• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

5 tips til rengøring af et ubehandlet trægulv


Et ubehandlet trægulv har et flot, naturligt udseende. Mange foretrækker da også det rå look frem for at efterbehandle gulvet, men netop derfor er regelmæssig rengøring af det ubehandlede trægulv også vigtigt.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Mange boligejere foretrækker ubehandlede trægulve i deres hjem frem for at give gulvet en gang lak eller olie. Og det er der helt sikkert gode grunde til. For et ubehandlet trægulv har et råt og naturligt look, der er utrolig flot og gør meget godt for boligens overordnede udtryk.

Normalt anbefales det at påføre trægulve en overfladebehandling, da gulvene får bedre beskyttelse mod skidt og slitage. Men det kan sagtens lade sig gøre at have et råt trægulv og få stor glæde af det. Det rå træs blottede overflade kræver dog ekstra opmærksomhed, og derfor er regelmæssig rengøring af et ubehandlet trægulv også vigtigt.

Rengøring og pleje er vigtige for alle trægulve.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Husk disse 5 tips når dit trægulv skal rengøres

Støvsug gulvet før du vasker det: Det giver måske sig selv, men støvsugning før gulvvask giver dig et bedre slutresultat. Og ønsker du ikke at vaske gulvet for ofte, er støvsugningen endnu vigtigere, da du derved holde gulvet rent og fri for snavs, skidt og andet, der kan påvirke gulvets udseende.

Brug sæbespåner: Rengøring af et ubehandlet trægulv (tørt gulv) bør ske med sæbespåner, da det plejer gulvet og bevarer det flotte udseende. Er gulvet fedtet, kan du overveje universalrengøringsmiddel, der er mere effektivt, når det kommer til at opløse fedt. Og er gulvet mørkt og nusset, kan du kombinere de to metoder (start med universalrengøringsmiddel og slut af med en vask med sæbespåner).

Vask langs årerne: Når det kommer til vask af et ubehandlet trægulv, får du generelt det bedste resultat ved at vaske på langs af årerne. Rengøring på tværs gør det nemlig sværere at løsne snavs og skidt fra træet, mens sæberester også kan sætte sig fast. Og vil du holde pause, må du ikke stoppe halvvejs, da det også kan forringe kvaliteten af din gulvvask.

Brug lunken vand – og ikke for meget: Lunken vand er bedst, når dit ubehandlede trægulv skal rengøres, da det gør sæbe og rengøringsmidler mere effektive. Derudover skal du også passe på ikke at få for meget vand på gulvet, da du risikerer skjolder på træet; så husk at vride gulvmoppen godt.

Regelmæssig pleje er vigtig: Ethvert trægulv har godt af regelmæssig rengøring og pleje. Derfor er rengøring af ubehandlede trægulve også vigtigt, så det flotte udseende bevares. For et råt trægulv er regelmæssig rengøring i sæbespåner en god måde at pleje sit gulv på.

Overvej at få dit trægulv efterbehandlet

Efterbehandling af trægulve er en anbefaling, mange boligejere vælger at følge i forbindelse med en gulvafslibning. Der er nemlig flere gode grunde til at få behandlet sit trægulv med eksempelvis lak, sæbe eller olie. Det giver ekstra slidstyrke og modstandsdygtighed og kan samtidig gøre den regelmæssige rengøring nemmere.

Er du meget glad for det rå look, som et ubehandlet trægulv i høj grad har? Så kan dit trægulv sagtens få det samme flotte udseende med en efterbehandling. Og det kræver faktisk ikke nogen stor indsats, inden dit trægulv er efterbehandlet og klar til brug. Er det noget, du gerne vil høre mere om, er du velkommen til at kontakte os hos GulvKanonen.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få rådgivning og et godt tilbud

Hos GulvKanonen har vi hjulpet hundredvis af kunder med deres gulve, bl.a. vejledning og gode råd til rengøring af ubehandlede trægulve samt rådgivning om valg af efterbehandling.

Er du nysgerrig efter at høre mere om efterbehandling af trægulve, og hvilken behandling der kan passe til dit ubehandlede trægulv, så det bevarer det flotte, rå look? Så kontakt os for en uforpligtende snak om dit gulv. Vi kan naturligvis også lave et godt tilbud til dig.

 

Ofte stillede spørgsmål om rengøring af ubehandlede trægulve

Hvor ofte bør jeg rengøre mit ubehandlede trægulv?

Det anbefales at støvsuge ubehandlede trægulve ugentligt og vaske dem med de anbefalede produkter mindst én gang om måneden. Hyppigheden kan dog variere afhængigt af, hvor meget trafik gulvet udsættes for.

Hvilke rengøringsprodukter er sikre at bruge på ubehandlede trægulve?

Sæbespåner er ideelle til rengøring af ubehandlede trægulve, da de plejer gulvet og bevarer dets naturlige udseende. Hvis gulvet er meget fedtet, kan et mildt universalrengøringsmiddel overvejes.

Hvordan kan jeg beskytte mit ubehandlede trægulv mod ridser og skader?

Anvend filtunderlag under møbler, undgå at gå med sko med hårde såler på gulvet, og sørg for regelmæssig rengøring for at fjerne skidt og snavs, der kan ridse gulvet.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.