• +800 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Rødvin på trægulv – Så nemt er det at fjerne rødvinspletter

Mange danskere holder af at få et glas rødvin. Desværre oplever mange danskere også den ærgerlige oplevelse af spildt rødvin på et trægulv. Heldigvis er det relativt nemt at fjerne rødvinspletter på trægulve – se her, hvad du kan gøre.

En hyggelig aften med familien eller vennerne kan hurtigt blive mindre festlig, hvis du eller andre spilder rødvin på trægulvet. Hvis du er hurtig, når uheldet lige er sket, kan du være heldig, at du kan få rødvin af trægulvet med en klud – ligger rødvin på gulvet i længere tid, er det derimod en mere udfordrende opgave.

Overfladebehandlingen betyder meget

Afhængig af overfladebehandlingen på gulvet, og hvor længe rødvinen har ligget, kan der være forskel på, hvor nemt det er at få rødvinen af gulvet. Et lakeret gulv har en meget lukket overflade, der derfor er ekstra afvisende over for væsker, mens et lud- og sæbebehandlet gulv ikke har den samme modstandsdygtighed. Og et trægulv uden en efterbehandling er helt åben og ubeskyttet, hvilket slet ikke er godt, hvis man spilder rødvin på gulvet.

For at få bugt med rødvinspletterne kan du først prøve at tørre over med en fugtig klud eller evt. duppe pletterne med lidt trærens. Hjælper det ikke, kan du prøve nedenstående trin-for-trin-guide, som typisk bør klare opgaven.

Rødvinspletter på trægulvet fra et tabt glas eller en væltet flaske kan sagtens fjernes.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Fjern rødvinspletter på trægulv – trin for trin

  1. Tør rødvinspletten væk med køkkenrulle.
  2. Hæld glycerin på pletten, så den er helt dækket.
  3. Placér en ren og tør bomulds- eller karklud oven på pletten.
  4. Dæk kluden til med et stykke plastic eller film.
  5. Lad det hele være i 12 timer og fjern derefter kluden og plasticen/folien.
  6. Vask den resterende del af pletten væk med lunken vand og en mild sæbe.
  7. Lad træet tørre helt og påfør derefter en 3 % brintoverilteløsning, hvis pletten stadig er synlig.
  8. Neutralisér brintoverilteopløsningen med en 33 % eddikesyre og vask efter med rent vand.

 

I de fleste tilfælde er det muligt at fjerne rødvinspletter på et gulv med ovenstående trin-for-trin-guide. Det kan dog sagtens vise sig, at dette ikke er nok, og at rødvin på trægulvet også sætter sig imellem brædderne, hvilket er en væsentlig sværere opgave at løse end på træets overflade. Derudover kan selve rengøringsbehandlingen af trægulvet også være hård ved træet og skabe synlige farveforskelle.

Hvad nu, hvis jeg ikke kan fjerne pletterne?

Er skaden af uheldet omfattende og umuligt selv at fikse, eller dit forsøg på at redde gulvet har skabt tydelige farveforskelle, kan en afslibning af dit gulv være nødvendig.

Med en afslibning fjernes nogle få milimeter af træets overflade, hvilket vil fjerne de synlige rødvinspletter på trægulvet. Herefter vil det være nødvendigt med en ny efterbehandling af gulvet, så det igen er beskyttet optimalt.

Få hjælp til at få rødvin af dit trægulv

Har du forsøgt at fjerne rødvinspletter fra dit gulv, men uden held eller med synlige farveforskelle til følge? Så er du velkommen til at kontakte os og høre, hvad vi kan gøre for at hjælpe dig og redde dit trægulv, så du igen kan nyde synet af det.