• +1000 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

5 fejl du skal undgå når du sliber et trægulv

Skal du selv slibe et trægulv, er det vigtigt, at du udfører opgaven grundigt og korrekt, så du får det optimale resultat. Det sikrer du bl.a. ved at undgå nogle af de mest almindelige fejl.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Skal du slibe et trægulv, er det naturligvis vigtigt, at du udfører arbejdet grundigt og korrekt, så ender med et flot trægulv, der efterfølgende er klar til en efterbehandling. Hvordan det gøres, kan du læse mere om i vores vejledning til afslibning af gulve.

En veludført gulvslibning kræver forberedelse og omtanke. Men det er også klogt at undgå nogle af de mest almindelige fejl, som mange begår, når de skal slibe et gulv for første gang. Og fem af dem har vi samlet på denne liste, så du ved, hvad du skal passe på og tage højde for, når du springer ud i en gør-det-selv-gulvslibning.

Undgå fejl når du skal slibe et trægulv.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

5 tips til en flot gulvafslibning

  1. Du tjekker ikke slibemaskinen før brug: Mange gør-det-selv-folk lejer de nødvendige maskiner og udstyr til gulvslibningen, f.eks. i et lokalt byggemarked. Det kan være en god idé og også spare dig penge. Men da slibemaskinerne har været brugt af andre, ved du heller ikke, hvordan maskinen tidligere er brugt. Som det første skal du derfor tjekke, om slibemaskinen er i god stand og ikke er skæv. Så undgår du nemmere en dårlig oplevelse og et dårligt sliberesultat med en bølgende overflade.
  2. Du glemmer forberedelsen: At tjekke maskiner og udstyr for fejl inden du går i gang med at slibe er en god start og en vigtig del af forberedelsen inden en gulvafslibning. Det samme er det at dække rummet og døre af samt fjerne søm og skruer i gulvet. Generelt set er det fornuftigt ikke at glemme forberedelsen, inder der slibes. Det har i hvert fald indflydelse på slibeprocessen og slutresultatet.
  3. Du vælger forkerte kornstørrelser: Når du skal slibe et trægulv, er det vigtigt, at du bruger de rette kornstørrelser. Dit valg afhænger i høj grad af standen på dit gulv. Starter du med slibepapir, der er for fint (f.eks. korn 100 eller 120), slibes gulvet ikke, men poleres blot. Og så kommer du ingen vegne. Derfor skal du starte med en mere grov kornstørrelse til gulvslibningen, f.eks. korn 40 eller evt. korn 24.
  4. Du betjener slibemaskinen forkert: Et godt sliberesultat kræver kontrol og grundighed. Styrer du slibemaskinen for hårdt og ukontrolleret, kan du nemt lave riller og skader i gulvet. Kommer du for tæt på væggen og fodlister, kan disse også risikere at blive beskadiget. Og så er det også vigtigt, at valsen slukkes, når maskinen står stille.
  5. Du sliber ikke i gulvets længderetning: Du får den bedste og flotteste slibning, hvis du sliber i træets længderetning. Det vil sige, at du skal slibe langs med træets årer – ikke på tværs. Dette er hovedreglen, men der kan være undtagelser, hvor du skal slibe på tværs, f.eks. hvis gulvet er skævt og ujævnt. Men som udgangspunkt skal du slibe i længderetningen, hvilket også gælder ved mellem- og letslibning af trægulve. Det sikrer dig i hvert fald det mest veludførte resultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til din gulvslibning

Et nyslebet trægulv er flot og vil skabe glæde i mange år. Men det kræver også grundigt arbejde at nå godt i mål. I værste tilfælde risikerer man at begå fejl undervejs, som kan svære eller umulige at rette op på. Og så er den smarte gør-det-selv-løsning pludselige ikke så smart.

Ønsker du hjælp til slibning af dit gulv, hjælper vi hos GulvKanonen gerne. Kontakt os for en uforpligtende snak om din opgave og få samtidig et gratis tilbud, der skræddersyes til dine ønsker.