• +300 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvilke typer ludbehandling kan dit trægulv få?

Der findes forskellige efterbehandlingstyper med hver deres fordele – lud er én af dem. Er du i tvivl, om lud er det rigtige valg for dig og dit trægulv? Læs videre og find ud af, hvilken type ludbehandling, der er optimal til dit behov.

Lud er en blanding af læsket kalk, vand, harpiks og voks, der bruges til at behandle trægulve efter udførelse af en gulvafslibning. Lud fremhæver årestrukturen i træet og hæmmer træets naturlige gulningsproces, hvilket gør det rigtig godt til behandling af lyse trægulve, hvor man typisk ønsker at bevare det lyse udseende.

Investerer du også lidt tid og energi i at vedligeholde og pleje dit ludbehandlede gulv korrekt, vil trægulvene bevare deres flotte, lyse udseende væsentligt længere.

 

Hvid lud fremhæver træets naturlige årestruktur og giver et flot lyst trægulv.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

 

Hvilken type lud skal jeg vælge?

Behandling med lud er et populært valg, da det skaber et flot, lyst gulv. Der findes to typer af lud, som har hver deres effekt på gulvets udseende:

  • Hvid lud
  • Naturlud

En hvid ludbehandling giver gulvet en lys, hvid overflade og fremhæver træets naturlige årestruktur. Naturluden understreger på samme måde træets oprindelige struktur, men træets naturlige træfarve bevares i højere grad.

Fælles for begge typer er, at gulvet får et mere råt udseende, da behandlingen med lud mætter træet. Det er dog ikke i samme grad, som f.eks. en lak- eller oliebehandling, der danner en mere beskyttende og afvisende overflade.

Et ludbehandlet gulv er sværere at holde rent end et lakeret eller olieret trægulv. Derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i korrekt vask af ludbehandlede gulve, hvilket du også kan læse mere om i vores blogindlæg: 5 tips til rengøring af et ludbehandlet gulv.

Selvom et flot udseende på dit trægulv er en vigtig del i forbindelse med valg af efterbehandling, så er det også vigtigt at afklare kravene til dit gulv i forhold til smudsafvisning, slidstyrke og vedligeholdelse. Disse overvejelser kan hjælpe dig med at vurdere, om lud er det rette valg for dig og i så fald, hvilken type af ludbehandling du skal vælge.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få professionel vejledning og tag det rette valg

Har du spørgsmål til ludbehandling af dine trægulve, er du altid velkommen til at kontakte os. Der findes også andre typer af efterbehandlinger, der kan skabe en lys og modstandsdygtig overflade, så vi hjælper gerne, hvis du ønsker et alternativ til lud.

Er du i tvivl om, hvilken ludbehandling, der er den rigtige for dine trægulve, kan vi helt sikkert hjælpe med både rådgivning og udførelse af arbejdet. Vi har mange års erfaring, så kontakt os endelig for at høre mere eller få et uforpligtende tilbud på din gulvbehandling.