• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Ludbehandling er et populært valg

Når det kommer til valg af efterbehandling af trægulve, er ludbehandling en meget populær efterbehandling. En ludbehandling giver et rigtig pænt gulv og er især velegnet, hvis du ønsker et gulv, der er lyst i overfladen og fremhæver de naturlige årer i træet. Et ludbehandlet trægulv vil af denne årsag give et rustikt og naturligt look, som passer ind i de fleste boliger.

Ønsker du at vide mere om denne type efterbehandling, kan du kontakte os og få professionel vejledning. Vi har mere end 10 års erfaring fra branchen, og har derfor viden og kompetencer til at kunne udføre professionel behandling med lud, der sikrer dig et flot og holdbart resultat.

Få et uforpligtende tilbud

Fordele ved ludbehandling af trægulv

 • Naturligt udseende: Ludbehandling bevarer træets naturlige farve og giver det en lys og frisk finish.
 • Beskyttelse: Lud kan være med til at forhindre træet i at gulne over tid.
 • Grundlag for yderligere beskyttelse: Ludbehandling kan kombineres med olie, lak eller sæbe for at give ekstra beskyttelse og holdbarhed.
 • Miljøvenlig: Lud er typisk en miljøvenlig løsning, der ikke indeholder skadelige kemikalier.

Ludbehandling med hvid lud eller naturlud

Dit valg af efterbehandling har betydning for både gulvenes stand og holdbarhed, men også det visuelle udtryk. Behandling med lud giver et særligt udtryk, der kan være utrolig flot. Der er dog forskel på om der bruges hvid lud eller naturlud.

Efter afslibning af trægulvet kan en behandling med hvid lud give et lyst gulv, der tydeligt viser træets oprindelige og naturlige struktur. Vælger du at behandle dit trægulv med naturlud, bliver gulvets naturlige træfarve og synlige træstruktur bevaret. Denne behandling gør gulvet en smule mere ’ru’ i forhold til lak og oliebehandlinger.

Hos GulvKanonen har vi stor erfaring med ludbehandling af trægulve. Vi kan derfor rådgive dig, så vi sammen finder den bedste løsning. Der er mange forhold at overveje og derfor vil alle ludbehandlede gulve i realiteten være unikke. Der er f.eks. forskel på gulvenes farve, træsort, struktur m.m.

Vedligeholdelse af gulve med lud

Vedligeholdelse af ludbehandlede gulve kræver jævnlig vask med sæbe, der opløses i vand. Ved at gøre dette lægges en hinde på gulvets overflade, der fungerer som beskyttelse mod snavs og skidt, hvilket gulvet ellers vil være modtagelig overfor.

Der findes sæber, der egner sig til specielle typer af ludbehandlede trægulve. Vær opmærksom på, at en natursæbe vil få gulvet til at gulne en smule med tiden. Hos den lokale farvehandler, et byggemarked eller i et supermarked vil du ofte kunne finde en speciel sæbe, der er tilsat hvidt pigment. Denne type sæbe vil bidrage til bevarelsen af det hvidskurede, rustikke look, der kendetegner et ludbehandlet trægulv.

Har du fået olieret eller lakeret dit trægulv skal du enten vaske gulvene med oliesæbe eller laksæbe. Alt dette kan du selvfølgelig få mere information ved at kontakte os.

Kontakt os og få et gratis tilbud

Hos Gulvkanonen ønsker vi at hjælpe dig med at få den optimale løsning i forhold til din opgave. Vi kan hjælpe dig med at vælge den ideelle efterbehandling og kan selvfølgelig også udføre arbejdet for dig.

Har du spørgsmål til valget af ludbehandling, kan vi helt sikkert hjælpe dig. Du kan også få et gratis og uforpligtende tilbud på ludbehandling af dit trægulv.

Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

3 ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål og svar vedr. ludbehandling

 • Ludbehandlede gulve kræver at man vasker gulvene oftere end f.eks. lakerede gulve, hvorfor det er vigtigt at gøre op med sig selv, om dette er noget man ønsker. Er I flere i husstanden og har i små børn eller husdyr, så bør i overveje om ludbehandling er den rette efterbehandling for jer.

  Ludbehandlede gulve kan sagtens holdes pæne og holde i mange år, men det kræver, at man passer på sine gulve og vasker dem, når der er behov for det.

  Er du i tvivl om, om ludbehandlede gulve er det rette valg for dig, så kontakt os og få professionel rådgivning.

 • Når et gulv har fået en ludbehandling er det vigtigt at gulvet får enten, sæbe, lak eller olie efterfølgende. Ludbehandlede gulve kan ikke kun få ludbehandling, men kræver at man giver det yderligere efterbehandling efterfølgende.

  Det mest normale er at kunden selv sæbebehandler gulvet, såfremt der ikke ønskes lak eller olie, og dermed mætter gulvet så det er modstandsdygtigt over for snavs. Såfremt der ønskes lak eller olie oven på luden anbefaler vi at man får en professionel til at udføre efterbehandlingen. Det skyldes, at det kræver den rette teknik og erfaring så resultater bliver det pæneste og det mest holdbare.

 • Når man har fået nyslebet og efterbehandlet sit gulv med lud, er det vigtigt at gulvet efterfølgende får enten lak, olie eller sæbe.

  Såfremt der ønskes en lak ovenpå luden anbefales det altid, at der kommer 3x lak, så holdbarheden bliver længst mulig. Vi anbefaler, at man får GulvKanonen til at udføre dette medmindre man har stor erfaring med påføring af lak.

  Ønsker man sit gulv olieret efter der er påført lud, anbefaler vi ligeledes, at det er en professionel der udfører opgaven, da det kræver stor erfaring at påføre det så olien er pænt og ligeligt fordelt. Gulvet skal mættes med de rigtige produkter, så resultatet bliver mest holdbart.

  Vælger man at sæbebehandle sit gulv efter at der er påført lud, kan man selv gøre det. Det er vigtigt, at man følger anvisningerne på bagsiden af sæben og bruger de rigtige blandingsforhold. Er du i tvivl om, hvordan du vasker og vedligeholder dit gulv korrekt, kan du se vores video om dette.

  Hvor mange gange man skal vaske sit gulv med sæbe handler i høj grad om, hvor ”tørstigt” ens gulv er. Vi anbefaler, at man vasker det mindst 3 gange med lidt tid imellem, så sæben kan tørre.

 • Det er umuligt at svare på, hvor længe ludbehandlede gulve holder. Hvor lang tid et gulv holder handler i høj grad om, hvordan gulvet bliver behandlet og vedligeholdt. Derudover er det også et spørgsmål om, hvor meget trafik der har været på gulvet. Går man med sko indenfor hver dag holder gulvet kortere tid, end hvis man går med sokker.

  Vedligeholder man sit gulv med jævne mellemrum og går man ikke med sko indenfor, så holder gulvet i mange år.

 • Nej. Når man ludbehandler gulve kan man enten få hvid lud eller naturlig lud. Der er ingen forskel i holdbarheden – forskellen ligger kun i farven.

 • Lud er med til at hæmme gulningsprocessen i træet, hvorfor det giver mening at bruge det på nogle træsorter som eksempelvis fyrretræ som godt kan blive gulligt med tiden.

 • Fra GulvKanonen har lagt lud på gulvet skal der gå ca. 6 timer før gulvet må betrædes med sokker. Det kan dog variere, da det afhænger af temperaturen i rummet.  Der må flyttes møbler ind på gulvet 24 timer efter gulvmanden har lagt sidste behandling på gulvet. Dog skal du huske at mætte gulvet med sæbe inden, hvis du selvfølgelig har valgt at få sæbebehandling på efter ludbehandlingen

 • Fordele:

       Lud er noget man selv kan påføre, og efterfølgende selv sæbebehandle.

       Hvis gulvet bliver snavset, så kan det vaskes med sæbe for at fjerne snavsen.

       Ludbehandling er den billigst efterbehandling man kan få.

       Man kan sætte sæbe, lak eller olie ovenpå luden.

   

  Ulemper:

       Ludbehandlede gulve kræver oftere vask med sæbe.

       Ludbehandlede gulve er mere modtagelige over for snavs, da gulvene ikke er helt lukkede.

       Ludbehandlede gulve er sårbare i køkken og entré grundet ekstra slid og spild.

Se flere af vores gode råd

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.