• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Fremhæv dit trægulvs naturlige udseende


Trægulve har en helt særlig skønhed og autenticitet, hvilket især er tydeligt, når træets naturlige farve og struktur fremhæves. Men hvordan får du det bedste frem i dit trægulv uden at gå ned på holdbarhed og kvalitet?

Måske har du selv prøvet at træde ind i et rum, hvor dine øjne straks har rettet sig imod det flotte trægulv. I mange hjem er det netop trægulvet, der styrker boligens udseende og skaber en hjemlig følelse.

En professionel efterbehandling kan fremhæve træets naturlige farve og struktur. Det kræver dog særlige overvejelser for at få det bedste resultat, f.eks. i forhold til træsorten, det ønskede udseende og, hvordan gulvene bruges.

 

To billeder af det samme gulv, side om side. På det første billede, markeret med teksten "FØR", er et rødligt lakeret gulv med tydelige mærker af slid. På højre side er billedet markeret "EFTER", og viser et lyst, nyslebet gulv.

Et trægulv, hvor træets naturlige udseende er tydeligt.

 

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Forskellige efterbehandlinger, forskellige fordele

Nogle efterbehandlinger fremhæver træets naturlige udseende og struktur bedre end andre. Når du skal vælge en efterbehandling, skal du også overveje graden af rengøring og vedligeholdelse, om gulvet dagligt betrædes af børn eller kæledyr, og hvor nemt det skal være at reparere eventuelle skader.

Herunder kan du læse om de forskellige efterbehandlingers effekt på dit trægulvs naturlige udseende og struktur.

Lud: ideelt til lyse trægulve

Lud indeholder læsket kalk, der reducerer effekten af træets naturlige garvesyre og derved bremser processen, der gør lyse trægulve mere gule. På den måde bevarer et trægulv sit lyse udseende længere. Et ludbehandlet gulv vil også føles mere ru end et lak- eller oliebehandlet gulv.

Hvid lud fremhæver træets naturlige udseende og giver et mere lyst udtryk. Det er derfor et godt valg til gulve i lyse træsorter, som ask og bøg. Naturlud fremhæver også træets naturlige farve, men giver ikke det samme, lyse udseende som hvid lud.

Lak: høj slidstyrke og nem vedligeholdelse

En lakbehandling giver den stærkeste overfladebeskyttelse og gør samtidig gulvet nemt at rengøre, hvilket især værdsættes hos familier med børn og/eller kæledyr.

Naturlak fungerer som en gennemsigtig lak, der skaber en beskyttende hinde og fremhæver træets årer og knaster. Hvidpigmenteret lak giver også høj beskyttelse og indeholder desuden hvidt pigment, der giver et mere hvidligt udseende. Det gør hvid lak ideel til gulve i lyse træsorter.

 

Et flot trægulv efter en afslibning og lakbehandling.

 

Olie: varm glød og nemt at reparere

Behandling med olie giver dit trægulv en silkemat overflade og varm glød, da olien trænger ned i træets porer og fremhæver den naturlige struktur. En oliebehandling er ikke så modstandsdygtig som lak, men gør det nemmere at udbedre eventuelle overfladeskader.

Hvidpigmenteret olie er et godt valg til lyse træsorter, da det fremhæver det hvide udseende. Ønsker man derimod i højere grad at fremhæve træets naturlige farve, er naturolie det rette valg.

Sæbe: skab et rustikt look

En sæbebehandling kræver, at dit gulv enten er ludbehandlet eller nyslebet. Derefter kan en behandling med enten hvid eller naturlig sæbe give dit trægulv et råt og autentisk udseende, hvor du kan føle træets naturlige struktur. Dette er også en grund til, at det er en populær efterbehandling.

Få et uforpligtende tilbud

5 hurtige om efterbehandling af trægulv

1. Hvordan kan jeg fremhæve mit trægulvs naturlige udseende?

Du kan fremhæve dit trægulvs naturlige udseende ved at vælge den rigtige efterbehandling. Lud, lak, olie og sæbe er alle muligheder, der kan fremhæve træets naturlige farve og struktur.

2. Hvordan kan jeg forbedre udseendet af mit gamle trægulv?

Gamle trægulve kan forbedres ved at slibe dem og anvende en passende efterbehandling. Dette kan hjælpe med at fjerne gamle ridser og pletter og bringe træets naturlige skønhed frem.

3. Hvordan kan jeg gøre mit trægulv lysere?

Hvis du ønsker at gøre dit trægulv lysere, kan du overveje at bruge en hvidpigmenteret lak eller olie. Disse efterbehandlinger kan give dit gulv et lysere, mere moderne udseende.

4. Hvordan kan jeg gøre mit trægulv mørkere?

Hvis du ønsker at gøre dit trægulv mørkere, kan du overveje at bruge en mørkere farvet olie eller lak. Disse efterbehandlinger kan give dit gulv et rigere, dybere udseende.

5. Hvordan kan jeg beskytte mit trægulv, mens jeg forbedrer dets udseende?

Efterbehandlinger som lak og olie kan både forbedre dit trægulvs udseende og beskytte det mod slid og skader. Disse efterbehandlinger skaber en beskyttende barriere, der hjælper med at bevare trægulvets skønhed og holdbarhed.

Kompetent rådgivning sikrer det bedste valg

Der er flere muligheder for at fremhæve dit trægulvs oprindelige struktur og udseende. Det kræver dog ofte en professionel vurdering, da der er fordele og ulemper ved hver enkelt efterbehandling.

Hos GulvKanonen har vi hjulpet mange kunder med både rådgivning om valg af efterbehandling til deres behov samt udførelse af arbejdet. Har du brug for kompetent rådgivning, er du derfor meget velkommen til at kontakte os – du kan selvfølgelig også få et gratis tilbud på efterbehandling af dit trægulv.

Læs flere indlæg
Mads
Daglig leder
Martin
Gulvmand
Tobias
Marketing
Philip
Gulvmand
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Rafal
Maler
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.