• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Vask dit trægulv korrekt ved at undgå disse fejl


Er du glad for dit trægulv, er det klogt med løbende vedligeholdelse, f.eks. regelmæssig gulvvask. Når du skal vaske dit trægulv, er der dog nogle fejl du helst skal undgå, så gulvet holder sig flot og stærkt længst muligt.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Trægulve er utrolig flotte, uanset om de er lakerede, olierede eller sæbebehandlede. Men skal det flotte udseende bevares og levetiden forlænges, er gulvvask og anden vedligeholdelse nødvendig. For at sikre, at gulvvasken udføres så godt som muligt, er der en række almindelige fejl du bør undgå. Det gør din gulvvask nemmere og mere effektiv.

Vedligeholdelse, som gulvvask, forlænger trægulvets levetid.

Få et uforpligtende tilbud

 

5 almindelige fejl du bør undgå

Du bruger ikke en egnet sæbe: At vaske et trægulv kan gøres på forskellige måder. Den bedste er dog at bruge en gulvsæbe, der egner sig præcis til den gulvtype du har. Der findes nemlig gulvsæber til de forskellige typer af efterbehandling, som trægulve kan få, f.eks. lak eller olie. Har du et lakeret trægulv, skal du derfor bruge en laksæbe.

Du følger ikke vejledningen på sæbeproduktet: Følger du ikke vejledningen bag på sæbeproduktet, men doserer blot efter egen overbevisning, får du ikke den optimale effekt fra gulvsæben. Og i værste tilfælde skader du gulvet. Sørg derfor altid for at følge vejledningen bag på dit sæbeprodukt til punkt og prikke.

Du vasker ikke langs træets årer: For at undgå synlige striber på gulvet og en ringere kvalitet af gulvvasken er det bedst at vaske trægulvet langs med træets årer. Det vil sige på langs med gulvbrædderne – ikke på tværs.

Du stopper halvvejs i gulvvasken: Er du først gået i gang med at vaske dit trægulv, er det bedst ikke at stoppe halvvejs, selvom det er tiltrængt med en lille pause. Det bedste er derfor at nå helt til den anden side af gulvet, før du stopper. Så får du også vasket ’vådt i vådt’, hvilket gør gulvvasken mere effektiv.

Du efterlader vand på gulvet: Når du er færdig med at vaske gulvet, er det vigtigt, at du tørrer efter med en ren og tør moppe eller klud. Selvom du har været omhyggelig med ikke at efterlade vand på gulvet, kan det nemlig sagtens ske alligevel. Og gør du ikke det, risikerer du, at overskydende vand danner synlige (og ikke særlig kønne) skjolder på gulvet.

 

Få et uforpligtende tilbud

Hvordan vasker man så et trægulv korrekt?

Vask af trægulv kan synes simpelt, men der er vigtige trin at følge for at sikre, at gulvet ikke kun bliver rent, men også forbliver i god stand:

 1. Forberedelse: Start med at fjerne støv og snavs fra gulvet ved at støvsuge eller feje det.
 2. Vælg den rette sæbe: Brug en sæbe, der er specielt designet til trægulve. Dette sikrer, at gulvet ikke bliver beskadiget af for hårde kemikalier.
 3. Følg vejledningen: Mængden af sæbe og vand er vigtig. Følg altid producentens anvisninger for at opnå det bedste resultat.
 4. Vask med træets årer: Når du vasker, skal du sørge for at bevæge moppen eller kluden langs med træets årer for at undgå striber og skader.
 5. Tør efter: Efter vask skal du sørge for at tørre gulvet med en tør klud eller moppe for at fjerne overskydende vand og undgå skjolder.

Ved at følge disse trin sikrer du, at dit trægulv forbliver rent og i god stand i mange år fremover.

Få gode råd eller hjælp til dine gulve

Hos GulvKanonen ved vi, at mange gerne vil gøre noget selv for at vedligeholde deres flotte trægulve bedst muligt. Derfor har vi lavet en række korte videoer, bl.a. om vask af trægulve, samt  en side med gode råd, som du også kan besøge, hvis du ønsker tips og tricks til vedligeholdelse af dit trægulv.

Rengøring af trægulve er en naturlig (og vigtig) del af den løbende vedligeholdelse. Nogle gulve er dog efterhånden så gamle og slidte, at de trænger til en gulvslibning. Vil du gerne vide, hvordan dit trægulv kan blive flot igen, er du velkommen til at kontakte os og få et gratis tilbud på gulvslibning og efterbehandling. Og du kan naturligvis også få gode råd omkring vask af dit trægulv.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.