• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Hvilken behandling skal du vælge til din træbordplade?


Træbordplader, der bruges dagligt, får på sigt et mere slidt udseende. Valget af efterbehandling har derfor stor betydning for bordpladens udseende og holdbarhed – men hvilken skal du vælge? Vi giver dig nogle gode bud.

Træ er et godt materiale til en bordplade, da træets forskellige årestrukturer giver mulighed for at få en helt unik bordplade. Du kan selv have stor indflydelse på bordpladens udseende alt efter, hvilken efterbehandling du vælger.

I de fleste tilfælde kan en træbordplade relativt nemt opfriskes med en slibning og efterbehandling, hvis der er små ridser og skrammer i overfladen. Det er altså ikke nødvendigt at købe en helt ny bordplade, hvis du ønsker fornyelse. Din største udfordring er at vurdere, hvilket behov bordpladen skal opfylde i din hverdag.

 

Slibning og efterbehandling kan give din træbordplade nyt liv.

 

 Få et uforpligtende tilbud

 

Lak, olie eller sæbebehandling?

Træbordplader efterbehandles typisk med sæbe, olie eller lak. Hos GulvKanonen anbefaler vi typisk behandling af træbordplader med olie eller lak, da de giver den mest modstandsdygtige overflade og nemmeste vedligeholdelse.

Hvilken behandling du bør vælge afhænger blandt andet af den daglige brug og dine ønsker til udseendet. Vi giver dig her fordele og ulemper ved de tre nævnte behandlinger, så du nemmere kan træffe dit valg.

 

Sæbebehandling

En sæbebehandling udføres ved, at træbordpladen gentagne gange mættes med vand med hvid sæbe, der giver bordpladen en beskyttende hinde. Vælger du en sæbebehandling, er det vigtigt at være opmærksom på, at træbordpladen jævnligt skal vedligeholdes med sæbe for at opretholde den beskyttende overflade. Sæbebehandlingen giver derfor en mindre modstandsdygtig og slidstærk overflade end en olie- eller lakbehandling. Vi anbefaler ikke denne efterbehandling, da den er meget svær at holde pæn på den lange bane.

 

Oliebehandling

Vælger du at behandle din bordplade med olie, får træet en beskyttende og vandafvisende overflade. En god bordpladeolie vil også bidrage til, at træet ikke tørrer ud og danner revner i bordpladen.

Du kan vælge mellem natur- eller hvidolie, der hver især påvirker bordpladens endelige udseende. Ved jævnligt at give bordpladen en behandling med olie, kan du holde den brugbar og flot i mange år. En fordel ved en oliebehandling er desuden, at bordpladen nemt kan slibes og olieres, så den igen ser ud som ny.

 

Lakbehandling

En lakeret træbordplade får en meget hård og modstandsdygtig overflade, hvilket umiddelbart synes at være en fordel. Dog skal du være opmærksom på, at når man lakbehandler en køkkenbordplade, der fungerer som et arbejdsbord og ofte udsættes for skrammer og ridser, kan det være mere kompliceret at reparere ridser i forhold til ridser i en oliebehandlet bordplade.

Sådan vedligeholder du din træbordplade

Træbordplader tilføjer en naturlig elegance til ethvert rum, men kræver omhyggelig vedligeholdelse for at bevare deres skønhed og holdbarhed. Denne trin-for-trin-guide vil lede dig gennem processen med at pleje din træbordplade, så den forbliver smuk og funktionel i mange år fremover.

 1. Vurder bordpladens tilstand: Start med at vurdere bordpladens tilstand for at afgøre, hvilken behandling der er mest passende.
 2. Rengøring: Rengør bordpladen grundigt med en blød klud og mild sæbe. Undgå at bruge hårde kemikalier, der kan beskadige træet.
 3. Slibning (om nødvendigt): Hvis bordpladen har ridser eller skrammer, kan en let slibning være nødvendig. Brug fint sandpapir og følg træets korn.
 4. Valg af efterbehandling: Vælg mellem olie, lak eller sæbebehandling afhængig af dine præferencer og bordpladens brug.
 5. Påfør efterbehandlingen: Følg producentens anvisninger for at påføre den valgte behandling. Dette kan inkludere flere lag og tørringstid mellem lagene.
 6. Regelmæssig vedligeholdelse: Afhængig af behandlingen, skal bordpladen muligvis vedligeholdes regelmæssigt. For eksempel, en oliebehandlet bordplade kan kræve regelmæssig oliering.
 7. Undgå skader: Brug altid bordskånere og undgå direkte kontakt med varme genstande for at forhindre skader på bordpladen.
 8. Søg professionel hjælp om nødvendigt: Hvis du er usikker på processen eller har en særlig kompliceret bordplade, kan det være en god idé at søge professionel hjælp.

Er du i tvivl om din bordplade kan efterbehandles?

Som udgangspunkt kan alle træbordplader slibes og efterbehandles. Men er du i tvivl om din bordplade kan klare flere slibninger, eller om ridser og brændemærker sidder så dybt i træet, at de ikke kan fjernes, vurderer vi gerne, hvad der er den bedste løsning for dig.

Kontakt os gerne for en snak om valg af efterbehandling i forhold til dine ønsker og behov eller få et gratis tilbud på afslibning og efterbehandling af din træbordplade.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.