• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Guide: Pleje og vedligehold af ludbehandlede gulve


Et ludbehandlet gulv modvirker træets naturlige gulningsproces, og vedligeholder du det rigtigt, holder det sig smukt i mange år.

Den helt klare fordel ved ludbehandlede gulve er, at træet ikke gulner med tiden – det forbliver lyst og lækkert. Men en ludbehandling kan ikke stå alene, den skal afsluttes med enten olie, lak eller sæbe. Gør du ikke det, vil gulvet blive slidt og trist i løbet af ganske kort tid.

Den rengøring og vedligehold der er nødvendig i forbindelse med ludbehandlede gulve, afhænger altså af toplaget – om dit gulv er afsluttet med olie, lak eller sæbe.

Daglig rengøring af ludbehandlede gulve

Den milde del af rengøringen foregår med en blød kost eller en støvsuger, hvor mundstykket er udstyret med en blød børste. Men det er ikke nok i det lange løb – der skal også en gulvvask til nu og da.

Når gulvet skal vaskes, skal du kigge på den overfladebehandling, der er lagt ovenpå ludbehandlingen:

– Oliebehandlede gulve skal vaskes med oliesæbe.

– Lakbehandlede gulve skal vaskes med laksæbe.

– Sæbebehandlede gulve skal vaskes med almindelig sæbe.

Husk, at der skal være hvid pigment i sæbeproduktet, hvis din ludbehandling er hvidpigmenteret.

 

Få et uforpligtende tilbud

Gode råd til gulvvask

Når du skal vaske dit ludbehandlede trægulv, er der et par grundlæggende tommelfingerregler, du med fordel kan følge. Først og fremmest skal sæben altid blandes med lunt vand efter producentens anbefalede forhold, og dernæst skal du have fat i en moppe, der er let at vride – der må nemlig aldrig lægge søer af vand på et trægulv.

Når du vasker, så gør det altid i årenes retning – altså langs med brædderne. Hvidpigmenteret sæbe kan lave små, hvide striber på gulvet, men de er ikke synlige, når de lægger sig sammen med årene. Vær desuden forsigtig med mængden af vand, og hvis du har brug for en pause, så vent til du har vasket hele rummet – pauser midt på gulvet kan ses, når du vasker videre senere på dagen.

Er du stadig i tvivl, så tag gerne et kig på videoen ovenfor, hvor Gulvkanonen viser, hvordan du vasker et ludbehandlet gulv.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vær god ved dit trægulv

Grundlæggende er trægulve meget slidstærke, og de passer perfekt til det moderne, skandinaviske udtryk – men du skal passe på dem, og behandle dem godt. Gør du det, kvitterer de med at holde sig smukke i mange år.

Vi har lavet en lille liste med de 3 vigtigste ting, du kan gøre for dit trægulv.

1) Tæpper på udsatte områder

Gulvet i entréen, under spisebordet og omkring køkkenvasken og komfuret er særligt udsat, når det kommer til almindelig slitage. Her bevæger familien sig meget, kommer ind med sko fyldt med skidt og snavs og trækker stole frem og tilbage. Det giver hurtigt en god omgang ridser, hvor overfladebehandlingen skrabes af, og skidtet sætter sig fast – medmindre du afværger det med små gulvtæpper.

2) Filtpuder på møblerne

Du har sikkert hørt det før, men det er en virkelig god idé – ja faktisk er det bidende nødvendigt – at sætte filtpuder under møbler som stole, sofaer, borde og reoler. På den måde slider du ikke på gulvet, når møblerne trækkes henover gulvet, og det tunge møblement efterlader ikke aftryk i træet.

3) Lad skoene blive i entréen

Sko er hårde ved et trægulv. Ikke nye sko og heller ikke hjemmesko. Men de sko, du har haft på udenfor, kan ødelægge gulvet i løbet af nul komma fem. Der sidder småsten og sand fast under bunden, og det ridser både træet og overfladebehandlingen, mens højhælede sko giver et hårdt og massivt tryk på et meget lille punkt, og det er ikke godt for træet. Derfor: Gå aldrig ind med sko på dit trægulv.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.