• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

5 tips der forlænger dit lakerede gulvs levetid


Lakerede trægulve er populære i mange danske hjem, fordi de både er slidstærke og nemme at vedligeholde. Og netop vedligehold af lakgulve er vigtigt – hertil får du 5 tips, så du forlænger dit gulvs levetid.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Lakerede gulve findes i rigtig mange hjem, og det er der også flere grunde til. De er meget slidstærke, de er flotte, og så er de nemme at rengøre og vedligeholde. Det sidste er noget, som mange sætter pris på – især i en hektisk dagligdag, hvor der er meget at nå.

Selvom lakbehandlede gulve er meget modstandsdygtige over for snavs og skidt, så er det alligevel vigtigt, at man løbende plejer gulvet, så det fortsat holder sig flot og stærkt. Mange føler dog, at de mangler tid eller viden – og derfor har vi samlet en række tips og gode råd, som kan gøre dit arbejde med at pleje og vedligeholde et lakeret gulv nemmere. Du kan også se vores videoer og brochurer om vask, pleje og vedligeholdelse af lakgulve.

Vedligeholdelse er vigtigt for et gulvs udseende og levetid.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Sådan kan du nemt vedligeholde dit lakgulv

 1. Brug beskyttende effekter
  En god måde at beskytte et trægulv er ved at bruge beskyttende effekter og tilbehør. Det dækker bl.a. over filtdupper, der sættes under stole, borde og andre møbler, som ofte flyttes og dermed kan lave ridser og mærker i gulvet. Du kan bl.a. købe filtdupper i byggemarkeder og supermarkeder – og har man først gjort dette én gang, minimeres risikoen for ridser fra møblerne i mange år frem.
 2. Støvsug med blødt mundstykke
  Når du støvsuger dit gulv, er det en god idé at vælge et blødt mundstykke til støvsugeren. Det mindsker risikoen for ridser, men uden at det påvirker kvaliteten af din støvsugning.
 3. Vask gulvet med laksæbe
  Trægulve behandlet med lak bør vaskes med en egnet laksæbe, som du f.eks. kan købe i dit lokale byggemarked. Lakproduktet skal passe til den type lak, som gulvet er behandlet med. Det vil eksempelvis være en laksæbe til enten hvidlakerede gulve eller gulve med naturlak.
 4. Giv gulvet ekstra omsorg med lakpleje
  Vask og rengøring har en god effekt. Men med lakpleje kan du give dit lakerede gulv yderligere pleje, da lakken styrkes, og levetiden forlænges. Du kan f.eks. give dit gulv lakpleje en gang eller to om året eller efter behov.
 5. Planlæg faste rengøringsdage
  I mange hjem afsættes et par timer af weekenden til rengøring af hjemmet og støvsugning af gulvet. Det er en rigtig god idé, da det sikrer, at gulvet rengøres regelmæssigt. Udover den almindelige rengøring kan du også vælge en fast dag i ugen eller måneden, hvor du vasker gulvet, eller et fast tidspunkt på året, hvor gulvet påføres lakpleje. Frekvensen er naturligvis efter behov (som kan variere). Men faste rutiner er vigtige og sikrer, at du får vedligeholdt gulvet.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få flere gode råd eller hjælp til dit gulv

Hos GulvKanonen er vi eksperter hvad angår trægulve. Vi kan derfor hjælpe dig med tips og tricks omkring vedligehold af gulve med lak eller andre overfladebehandlinger. Men vi kan naturligvis også hjælpe dig, hvis du ønsker et nybehandlet trægulv, så det igen ser ud som nyt. Kontakt os for en uforpligtende snak og et godt tilbud.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.