• +500 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Kæledyr og trægulv: Hvad skal du tænke på, inden du vælger?

Kløer fra katte og hunde kan hurtigt ridse dit nye trægulv, ligesom det skidt og snavs, de slæber med ind udefra, skraber gulvet som sandpapir. Læs her, hvilke trægulve der egner sig bedst til kæledyr.

Når du har kæledyr, skal gulvet være holdbart og slidstærkt, og samtidig må det ikke være for glat, så dyrene har svært ved at bevæge sig rundt. Jo større dyr, des højere krav til slidstyrken.

Det er oplagt at vælge klinke- eller laminatgulv for dyrenes skyld, men de fleste af os vil have trægulve i store dele af hjemmet – og det kan sagtens lade sig gøre!

Vælg hårdt træ

Der findes mange forskellige træsorter, og som udgangspunkt kan de inddeles i bløde og hårde sorter. Når du har kæledyr, skal du vælge en hård sort – og hvis du investerer i rigtig god kvalitet, kan det sagtens modstå slid fra dit kæledyr i mange år.

Træsorter som ask, eg og bøg er de mest kendte og brugte varianter herhjemme, men du kan også gå efter træ som ipé, gummitræ eller bambus, hvis du vil have noget, der er anderledes.

Vælg efterbehandling med omhu

Der er forskellige muligheder, når det kommer til efterbehandling, og der er fordele og ulemper ved dem alle.

Vælger du at lakere dit gulv, skal du sørge for at vælge en meget stærk lak. Gør du det, vil du til gengæld få et gulv, der er let at rengøre og som er meget modstandsdygtigt overfor husdyr. Ulempen er bare, at hvis der alligevel kommer en ridse eller to, kan du ikke reparere dem på et lakeret gulv – det kræver en nedslibning og genlakering af hele gulvet.

Oliebehandlede gulve er tilnærmelsesvis lige så modstandsdygtige overfor poter og kløer som lak, og derudover er det let at vedligeholde olierede gulve – de kan nemlig friskes op, hvis der kommer skrammer.

Få et uforpligtende tilbud

En sæbebehandling er det tætteste du kommer på et naturligt look, og her får du også en overflade, der kan friskes op efter behov. Til gengæld er det ikke helt så let at rengøre som lak- og oliebehandlede gulve, ligesom du med et par måneders mellemrum skal sørge for at genbehandle trægulvene, så de jævnligt mættes af sæbe.

Undgå laminat- og lamelgulve

Der findes billigere alternativer til massive gulve i hårdt træ, fx laminat og lamelgulve. Mange tror fejlagtigt, at de er velegnede til husdyr, men det er de ikke. Det skyldes, at begge gulvprodukter er bygget op af tre lag, hvoraf det øverste er meget tyndt.

Lamelgulvets toplag er ikke meget mere end 2 mm tykt, og det betyder, at det kun kan slibes meget få gange, efter det har fået ridser.

Laminatgulvets toplag er ikke træ, men derimod plastik, og derfor kan det ikke slibes, ligesom det heller ikke kan repareres, hvis der kommer ridser i det. Går du alligvel efter et laminatgulv, så sørg for at vælge en god og slidstærk kvalitet – de bedste laminatgulve har op mod 50 års garanti, og de kan sagtens holde til dine husdyr.

Pas på glatte gulve

Når du vælger dit gulv og din efterbehandling, skal du passe på, at du ikke ender med et gulv, der er så glat, at dit kæledyr får svært ved at bevæge sigordentligt. Lakerede plankegulve og laminatgulve bliver hurtigt glatte, og når det sker, bruger dyrerne i højere grad deres kløer – og så udsætter du gulvet for unødig slitage.

Har du spørgsmål, så kig rundt på bloggen eller kontakt os for en snak – vi hjælper dig hellere end gerne, hvis vi kan.