• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Lud- og sæbebehandling af gulve – er det for dig?


Lud- og sæbebehandling af gulve er en kombination, der skaber flotte resultater – men har du overvejet, om det er noget for dig og dit gulv? Her kan du læse om nogle af fordelene ved behandling med lud og sæbe.

Når dit trægulv skal slibes og efterbehandles, er der flere muligheder i spil. Du kan nemlig vælge mellem en række forskellige efterbehandlinger, der har hver deres fordele. Et populært valg er dog kombinationen af lud- og sæbebehandling. Der er flere grunde til at vælge denne kombination, men det er ikke nødvendigvis en kombination, der er ideel for alle og enhver.

Behandling af gulve med hvid lud og hvid sæbe er en populær kombination.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvad er lud – og hvorfor bruges det?

Lud er sammensat af kalk, harpiks, voks og vand og bruges som forbehandling, da det hæmmer træets naturlige gulningsproces. Når man behandler gulve med lud, forhindrer det altså trægulvet i at få et mere gult udseende over tid, hvilket sker for nogle træsorter, f.eks. fyrretræ.

Lud findes i to varianter, hvid lud og naturlud, der hver især påvirker gulvets endelige udseende. Hvid lud indeholder et hvidt pigment, som skaber et mere lyst trægulv modsat naturlud, som i højere grad bevarer gulvets naturlige farve.

Lud kan dog aldrig stå helt alene, da træets porer står helt åbne og derfor kræver yderligere beskyttelse i form af en ekstra efterbehandling med enten sæbe, olie eller lak.

Flere fordele ved behandling med lud og sæbe

Det kan være svært at vurdere, hvilken efterbehandling, der skal kombineres med lud. Måske har du særlige ønsker til gulvets udseende, et gulv i en bestemt træsort eller behov for en ekstra slidstærk overflade. Lud og sæbe er dog en populær kombination med et flot resultat til følge.

Efter ludbehandlingen sæbebehandles gulvet. Sæben giver gulvet et mere naturligt udseende og mætter træets overflade, der kan hærde op og blive ret modstandsdygtigt. Et lud- og sæbebehandlet gulv er dog mindre slidstærkt end et lak- eller oliebehandlet gulv og kræver lidt mere rengøring. Så det er også værd at have med i sine overvejelser, selvom lud- og sæbebehandlingen skaber et rigtig flot resultat.

Generelt er der flere fordele ved at vælge lud- og sæbebehandling af dit gulv:

 • Skaber et lyst udseende: I Danmark er vi vilde med lyse trægulve, hvilket hvid lud og sæbe skaber. Lyse gulve reflekterer lysindfaldet bedre end mørke gulve og giver blandt andet en fornemmelse af mere plads i vores rum.
 • Fremhæver træets årer og struktur: Ønsker man et trægulv med et naturligt look, dvs. hvor træets årer og struktur fremhæves på flot vis, er naturlud- og sæbebehandling et godt valg.
 • Bremser gulningsprocessen: Lud har en stærk evne til at bremse træets naturlige gulningsproces. Lyse gulve er flotte, og med lud er det altså muligt at bevare det smukke, lyse udseende længere.

Få mere at vide eller få et gratis tilbud

Lud og sæbe er en effektiv kombination, der giver flotte, lyse trægulve. Men det er som nævnt blot én af flere mulige kombinationer.

Er du nysgerrig efter høre, hvordan en ludbehandling passer sammen med andre typer af efterbehandlinger set i forhold til dine ønsker og behov, så tager vi gerne snakken med dig. Og du kan naturligvis altid få et gratis og uforpligtende tilbud på lud- og sæbebehandling af dit gulv.

FAQ om lud- og sæbebehandling af trægulve

1. Hvad er lud- og sæbebehandling?

Lud- og sæbebehandling er en to-trins proces designet til at beskytte og forbedre udseendet af trægulve. Først behandles gulvet med lud for at forhindre gulning, og derefter med sæbe for at beskytte og give det et naturligt udseende.

2. Hvorfor skal jeg overveje ludbehandling for mit trægulv?

Ludbehandling neutraliserer træets tanniner, hvilket forhindrer det i at blive gult over tid. Dette er især vigtigt for visse træsorter som f.eks. fyrretræ, der har en tendens til at gulne med tiden.

3. Hvad opnår jeg med sæbebehandling efter lud?

Sæbebehandling beskytter træet efter ludbehandlingen. Den mætter træets overflade, giver det et naturligt udseende og gør det mere modstandsdygtigt over for slid.

Læs flere indlæg
Mads
Daglig leder
Martin
Gulvmand
Tobias
Marketing
Philip
Gulvmand
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Rafal
Maler
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.