• +800 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Gulvafslibning og maling – hvilken rækkefølge er bedst?

Er du flyttet i en ny bolig, eller ønsker du blot fornyelse i dit hjem? Uanset grunden så kan gulvafslibning og maling gøre underværker for boligens udseende – men hvilken rækkefølge er mest hensigtsmæssig? Læs videre og få vores anbefaling.

Hvis trægulvet i lejligheden, parcelhuset eller sommerhuset er gammelt og slidt og måske endda har synlige ridser eller misfarvninger, så kan en gulvafslibning gøre underværker. Det samme gælder for maling af dine vægge og lofter, hvis deres udseende også har set bedre dage.

I forbindelse med gulvafslibning og maling har rækkefølgen faktisk betydning for hele arbejdsprocessen. Så uanset om det er dig eller fagfolk, der skal klare opgaven, så er det bestemt værd at tænke over, om man skal male før eller efter en gulvafslibning.

 

Vi får ofte spørgsmålet: ’Skal man male før eller efter en gulvafslibning?’

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Gulvafslibning eller maling først?

Det korte svar på spørgsmålet – hvilket også er anbefalingen her hos GulvKanonen – er, at rækkefølgen er gulvafslibning før maling. Det er dog ikke verdens undergang, hvis du har fået dine vægge eller lofter malet og næste skridt er en gulvafslibning.

Men hvorfor er den optimale rækkefølge gulvafslibning før maling? Det er der flere grunde til.

  1. Afdækning

Det er muligt at afdække dine nyslebne trægulve, så de beskyttes mod de malerpletter, som næsten er uundgåelige i forbindelse med omfattende malerarbejde. Det er derimod en noget større udfordring at skulle afdække nymalede vægge, hvilket betyder, at de er meget udsatte, når gulvafslibningen påbegyndes.

  1. Støv

I forbindelse med en gulvafslibning kan støv ikke undgås – det gælder også, selvom vi hos GulvKanonen bruger nogle af de bedste slibemaskiner på markedet. De opfanger næsten alt støv i forbindelse med slibningen af gulvene. Bagefter støvsuger gulvfolkene den resterende støvmængde væk. Derfor er det en god idé at vente med malerarbejdet til gulvafslibningen er ovre, så du undgår støv på de nymalede vægge/lofter og dermed også slipper for det efterfølgende rengøringsarbejde.

  1. Ridser

En del af slibearbejdet omfatter slibning af gulvets kanter, hvilket kan resultere i mindre ridser på panelerne. På samme måde kan noget af efterbehandlingsarbejdet med en poleringsmaskine føre til mindre sprøjt. Af den grund giver det god mening, at rækkefølgen er gulvafslibning før maling, da det er nemt at reparere mindre ridser eller skader efter afslibningen.

Få rådgivning og hjælp til din opgave

Hos GulvKanonen har vi mange års erfaring med gulvrenovering. Derfor er vi også tit blevet spurgt, om man skal male før eller efter en gulvafslibning. Som du nu har læst, er vores anbefaling til rækkefølgen gulvafslibning før maling.

Hvis du har spørgsmål til din gulvafslibning (uanset om det er før eller efter malerarbejdet), eller ønsker professionel hjælp til slibningen af dine gulve, så kan vi hjælpe dig. Vi vil i hvert fald gerne tage en snak med dig om din opgave, som du også altid kan få et gratis, skræddersyet tilbud på.