• +800 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

5 tips til rengøring af et ludbehandlet gulv

Som alle andre trægulve kræver ludbehandlede trægulve også rengøring og vedligeholdelse, så det bevarer sit flotte udseende og får længere holdbarhed. Her får du fem tips til korrekt rengøring af et ludbehandlet gulv.

Lud er en blanding af læsket kalk, vand, voks og harpiks, der hærder træet og forhindrer det i at gulne – derfor er behandling med lud rigtig godt til lyse trægulve, da det er med til at bevare den lyse farve.

Korrekt rengøring og vedligeholdelse af en ludbehandlet overflade er vigtigt for at bevare det flotte, lyse udseende. Der er dog mange, som er usikre på, hvordan de skal rengøre og pleje deres trægulve bedst muligt. F.eks. bruger mange personer fejlagtigt universalrengøringsmidler, hvilket er synd, da det på sigt kan gøre mere skade end gavn på deres flotte trægulv ved at ødelægge den eksisterende, beskyttende overflade

Herunder giver vi dig fem tips til, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med rengøring af dit ludbehandlede gulv. Følger du disse tips, kan du bedre beskytte gulvet og bevare det flotte udseende længst muligt.

 

Afslebet plankegulv med hvid lud

Korrekt rengøring af et ludbehandlet gulv er vigtigt for både udseende og holdbarhed.

 

 Få et uforpligtende tilbud

 

5 tips til at vaske dit ludbehandlede trægulv

Tip #1 – Brug sæbe, der passer til gulvets overfladebehandling

Det er vigtigt at vælge en sæbe, der passer til overfladen på dit ludbehandlede gulv:

  • Hvid ludbehandling = hvid sæbe (eller ekstra hvid sæbe, hvis du ønsker ekstra lyse gulve)
  • Naturlig lud- og sæbebehandling = natursæbe

Tip #2 – Brug det rette udstyr

Du skal bruge følgende udstyr til at vaske dit trægulv:

  • En ren moppe
  • En spand med varmt vand
  • Et sæbeprodukt, der passer til dit gulvs efterbehandling

Brug eventuelt en ekstra spand med rent, varmt vand til at skylle moppen i, efterhånden som den bliver beskidt fra gulvvasken. Bruger du kun en enkelt spand, skal du huske at udskifte vandet løbende, når det bliver beskidt.

Tip #3 – Spar på vandet

Vær opmærksom på ikke at bruge for meget vand på gulvet, da store søer kan medføre grimme mærker, hvis vandet ikke tørres væk. En måde at undgå for meget vand på er først og fremmest at vride moppen godt, så den kun er lettere fugtig. Når du er færdig med selve gulvvasken, tørrer du efter med en hårdt opvredet klud for at fjerne overskydende vand.

Tip #4 – Husk vaskeretningen

Vask altid i samme retning som træets årer – det vil sige langs med gulvbrædderne. Det er især vigtigt, hvis du anvender en natursæbe med hvidpigmentering, så du undgår hvide pigmentstreger på tværs af gulvbrædderne, når de tørrer efter gulvvasken.

Tip #5 – Hold ikke pause midt i gulvvasken

Når du er startet på gulvasken i ét rum, skal du huske at vaske hele gulvet, før du holder pause. Stopper du halvvejs risikerer du et uens udseende på gulvet.

Få professionel inspiration og rådgivning

Har du brug for yderligere råd og inspiration til vedligeholdelse af et ludbehandlet gulv, kan du se vores video om rengøring af ludbehandlede gulve eller downloade og udskrive vores vejledning til vask af ludbehandlede trægulve.

Har du andre spørgsmål i forhold til ludbehandlede gulve eller udførelse af en ludbehandling, er du velkommen til at kontakte os. Vi har mange års erfaring fra branchen, så med vores hjælp, er du sikret det bedste resultat.