• +150 gode kundeanmeldelser
 • 3 års garanti på alt udført arbejde
 • Betaling når arbejdet er godkendt

Lakbehandling

Hvis du vælger at efterbehandle dit trægulv med lak, så vil du opnå en slidstærk overflade, der er let at rengøre. Man kan lakere sit gulv på forskellige måder, og alt efter hvilken behandling man vælger, vil man få et gulv med enten en blank, halvblank eller mat overflade. Fælles for disse er, at de er nemme at vedligeholde, hvilket gør det til et oplagt valg for de fleste gulve.

Få et uforpligtende tilbud

Lakbehandling med naturlak

Når gulvet er blevet slebet, kan man, ved at behandle sit gulv med naturlak, bevare gulvets naturlige træfarve og synlige træstruktur. Naturlak giver gulvet en glat overflade, hvilket dog medvirker, at man skal passe på med at ridse gulvet.

Lakbehandling med hvid lak

Vælger man at efterbehandle sit gulv med hvid lak, så vil man opnå lyse gulve med en glat overflade. Man kan ved alle laktyper stadig se træets struktur. 

Vedligeholdelse og rengøring af lakeret trægulv

Et trægulv, der er lakeret med lak, vil stå smukt i mange år, hvis man behandler og vedligeholder det på den rigtige måde. Det er utroligt nemt at vedligeholde det, og det kræver egentlig bare, at man støvsuger og vasker (med en grundig opvredet klud) engang imellem. Du bør ikke bruge rengøringsmidler til at vaske gulvet, men hvis det bliver nødvendigt, så bør du anvende sæbespåner. Men husk, at det skal tørres hurtigt herefter for at forhindre, at vandet trænger ned i træet.

Hos Gulvkanonen får du altid et gratis og uforpligtende tilbud på lakbehandling af dit trægulv 

Klik her for at se priser på lakbehandling af trægulv

Spørgsmål og svar vedr. lakbehandling

 • Passer lakerede gulve til mine behov?

  Lak er den mest brugte efterbehandling i dag og bruges hos alle boligselskaber og de fleste private. Fordelen ved lakerede gulve er at de holder lang tid og er nemme at vedligeholde. Denne efterbehandling passer til alle typer behov, da børnefamilien såvel som den unge studerende har brug for et gulv, der holder mange år og ikke kræver hyppig vedligeholdelse.

  Lak fås både i hvid og natur og både som mat og med højere glans i. Er du i tvivl om, hvad der passer bedst til dig, kan du med fordel ringe og få rådgivning af os.

 • Hvordan vedligeholder man lakerede gulve?

  Lakerede gulve kræver ikke den store vedligeholdelse, da gulvet har en lukket overflade og derfor er mere modstandsdygtige over for snavs. Man kan benytte Trip Traps laksæbe til vask af gulvet, hvor blandingsforholdet står på bagsiden af sæben. Ønsker du at se, hvordan gulvet rengøres korrekt, kan du se videoerne her på hjemmesiden.

  Under vores vedligeholdelsesvideoer kan du se hele processen og læse helt præcist, hvilke ting du skal bruge for at vaske og vedligeholde gulvet.

 • Hvor tit skal jeg vaske lakerede gulve?

  Når GulvKanonen har afslebet og efterbehandlet gulvet med lak er gulvet klar til at blive taget i brug efter nogle timer. Gulvet kræver ikke en efterfølgende vask med sæbe for at mætte gulvet som ludbehandlede gulve gør. Gulvet skal derfor vaskes, når det er blevet en smule snavset eller i forbindelse med den regelmæssige rengøring. Der er ikke noget facit på, hvornår en rengøring er nødvendig, da det afhænger af, hvor ofte gulvet bliver brugt og hvor beskidt det bliver.

 • Hvor lang tid holder lakerede gulve?

  Dette kan man ikke give et realistisk bud på. Det afhænger som med alt andet af, hvor godt man passer på sit gulv. Hvis man ikke rengører sit gulv med jævne mellemrum, går med sko inden for eller ikke har filtpuder under sine møbler, vil gulvet blive slidt hurtigere.

  Passer man på sit gulv, så er det den behandling der holder længst tid, og den vil derfor holde mange år frem. Vi ser typisk, at et lakeret gulv holder ca. 5 år før det skal afslibes igen, og er der blevet brugt en 2-komponent lak holder det endnu længere tid.

 • Kan man få andet end naturlig og hvidpigmenteret lak?

  Nej. Det eneste man kan få inden for lakker er den hvidpigmenterede og den naturlige. Den naturlige er en gennemsigtig eller usynlig lak, som lægger sig på gulvet og giver en beskyttende hinde. Den hvide lak er som den naturlige gennemsigtig, men har hvidpigment i sig, hvilket giver gulvet et hvidligt look. Er du i tvivl om, hvilken af de 2 typer du ønsker, kan du se vores galleri, hvor der er billeder af begge typer.

  Man kan ved begge typer se træets struktur, årer og knaster. Der er ikke forskel i holdbarheden på de to forskellige typer, så det er kun et spørgsmål om, hvad man synes er pænest.

 • Hvornår kan jeg betræde gulvet og stille møbler på det?

  Fra GulvKanonen har givet sidste gang lak, skal der gå ca. 5 timer før gulvet må betrædes med sokker. Vi anbefaler altid, at der skal gå 24 timer før der flyttes møbler ind på gulvet.

  Vi anbefaler, at man ikke betræder gulvet før vi er helt færdige med opgaven, da vi ellers kan risikere at der sætter sig snavs i lakken.

 • Fordele og ulemper ved lakerede gulve

  Fordele:

       Nemt at vedligeholde.

       Holder lang tid.

       Hvis der kun er overfladiske ridser, så kan gulvet poleres efter 1-2 år, og få mere lak.

  Ulemper:

       Dybere ridser i gulvet kan ikke fjernes uden afslibning.