• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Hvornår er en gulvafhøvling nødvendig?


Et gammelt trægulv med hakker, ridser og niveauforskelle. Måske endda limrester, malingrester eller gammel fernis. Med en gulvafhøvling kan du komme det hele til livs og få et nyt, levende og flot trægulv.

Gamle, slidte og grimme trægulve kan virke fuldstændig uoverskuelige, og det er svært at forestille sig, at et gult og ødelagt trægulv kan blive smukt igen. Men for det meste er det lige præcis, hvad det kan.

Med en gulvafhøvling.

Og dét selvom der sidder maling-, spartel og limrester overalt, og flere af brædderne har givet sig, så der er store niveauforskelle.

Men det er vigtigt, at du får en professionel til at udføre arbejdet; det er omstændeligt og kræver stor præcision, så der ikke bliver høvlet mere af gulvet end højst nødvendigt.

Få et uforpligtende tilbud

Hvad er gulvafhøvling?

Du har helt sikkert hørt om gulvafslibning – måske endda stiftet bekendskab med en. Her sliber man overfladiske ridser og overfladebehandling af, hvorefter gulvet behandles på ny. Afslibningen fjerner ikke mere end en enkelt millimeter af selve træet, og derfor er det en forholdsvis skånsom behandling.

Det er noget andet med en gulvafhøvling.

Maskinen høvler 2-4 millimeter af træets flade, og i særligt grelle tilfælde kan det være endnu mere. Til gengæld vil du efterfølgende have et gulv uden ujævnheder, ridser og spor fra tidens brug.

En gulvafhøvling afsluttes altid med en gulvafslibning, som sætter prikken over i’et på arbejdet med dit gulv.

Mange gamle trægulve kan reddes

Uanset hvor slidt, skævt og gammelt dit trægulv er, bør du altid overveje muligheden for at renovere fremfor at skifte det. I de fleste tilfælde er dét nemlig muligt, og du vil både spare penge og få et flot trægulv, hvor tidens patina skinner svagt igennem.

Er du i tvivl om chancerne for dit trægulv, så kontakt os gerne. Vi kan tage en snak i telefonen, og hvis det ikke er nok, kan vi mødes på din adresse, så vi kan få syn for sagen. Det er selvfølgelig gratis og uforpligtende, og vi udarbejder gerne et tilbud til dig, så du ved, hvor meget istandsættelsen vil koste.

Overfladebehandling er essentiel

Hvis du lægger både penge og energi i at renovere dit trægulv, er det vigtigt, at du passer godt på det efterfølgende – og her er overfladebehandling alfa og omega. I dette indlæg har vi skrevet alt, hvad der er værd at vide om efterbehandling, men hvis du bare vil have den korte version, kan du læse med nedenfor.

Grundlæggende står valget mellem lak, olie, sæbe eller maling.

Udseendet spiller selvfølgelig en stor rolle, når du skal vælge, men du skal også tage højde for rengøringsvenlighed og slidstyrke, så du får et gulv, der passer til dig og din brug.

Lak- og oliebehandlede gulve er mest modstandsdygtige ift. slid, skidt og snavs, men du mister lidt af træets naturlige udseende. Det kan du bibeholde med en sæbebehandling, som dog kræver løbende vedligehold.

Hvornår er gulvafhøvling nødvendig?

Gulvafhøvling er en dybdegående proces, der kan forvandle et gammelt, slidt trægulv til et nyt, smukt og jævnt gulv. Men hvornår er det nødvendigt at ty til denne metode? Her er nogle nøglefaktorer, der kan indikere, at dit trægulv kan have brug for en gulvafhøvling:

 1. Dybe ridser og hakker: Overfladiske ridser kan ofte fjernes med en simpel gulvafslibning. Men hvis dit gulv har dybe ridser, hakker eller indgroede pletter, kan en gulvafhøvling være nødvendig for at fjerne disse skader og genskabe gulvets glatte overflade.
 2. Ujævnheder og niveauforskelle: Hvis dit trægulv har ujævnheder eller niveauforskelle, kan en gulvafhøvling hjælpe med at gøre gulvet jævnt igen. Dette er især vigtigt i rum, hvor du ønsker et perfekt fladt gulv, som f.eks. i stuer og soveværelser.
 3. Gamle maling- og limrester: Hvis dit gulv har gamle maling- eller limrester, der ikke kan fjernes med almindelig rengøring eller slibning, kan en gulvafhøvling være løsningen. Denne proces kan fjerne disse rester og efterlade et rent, nyt trægulv.
 4. Ønske om at ændre træets udseende: Hvis du ønsker at ændre udseendet af dit trægulv markant, kan en gulvafhøvling være en god løsning. Ved at fjerne de øverste lag af træet kan du ændre træets farve og tekstur, hvilket kan give dit rum et helt nyt udseende.

Få tips og gode råd

Har du brug for mere viden om trægulve, overfladebehandlinger, vedligeholdelse, istandsættelse og meget mere, så tag gerne et kig rundt på siden her. Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os – vi vil hellere end gerne hjælpe.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.