• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Lud er et godt valg til disse træsorter


Lud er én af flere behandlinger, som du kan give et trægulv. Hver især har de forskellige fordele og ulemper, og nogle er bedre til visse træsorter end andre. Men hvilke træsorter passer en ludbehandling godt til?

En gulvbehandling med lud har flere fordele. Men det har lak, olie og sæbe selvfølgelig også. Når man vælger en ludbehandling til sit trægulv, er det selvfølgelig vigtigt, at man har gjort sig nogle overvejelser. F.eks. omkring gulvets træsort og hvilket udseende man ønsker, at gulvet får. For det er i høj grad disse to ting, som valget af eksempelvis lud vil påvirke.

Til visse træsorter vil lud være et oplagt og godt valg. Til andre træsorter knap så oplagt og godt, da luden kan skabe misfarvninger. Derfor bør du i høj grad vælge en efterbehandling, der er velegnet til den træsort dit gulv er i. Herunder kan du læse mere om, hvilke træsorter lud passer godt til – og hvorfor.


Lud er et godt valg til gulve i lyse træsorter.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Lud er oplagt til bestemte træsorter

Lud, lak og sæbe er tre efterbehandlinger, der overordnet set kan bruges til langt de fleste træsorter. Lud, derimod, har nogle begrænsninger. Men der er helt sikkert fordele ved at bruge lud til lyse træsorter, uanset om det er en hvid ludbehandling eller en behandling med naturlud.

Over tid får lyse træsorter en mere gullig farve, hvilket er helt naturligt og forventeligt. Derfor er det smart at ludbehandle sit trægulv, da luden vil hæmme denne naturlige gulningsproces. Lud er derfor velegnet til nåletræ (f.eks. fyr og gran) samt løvtræ, som bøg, ahorn og ask, hvor denne gulningsproces finder sted.

Det er vigtigt at huske på, at lud kun er en forbehandling og ikke kan stå alene. Derfor skal lud suppleres af en ekstra behandling. Da lud anvendes til lyse træsorter, hvor man ønsker ekstra fokus på det lyse look, er kombinationen af lud- og sæbebehandling vældig populær.

Hold igen med lud til mørke træsorter

Trægulve i egetræ bør ikke ludbehandles, da garvesyreindholdet i egetræ kan give misfarvninger på gulvet. Lud er generelt heller ikke et godt valg til mørke træsorter, da luden kan skabe de samme misfarvninger i træets struktur og udseende. Mørke træsorter omfatter f.eks. mahogni og teak.

Som nævnt er lud oplagt til lyse træsorter, da det hæmmer gulningsprocessen og kan styrke træets lyse udseende. Ofte i kombination med sæbe. Men man ser også gulve med hvid lud og lak.

 

Få et uforpligtende tilbud

Alt du skal vide om lud til trægulv

1. Hvilke træsorter er mest egnede til ludbehandling?
Nåletræer som fyr og gran samt løvtræer som bøg, ahorn og ask er særligt egnede til ludbehandling for at bevare deres naturlige, lyse farve.

2. Kan jeg anvende lud på mørkere træsorter som valnød eller mahogni?
Mens det er teknisk muligt, vil ludbehandling på mørkere træsorter ikke have den samme lysende effekt som på lysere træsorter. Det kan dog stadig give en beskyttende overflade.

3. Hvordan beskytter lud træet mod gulning?
Lud neutraliserer træets naturlige tanniner, hvilket forhindrer det i at reagere med lys og luft, hvilket igen forhindrer gulning.

4. Skal jeg efterbehandle træet efter en ludbehandling?
Ja, efter en ludbehandling anbefales det ofte at efterbehandle træet med olie eller sæbe for at beskytte det yderligere og forbedre dets udseende.

5. Hvor ofte skal jeg genbehandle træet med lud?
Det afhænger af træets eksponering for slid og sollys, men generelt kan en genbehandling hvert 2.-5. år være nødvendig for at bevare træets lyse farve.

Skal vi hjælpe dig?

Synes du, at det er uoverskueligt at vælge mellem de mange forskellige typer af efterbehandling til gulve? Der er helt sikkert mange overvejelser at gøre sig, når man skal vælge mellem lak, olie og andre gulvbehandlinger. Derfor er det også klogt at spørge sig til råds hos gulveksperter, som kan fortælle mere om, hvilke fordele lud og andre efterbehandlinger har.

I GulvKanonen har vi mange års erfaring med både gulvafslibning og efterbehandling af gulve. Ønsker du hjælp til valg af gulvbehandling, bl.a. med vores anbefaling, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi giver også gerne et uforpligtende tilbud, så du får overblik over, hvad det vil koste at få behandlet dit trægulv, så det fremstår flot og nyt.

Læs flere indlæg
Mads
Daglig leder
Martin
Gulvmand
Tobias
Marketing
Philip
Gulvmand
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Rafal
Maler
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.