• +1500 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Pletter på trægulvet? Sådan fjerner du dem

Kaffe- og rødvinspletter på dit trægulv behøver ikke at udmønte sig i en timelang rengøringskamp. Læs hvilke tricks du skal kende for at få bugt med pletterne.

Har du tabt kaffekoppen på gulvet eller gik det lidt vildt for sig, da rødvinen blev skænket op, så du nu har mørkerøde mærker på dit trægulv? Så er du ikke den eneste; kaffe- og rødvinspletter er nogle af de mest almindelige – og mest irriterende – pletter, danskerne bøvler med i hjemmet.

Heldigvis kan skaden hurtigt gøres god igen!

(Spildt mælk, kaffe eller rødvin kan godt fjernes)

Det kan synes umuligt, men med den rette viden er det ikke så svært, fortæller Jyllands Posten. Det handler om at kende gulvets overfladebehandling, og derefter vælge de rigtige rengøringsmidler – og vi taler ikke kemiske produkter i dyre domme.

De fleste trægulve er enten lakeret, oliebehandlet, ludbehandlet, ubehandlet eller sæbebehandlet, og vi videregiver de bedste tips til rengøring af den enkelte gulvtype nedenfor.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Pletter på lakeret trægulv

Lak er den mest rengøringsvenlige overfladebehanling, du kan give dit gulv, og det er da også en forholdsvis enkel sag at fjerne kaffe-, rødvins- og fedtpletter fra et lakeret trægulv. Faktisk skal det bare tørres over med en fugtig klud.

Det eneste, du skal huske, er, at væsken ikke må ligge i længere tid, da det kan give skjolder på gulvet- og de er sværere at få væk.

Pletter på oliebehandlet trægulv

Et oliebehandlet gulv er knap så modstandsdygtigt som et lakeret, og derfor er det ikke sikkert, at en fugtig klud er nok.

Først og fremmest skal du fjerne væske eller snavs med en klud eller lidt køkkenrulle. Forsvinder pletten ikke, kan du duppe trærens på med en fugtig klud, der opløser fedt og snavs, og det skulle gerne gøre en ende på pletten. Du skal huske at efterbehandle gulvet med olie igen.

Se videoen nedenfor, og bliv klogere på olierede gulve.

Pletter på lud og sæbebehandlet trægulv

De mest problematiske pletter er dem, der lander på det lud og sæbebehandlet trægulv. Her er der nemlig stor risiko for, at væske og snavs trænger ind i træet, hvis det får lov til at ligge for længe.

Derfor er det første råd, at du er hurtig med kluden, når uheldet opstår. Mindre misfarvninger, og snavs plejer at gå væk ved en vask af gulvet. Er dette ikke tilfældet kan du efterfølgende duppe eller gnide pletten forsigtigt i åreretningen med en fugtig klud og trærens, og derefter give pletten ny sæbe.

Skulle du have andre spørgsmål kan du læse mere på vores blog eller kontakte os.