• +1500 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvilken effekt har trægulve på akustikken i din bolig?

Hvis du har trægulve i din bolig, har du sikkert gjort dig overvejelser om, hvordan det påvirker akustikken. Men hvad kan du gøre for at mindske støj uden at skulle miste glæden ved et flot trægulv?

I dag kan der ofte være dårlig akustik i nybyggede boliger, da rummene er store med højt til loftet og ofte kombineres med en minimalistisk indretning. Det skaber store og relativt bare overflader, der i højere grad kan kaste lydene tilbage, så rumklangen forringes.

 

Et trægulv kan bidrage til en god akustik.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Er mit trægulv godt for akustikken?

Helt overordnet gælder det, at jo hårdere overflader, der er i et rum, jo større er genklangen. Træ er et blødt materiale, i modsætning til fliser og klinker, og har derfor en positiv effekt på akustikken i et rum. Det gælder især, hvis det er et massivt trægulv, der kan absorbere en stor del af lydene og mindske larmen.

 

Kan jeg selv forbedre akustikken?

I dag er der en tendens til, at folk indretter sig minimalistisk med få møbler i store rum med højt til loftet. Det stiller i høj grad krav til støjdæmpende løsninger i de enkelte rum.

Der er flere ting, du selv kan gøre for at forbedre klangen i rummet. Med tæpper, polstrede møbler, gardiner eller bogreoler som en del af din indretning hjælper det automatisk til at absorbere lyden og skabe en bedre akustik.

 

Skal jeg beholde mit trægulv?

Har du et trægulv, der er lidt slidt og som du måske overvejer at udskifte med en anden gulvtype, bør du overveje blot at renovere gulvet i stedet for at skifte det ud med et nyt flise- eller betongulv – det vil uden tvivl have indflydelse på akustikken i din bolig.

En afslibning og efterbehandling af dit gulv er en overkommelig proces for et professionelt gulvfirma og kræver kun en smule forberedelse, inden arbejdet udføres. Det er samtidig en god mulighed for at prøve en anden stil i dit hjem. Når gulvet skal efterbehandles, kan du nemlig selv vælge om det skal have et mørkere, lysere eller mere naturligt udseende, hvor årestrukturen tydeligt ses. Så kan du altid kombinere det med støjdæmpende gipsplader i loftet eller andre former for akustikforbedring.

 

Få professionel hjælp til dit trægulv

Har du brug for rådgivning i forbindelse med en gulvafslibning og efterbehandling af dit eksisterende trægulv, og hvilken betydning trægulvet i dit hjem har for akustikken, kan du altid kontakte os.

Vi sammensætter gerne et gratis tilbud på din gulvrenoveringsopgave og giver gerne gode råd med på vejen, så du får et flot trægulv, der er tilpasset til dine ønsker og behov, men samtidig bidrager til god akustik i dit hjem.