• +1700 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

4 overvejelser ved valg af hvid lud til dit gulv

Har du et lyst trægulv og overvejer at få det slebet og efterbehandlet? Et godt valg kan være hvid lud til dit gulv. Hvid ludbehandling har nemlig visse fordele, som vi vil fortælle mere om.

Lud består af læsket kalk, harpiks, vand og voks og er en af flere typer af gulvbehandlinger. Der findes forskellige typer af lud, nemlig naturlud og hvidpigmenteret lud. Forskellen er blot farven og trægulvets endelige udseende – ikke holdbarheden eller slidstyrken.

Som enhver anden gulvbehandling er der både fordele og ulemper ved lud. Dit valg har derfor i høj grad at gøre med dine behov og ønsker til dit trægulv. Har du børn eller kæledyr? Skal gulvet være lyst eller mørkt? Skal gulvet gøres rent sjældent, eller har du tid til rengøring hver uge?

I dette blogindlæg har vi fokus på lud med hvidt pigment. Så læs videre og se, om det er en god idé for dig at vælge hvid ludbehandling.

 

Et gulv med hvid lud har mange fordele.

 

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Udseende

Som navnet indikerer så indeholder hvidpigmenteret lud hvid pigment i modsætning til naturlud, der er uden hvidt pigment. Hvid lud til gulve har den fordel, at gulvene får et lysere udseende end med naturlud, der også fremhæver træets naturlige årer og struktur.

Lud hæmmer desuden træets naturlige gulningsproces. Derfor giver det god mening at bruge lud på træsorter, der bliver gullige med tiden, f.eks. fyrretræ.

Slidstyrke

Gulve med hvid lud er bestemt ikke de mest slidstærke. Det betyder også, at andre efterbehandlinger er mere oplagte, f.eks. i hjemmets køkken og entré, hvor risikoen for ekstra spild og slitage er større.

Er der småbørn eller større kæledyr i hjemmet, er det også værd at overveje, om et gulv med hvid lud er det rette. Et alternativ kan være et gulv med 2-komponent lak eller blot en kombination af lud og en anden efterbehandling – det kan en fagmand fortælle dig mere om.

Rengøring og vedligeholdelse

Ludbehandlede trægulve kræver rengøring oftere end f.eks. lakerede gulve. Så det er selvfølgelig vigtigt at vide, inden du vælger at få et gulv med hvid lud. Passer du godt på dit gulv og løbende sørger for god rengøring og vedligeholdelse, kan du dog sagtens holde det pænt i mange år.

Pris

Ludbehandling er den billigste efterbehandling, du kan få. Er budgettet stramt, kan hvid ludbehandling altså være en mulighed. Vi anbefaler dog ikke, at du kun vælger efter prisen, men også tænker på andre vigtige ting, som modstandsdygtighed, slidstyrke og graden af rengøring, som du kan håndtere.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Er hvid lud det rette valg for dig?

Et gulv med hvid lud får et smukt og naturligt udseende. Men om det er det rette efterbehandling til dit behov og dine ønsker er en anden sag.

Hvis du er i tvivl, om du skal vælge en hvid ludbehandling, så tag kontakt til os. Vi kan også fortælle dig mere om muligheden for at kombinere lud med andre efterbehandlinger, eventuelt en slidstærk lak.

Vi har mange års erfaring med efterbehandling af gulve og kan derfor hjælpe dig med at vælge den optimale behandling. Udover god rådgivning kan vi også give dig et gratis tilbud, der omfatter behandling med hvid lud til dine gulve.