• +1000 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

5 tips der forlænger dit lakerede gulvs levetid

Lakerede trægulve er populære i mange danske hjem, fordi de både er slidstærke og nemme at vedligeholde. Og netop vedligehold af lakgulve er vigtigt – hertil får du 5 tips, så du forlænger dit gulvs levetid.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Lakerede gulve findes i rigtig mange hjem. Og det er der også flere grunde til; de er meget slidstærke, de er flotte, og så er de nemme at rengøre og vedligeholde. Det sidste er noget, som mange sætter pris på – især i en hektisk dagligdag, hvor der er meget at nå.

Selvom lakbehandlede gulve er meget modstandsdygtige over for snavs og skidt, så er det alligevel vigtigt, at man løbende plejer gulvet, så det fortsat holder sig flot og stærkt. Mange føler dog, at de mangler tid eller viden – og derfor har vi samlet en række tips og gode råd, som kan gøre dit arbejde med at pleje og vedligeholde et lakeret gulv nemmere. Du kan også se vores videoer og brochurer om vask, pleje og vedligeholdelse af lakgulve.

Vedligeholdelse er vigtigt for et gulvs udseende og levetid.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Sådan kan du nemt vedligeholde dit lakgulv

  1. Brug beskyttende effekter: En god måde at beskytte et trægulv er ved at bruge beskyttende effekter og tilbehør. Det dækker bl.a. over filtdupper, der sættes under stole, borde og andre møbler, som ofte flyttes og dermed kan lave ridser og mærker i gulvet. Du kan bl.a. købe filtdupper i byggemarkeder og supermarkeder – og har man først gjort dette én gang, minimeres risikoen for ridser fra møblerne i mange år frem.
  2. Støvsug med blødt mundstykke: Når du støvsuger dit gulv, er det en god idé at vælge et blødt mundstykke til støvsugeren. Det mindsker risikoen for ridser, men uden at det påvirker kvaliteten af din støvsugning.
  3. Vask gulvet med laksæbe: Trægulve behandlet med lak bør vaskes med en egnet laksæbe, som du f.eks. kan købe i dit lokale byggemarked. Lakproduktet skal passe til den type lak, som gulvet er behandlet med. Det vil eksempelvis være en laksæbe til enten hvidlakerede gulve eller gulve med naturlak.
  4. Giv gulvet ekstra omsorg med lakpleje: Vask og rengøring har en god effekt. Men med lakpleje kan du give dit lakerede gulv yderligere pleje, da lakken styrkes, og levetiden forlænges. Du kan f.eks. give dit gulv lakpleje en gang eller to om året eller efter behov.
  5. Planlæg faste rengøringsdage: I mange hjem afsættes et par timer af weekenden til rengøring af hjemmet og støvsugning af gulvet. Det er en rigtig god idé, da det sikrer, at gulvet rengøres regelmæssigt. Udover den almindelige rengøring kan du også vælge en fast dag i ugen eller måneden, hvor du vasker gulvet, eller et fast tidspunkt på året, hvor gulvet påføres lakpleje. Frekvensen er naturligvis efter behov (som kan variere). Men faste rutiner er vigtige og sikrer, at du får vedligeholdt gulvet.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få flere gode råd eller hjælp til dit gulv

Hos GulvKanonen er vi eksperter hvad angår trægulve. Vi kan derfor hjælpe dig med tips og tricks omkring vedligehold af gulve med lak eller andre overfladebehandlinger. Men vi kan naturligvis også hjælpe dig, hvis du ønsker et nybehandlet trægulv, så det igen ser ud som nyt. Kontakt os for en uforpligtende snak og et godt tilbud.