vægge risikerer at blive beskidte, og det er en skam. I langt de fleste tilfælde kan støvet nemt vaskes af med en klud, men der er ingen grund til at løbe risikoen, hvis du kan undgå det.
Man kan naturligvis godt selv udføre en gulvafhøvling eller en gulvafslibning, men det er ikke noget, vi anbefaler. Ikke medmindre du har erfaring på området. Hvis du vil have et flot resultat, kræver det både de rigtige maskiner og det rette håndelag.
Det er heller ikke helt uden risiko at forsøge selv. Hvis du har parketgulv, risikerer du at slibe igennem det, og bor du i lejebolig, skal det erstattes. Bor du i ejerbolig, kan du naturligvis lade være med at skifte det, men så har du et hul i gulvet. Der er også risiko for kutterslag i gulvet, slibespor og ujævn efterbehandling.
Vi plejer at sige, at det som regel er billigst at få en professionel gulvmand til at klare arbejdet i første omgang. Du sparer penge på leje af maskiner samt køb af sandpapir og efterbehandling, og du slipper for at begå fejl, der koster mange penge at rette op på.
Vores hovedkontor ligger i Herlev.
Herfra besvarer vi alle opkald fra vores kunder. Vi har desuden gulvfolk på hele Sjælland; derfor vil det altid være den gulvmand, som er tættest på dig der udfører din opgave.
Vi har kontor i Odense.
Med vores placering centralt på Fyn samt gulvfolk, der holder til forskellige steder på hele øen, kan vi hurtigt nå ud til opgaver på hele Fyn.
Vi har kontor flere steder i Jylland: Vejle, Aarhus, Silkeborg, Herning og Aalborg.
Vores gulvmænd er placeret rundt omkring i Jylland, hvilket betyder, at det altid er den gulvmand, der er tættest på dig som vil udføre opgaven.