• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Sådan foregår en gulvafslibning


Afslebet plankegulv med hvid mat lak

Måske har du besluttet, at dit gamle trægulv trænger til en opfriskning, og at en gulvafslibning kan være løsningen. Men hvor omfattende er en afslibning egentlig? Få indblik i processen fra start til slut, så du kan bevare overblikket, og dine gulve kan få nyt liv.

Vejen til et flot og slidstærkt trægulv, der bevarer udseendet og styrken i mange år, virker måske uoverskuelig for mange. Men rent faktisk er processen fra start til slut slet ikke så lang og besværlig. Med de rette overvejelser og kyndig assistance fra et professionelt gulvfirma kan du hurtigt få stærke trægulve, der ser ud som nye.

 

Afslebet plankegulv med hvid mat lak

En veludført gulvafslibningsproces sikrer et flot resultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Sådan er processen fra start til slut

1: Klarlæg dit behov

Når du ønsker at give dine gamle eller slidte trægulve nyt liv, er det først og fremmest vigtigt at få afklaret dit behov. I langt de fleste tilfælde kan trægulve nemlig opfriskes med blot en afslibning frem for at lægge helt nyt gulv. For at træffe den optimale beslutning og få det bedste resultat bør du tage en professionel gulvmand med på råd.

 

2: Skal du vælge gulvafhøvling eller gulvafslibning?

En gulvafslibning kan fjerne overfladiske ridser og skader og er den mest anvendte løsning til at opfriske gamle trægulve. Afhængig af dit trægulvs stand kan det dog være nødvendigt først at udføre en gulvafhøvling inden en afslibning. En gulvafhøvling udføres kun, når en afslibning vurderes til ikke at være nok til at fjerne ridser eller andre ujævnheder og skader i gulvet.

 

3: God forberedelse sikrer effektiv udførelse

Når du har besluttet, hvilken behandling dine gulve skal have, er forberedelse inden gulvarbejdet påbegyndes det næste vigtige skridt. Med ryddede værelser, afdækkede møbler mm. gør du gulvafslibningsprocessen lettere og hurtigere for gulvmanden.

Selve gulvafslibningen foregår i to etaper, hvor der først laves en grovslibning, der giver gulvet en ensartet overflade. Herefter udføres en finslibning, der forfiner det endelige resultat.

 

4: Vælg den rette efterbehandling

Når gulvafslibningen er afsluttet er der brug for en efterbehandling, der bl.a. har indflydelse på det nybehandlede træs holdbarhed og udseende. Valget af efterbehandling afhænger især af dine ønsker til gulvets udseende, slidstyrke og fremtidig vedligeholdelse. Her kan vi selvfølgelig rådgive dig, så efterbehandlingen passer til dit behov og dine ønsker.

 

5: Husk god vedligeholdelse af dit trægulv

Som det sidste led Sidste trin i processen er den fremtidige rengøring og vedligeholdelse af det nyslebne gulv. Hvor meget vedligeholdelse gulvet kræver afhænger f.eks. af den valgte efterbehandling og brugen af gulvet. Det er især vigtigt at bruge rengørings- og plejeprodukter, der er udviklet specielt til dit nye gulv, så det bevarer sit flotte udseende og styrke længere.

Ofte stillede spørgsmål om gulvafslibning

1. Hvad er forskellen mellem gulvafhøvling og gulvafslibning?

Gulvafhøvling er en mere intensiv proces, der fjerner det øverste lag af træet. Det er nødvendigt, når der er dybe ridser, hakker eller ujævnheder, som en simpel gulvafslibning ikke kan fjerne. Gulvafslibning er en mere overfladisk proces, der fjerner mindre ridser og slid, og giver gulvet et nyt og friskt udseende.

2. Hvor lang tid tager en gulvafslibning?

Tidsforbruget for en gulvafslibning afhænger af flere faktorer, herunder gulvets størrelse og tilstand, samt den specifikke behandling, der er valgt. Generelt kan en gulvafslibning tage alt fra et par timer til et par dage.

3. Hvordan vedligeholder jeg mit nyslebne gulv?

Vedligeholdelsen af dit nyslebne gulv afhænger af den valgte efterbehandling. Generelt er det vigtigt at rengøre gulvet regelmæssigt med produkter, der er specielt designet til trægulve. Undgå at bruge for meget vand, da det kan skade træet.

4. Hvornår kan jeg gå på mit nyslebne og efterbehandlede gulv?

Det afhænger af den specifikke efterbehandling, der er anvendt. Nogle produkter tørrer og hærder hurtigt, mens andre kan kræve flere dage. Det er vigtigt at følge anvisningerne fra din gulvmand eller produktets producent for at sikre det bedste resultat.

 

Kontakt GulvKanonen og få kompetent rådgivning

En professionel gulvafslibning kan uden tvivl skabe flotte resultater, som du kan få glæde af i mange år.

Har du lyst til at vide mere om gulvafslibning, eller har du brug for en professionel vurdering af, om dine trægulve har brug for en afslibning eller afhøvling, kan du altid kontakte os.Vi står klar til at rådgive dig, så vi sammen finder den bedste løsning til dit behov. Og vi giver gerne et gratis og uforpligtende tilbud, der er skræddersyet til dine behov og ønsker.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.