• +150 gode kundeanmeldelser
 • 3 års garanti på alt udført arbejde
 • Betaling når arbejdet er godkendt

Ludbehandling

Et populært valg, når det kommer til efterbehandling af trægulve, er ludbehandling. En ludbehandling giver et rigtig pænt gulv, og er især velegnet, hvis du ønsker et gulv, der er lyst i overfladen og som fremhæver de naturlige årer i træet. Et ludbehandlet trægulv vil af denne årsag give et rustikt og naturligt look, som passer ind i de fleste boliger. Ønsker du at vide mere om ludbehandling kan du kontakte os. og få professionel vejledning.

Få et uforpligtende tilbud

Ludbehandling med hvid lud

Når gulvet er blevet slebet, kan man, ved at behandle med hvid lyd, opnå et lyst gulv, der tydeligt viser træets oprindelige og naturlige struktur.

Ludbehandling med naturlud

Vælger man at behandle sit trægulv med naturlud, bliver gulvets naturlige træfarve og synlige træstruktur bevaret. Denne behandling gør gulvet en smule mere ’ru’ i forhold til lak og oliebehandlinger.

Vedligeholdelse af gulve med lud

Vedligeholdelse af gulve, der er behandlet med lud, kræver jævnlig vask med sæbespåner, der opløses i vand. Ved at gøre dette, lægges der en hinde på gulvets overflade, der fungerer som værn mod snavs og skidt, som gulvet, uden denne behandling, er meget modtagelig overfor.

Der findes sæber, der egner sig til specielle typer af ludbehandlede trægulve. Vær opmærksom på, at en natursæbe vil få gulvet til at gulne en smule. Hos den lokale farvehandler, byggemarked eller supermarked vil du ofte kunne finde en speciel sæbe, der er tilsat hvid pigment. Denne type sæbe vil bidrage til bevarelsen af det hvidskurede, rustikke look, der kendetegner et ludbehandlet trægulv.

Hos Gulvkanonen får du altid et gratis og uforpligtende tilbud på ludbehandling af dit trægulv 

Klik her for at se priser på ludbehandling af trægulv

Spørgsmål og svar vedr. ludbehandling

 • Passer ludbehandlede gulve til mine behov?

  Ludbehandlede gulve kræver at man vasker gulvene oftere end f.eks. lakerede gulve, hvorfor det er vigtigt at gøre op med sig selv, om dette er noget man ønsker. Er I flere i husstanden og har i små børn eller husdyr, så bør i overveje om ludbehandling er den rette efterbehandling for jer.

  Ludbehandlede gulve kan sagtens holdes pæne og holde i mange år, men det kræver, at man passer på sine gulve og vasker dem, når der er behov for det.

  Er du i tvivl om, om ludbehandlede gulve er det rette valg for dig, så kontakt os og få professionel rådgivning.

 • Hvordan vedligeholder man ludbehandlede gulve?

  Når et gulv har fået en ludbehandling er det vigtigt at gulvet får enten, sæbe, lak eller olie efterfølgende. Ludbehandlede gulve kan ikke kun få ludbehandling, men kræver at man giver det yderligere efterbehandling efterfølgende.

  Det mest normale er at kunden selv sæbebehandler gulvet, såfremt der ikke ønskes lak eller olie, og dermed mætter gulvet så det er modstandsdygtigt over for snavs. Såfremt der ønskes lak eller olie oven på luden anbefaler vi at man får en professionel til at udføre efterbehandlingen. Det skyldes, at det kræver den rette teknik og erfaring så resultater bliver det pæneste og det mest holdbare.

 • Hvor tit skal jeg vaske ludbehandlede gulve?

  Når man har fået nyslebet og efterbehandlet sit gulv med lud, er det vigtigt at gulvet efterfølgende får enten lak, olie eller sæbe.

  Såfremt der ønskes en lak ovenpå luden anbefales det altid, at der kommer 3x lak, så holdbarheden bliver længst mulig. Vi anbefaler, at man får GulvKanonen til at udføre dette medmindre man har stor erfaring med påføring af lak.

  Ønsker man sit gulv olieret efter der er påført lud, anbefaler vi ligeledes, at det er en professionel der udfører opgaven, da det kræver stor erfaring at påføre det så olien er pænt og ligeligt fordelt. Gulvet skal mættes med de rigtige produkter, så resultatet bliver mest holdbart.

  Vælger man at sæbebehandle sit gulv efter at der er påført lud, kan man selv gøre det. Det er vigtigt, at man følger anvisningerne på bagsiden af sæben og bruger de rigtige blandingsforhold. Er du i tvivl om, hvordan du vasker og vedligeholder dit gulv korrekt, kan du se vores video om dette.

  Hvor mange gange man skal vaske sit gulv med sæbe handler i høj grad om, hvor ”tørstigt” ens gulv er. Vi anbefaler, at man vasker det mindst 3 gange med lidt tid imellem, så sæben kan tørre.

 • Hvor lang tid holder ludbehandlede gulve?

  Det er umuligt at svare på, hvor længe ludbehandlede gulve holder. Hvor lang tid et gulv holder handler i høj grad om, hvordan gulvet bliver behandlet og vedligeholdt. Derudover er det også et spørgsmål om, hvor meget trafik der har været på gulvet. Går man med sko indenfor hver dag holder gulvet kortere tid, end hvis man går med sokker.

  Vedligeholder man sit gulv med jævne mellemrum og går man ikke med sko indenfor, så holder gulvet i mange år.

 • Kan man få andet end naturlig og hvidpigmenteret lud?

  Nej. Når man ludbehandler gulve kan man enten få hvid lud eller naturlig lud. Der er ingen forskel i holdbarheden – forskellen ligger kun i farven.

 • Hvad er lud, og hvilken funktion har den?

  Lud er med til at hæmme gulningsprocessen i træet, hvorfor det giver mening at bruge det på nogle træsorter som eksempelvis fyrretræ som godt kan blive gulligt med tiden.

 • Hvornår kan jeg betræde gulvet og stille møbler på det?

  Fra GulvKanonen har lagt lud på gulvet skal der gå ca. 6 timer før gulvet må betrædes med sokker. Det kan dog variere, da det afhænger af temperaturen i rummet.  Der må flyttes møbler ind på gulvet 24 timer efter gulvmanden har lagt sidste behandling på gulvet. Dog skal du huske at mætte gulvet med sæbe inden, hvis du selvfølgelig har valgt at få sæbebehandling på efter ludbehandlingen

 • Hvad er fordelene og ulemperne ved lud?

  Fordele:

       Lud er noget man selv kan påføre, og efterfølgende selv sæbebehandle.

       Hvis gulvet bliver snavset, så kan det vaskes med sæbe for at fjerne snavsen.

       Ludbehandling er den billigst efterbehandling man kan få.

       Man kan sætte sæbe, lak eller olie ovenpå luden.

   

  Ulemper:

       Ludbehandlede gulve kræver oftere vask med sæbe.

       Ludbehandlede gulve er mere modtagelige over for snavs, da gulvene ikke er helt lukkede.

       Ludbehandlede gulve er sårbare i køkken og entré grundet ekstra slid og spild.