• +300 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Sådan er processen for en professionel gulvafslibning

Måske har du besluttet, at dit gamle trægulv trænger til en opfriskning, og at en gulvafslibning kan være løsningen. Men hvor omfattende er en afslibning egentlig? Få indblik i processen fra start til slut, så du kan bevare overblikket, og dine gulve kan få nyt liv.

Vejen til et flot og slidstærkt trægulv, der bevarer udseendet og styrken i mange år, virker måske uoverskuelig for mange. Men rent faktisk er processen fra start til slut slet ikke så lang og besværlig. Med de rette overvejelser og kyndig assistance fra et professionelt gulvfirma kan du hurtigt få stærke trægulve, der ser ud som nye.

 

Afslebet plankegulv med hvid mat lak

En veludført gulvafslibningsproces sikrer et flot resultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Sådan er processen fra start til slut

#1: Klarlæg dit behov

Når du ønsker at give dine gamle eller slidte trægulve nyt liv, er det først og fremmest vigtigt at få afklaret dit behov. I langt de fleste tilfælde kan trægulve nemlig opfriskes med blot en afslibning frem for at lægge helt nyt gulv. For at træffe den optimale beslutning og få det bedste resultat bør du tage en professionel gulvmand med på råd.

 

#2: Skal du vælge gulvafhøvling eller gulvafslibning?

En gulvafslibning kan fjerne overfladiske ridser og skader og er den mest anvendte løsning til at opfriske gamle trægulve. Afhængig af dit trægulvs stand kan det dog være nødvendigt først at udføre en gulvafhøvling inden en afslibning. En gulvafhøvling udføres kun, når en afslibning vurderes til ikke at være nok til at fjerne ridser eller andre ujævnheder og skader i gulvet.

 

#3: God forberedelse sikrer effektiv udførelse

Når du har besluttet, hvilken behandling dine gulve skal have, er forberedelse inden gulvarbejdet påbegyndes det næste vigtige skridt. Med ryddede værelser, afdækkede møbler mm. gør du gulvafslibningsprocessen lettere og hurtigere for gulvmanden.

Selve gulvafslibningen foregår i to etaper, hvor der først laves en grovslibning, der giver gulvet en ensartet overflade. Herefter udføres en finslibning, der forfiner det endelige resultat.

 

#4: Vælg den rette efterbehandling

Når gulvafslibningen er afsluttet er der brug for en efterbehandling, der bl.a. har indflydelse på det nybehandlede træs holdbarhed og udseende. Valget af efterbehandling afhænger især af dine ønsker til gulvets udseende, slidstyrke og fremtidig vedligeholdelse. Her kan vi selvfølgelig rådgive dig, så efterbehandlingen passer til dit behov og dine ønsker.

 

#5: Husk god vedligeholdelse af dit trægulv

Som det sidste led Sidste trin i processen er den fremtidige rengøring og vedligeholdelse af det nyslebne gulv. Hvor meget vedligeholdelse gulvet kræver afhænger f.eks. af den valgte efterbehandling og brugen af gulvet. Det er især vigtigt at bruge rengørings- og plejeprodukter, der er udviklet specielt til dit nye gulv, så det bevarer sit flotte udseende og styrke længere.

 

Kontakt GulvKanonen og få kompetent rådgivning

En professionel gulvafslibning kan uden tvivl skabe flotte resultater, som du kan få glæde af i mange år.

Har du lyst til at vide mere om gulvafslibning, eller har du brug for en professionel vurdering af, om dine trægulve har brug for en afslibning eller afhøvling, kan du altid kontakte os.Vi står klar til at rådgive dig, så vi sammen finder den bedste løsning til dit behov. Og vi giver gerne et gratis og uforpligtende tilbud, der er skræddersyet til dine behov og ønsker.