• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Sådan forbereder du dig inden en gulvafhøvling


Skal dit trægulv afhøvles og slibes? Og er det planen, at du selv skal stå for opgaven? Så skal du huske forberedelsen. Den er nemlig et vigtigt skridt på vej mod et flot, afhøvlet trægulv – og dertil har vi nogle tips, som du kan gøre brug af.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Et gammelt og slidt trægulv vil i mange tilfælde kunne få glæde af en afhøvling. Og er gulvet ujævnt eller har store pletter, ridser eller mærker, er det med stor sandsynlighed en gulvafhøvling, der er brug for.

Står du over for selv at skulle afhøvle og slibe et trægulv, er god forberedelse et godt skridt på vejen. For det er ofte her, at du skaber et godt udgangspunkt for en nemmere og mere effektiv arbejdsproces. Det samme gælder også ved forberedelse til en gulvslibning. For at hjælpe dig har vi samlet en række tips til en gulvafhøvling, så du er godt forberedt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

4 ting du kan gøre før en gulvafhøvling

Vær sikker på, om gulvet blot skal slibes?

Ja, det første råd er faktisk at være helt sikker på, om dit slidte trægulv er så medtaget, at en gulvafhøvling er nødvendig. I de fleste tilfælde er en gulvslibning nemlig tilstrækkelig, f.eks. ved almindelig slitage med mindre ridser og hakker i gulvet. Men det kan også ske, at dit gulv ikke er tykt nok til at kunne klare en afhøvling, da den fjerner 2-4 mm af træets overflade.

Er trægulvet ujævnt, har et gammelt lag fernis, er meget slidt eller har store hakker, ridser eller brændemærker, vil en gulvafhøvling dog sandsynligvis være nødvendig.

Tøm rummet for alle møbler og dæk af med plast

En gulvafhøvling støver meget. Også selvom dine maskiner suger størstedelen af støvet op. Det er først og fremmest en god idé at fjerne alle flytbare møbler, så du kan komme til i rummet. Men afdæk resten af inventaret samt døre til tilstødende rum med afdækningsplast, så du undgår alt for meget støv på overfladerne og dermed også en masse ekstra rengøringsarbejde.

Hav det rette udstyr

Dit valg af udstyr til gulvafhøvlingen er naturligvis vigtigt, hvis du ønsker et flot og veludført resultat (og selvfølgelig gør du det).

Nogle maskiner er bedre end andre, men det kommer i høj grad an på, hvilken opgave du står over for, og hvordan tilstanden på gulvet er. Tag derfor en snak med en fagmand i dit lokale byggemarked, så du er helt sikker på, hvad du skal bruge til opgaven – eller overlad afhøvlingen til erfarne gulvspecialister.

Lej først maskinerne når du er helt klar

Der kan være penge at spare, hvis du venter med at leje maskinerne til opgaven, til du er helt klar. Du skal selvfølgelig være sikker på, at maskinerne er til rådighed, men lejer du f.eks. på selve dagen, hvor du vil starte, kan du sagtens undgå en dyr leje.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Har du brug for professionelle gulvfolk?

En gulvafhøvling er en stor opgave at kaste sig ud i. Især hvis man ikke er vant til at arbejde med afhøvling og slibning af trægulve. Og går afhøvlingen ikke helt efter forventningerne, er der risiko for skader i gulvet, som kan være svære at rette op på.

Vil du være sikker på, at gulvafhøvlingen går helt efter planen, hjælper vi gerne med opgaven. Du er i hvert fald velkommen til at kontakte os for en snak og et uforpligtende tilbud.

 

Ofte stillede spørgsmål om forberedelse inden gulvafhøvling

Hvad er formålet med forberedelse inden gulvafhøvling?

Forberedelse sikrer, at arbejdsprocessen bliver nemmere, mere effektiv og giver det bedste resultat. Det hjælper også med at beskytte rummet mod støv og skader.

Hvordan ved jeg, om mit trægulv har brug for en afhøvling eller blot en slibning?

Hvis dit trægulv er meget ujævnt, har dybe ridser, store hakker, brændemærker eller et gammelt lag fernis, kan en afhøvling være nødvendig. Ved almindelig slitage med mindre ridser og hakker kan en gulvslibning være tilstrækkelig.

Hvor meget træ fjernes under en afhøvling?

Afhøvling fjerner typisk 2-4 mm af træets overflade.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.