• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Sådan kan du fjerne fernis på trapper


Gulve og trapper, der er behandlet med fernis, er både slidstærke og modstandsdygtige. Men vil du gerne fjerne fernis på trapper i dit hjem er der forskellige løsninger, som du kan vælge.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Fernis var mere almindeligt brugt i gamle dage. I dag vil du i stedet opleve, at man behandler gulve med lak frem for fernis – det samme gælder trapper. Så er din trappe behandlet med fernis, har fernissen sandsynligvis siddet der i mange, mange år.

Når du gerne vil fjerne fernis fra trapper, er det grundlæggende de samme løsninger, du har, som når du vil fjerne fernis fra gulve. Nogle løsninger er mere effektive end andre. Ligesom nogle løsninger fungerer godt på én trappe, har de ikke samme effekt på andre trapper. Simpelthen fordi det afhænger af den enkelte trappes stand, fernissen og flere andre ting. Der er dog forskellige løsninger, som du kan bruge til at fjerne fernis på trapper.


Det kan betale sig at fjerne fernis fra trapper.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Tips til at fjerne fernis på trapper

Brun sæbe: Brun sæbe er et vidundermiddel, der kan bruges til mange ting. Nogle gange kan det også opløse gammel fernis og lak. Prøv derfor at smøre et godt lag af den tykke udgave af brun sæbe på din trappe. Dæk herefter trappen med plastikfolie/cellofan og lad det sidde i 1-2 døgn. Herefter kan det forhåbentlig skrabes væk.

Kaustisk soda: Brun sæbe er den milde løsning, mens kaustisk soda er den lidt mere voldsomme løsning. Kaustisk soda er dog et hidsigt middel, så du skal huske beskyttelse til huden. Følg blandingsforholdet i vejledningen bag på produktet og påfør på trappen (kan evt. blandes med tapetklister). Når fernissen/lakken bobler, kan den skrabes af. Efterfølgende bør du vaske af med eddikevand, som vil neutralisere den basiske soda.

Brug slibeudstyr: Prøv dig frem dit eget udstyr eller lej det i et byggemarked. Sliberedskaberne kan bruges på forskellige måder, og nogen er bedre til visse områder af trappen end andre. En kantsliber klarer kanterne, mens en deltasliber når godt ind i hjørnerne af trappetrinene. Til forkanten på trinene vil en excentersliber være nyttig. Forhør dig evt. i dit byggemarked om, hvad du bør bruge til netop din trappe.

Få hjælp af et gulvfirma: Er alle løsninger afprøvet, eller ønsker du bare ikke at købe en masse udstyr eller påtage dig risikoen for at beskadige trappen, er et gulvfirma en god løsning. Et besøg af en specialist, som kan slibe trappen, er uden tvivl den mulighed, der vil sikre dig det flotteste og bedste resultat. Samtidig slipper du også for at bruge forskellige opløsningsmidler, som ikke er gode for hverken træet eller miljøet.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Skal vi fjerne fernis fra din trappe?

At fjerne fernis fra en trappe kan være en stor udfordring. Og da ikke alle løsninger er lige effektive, kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Men en gulvafhøvling og gulvafslibning klarer opgaven.

Vil du have professionel hjælp til at fjerne fernis fra en trappe i dit hjem, kan du naturligvis få hjælp af os hos GulvKanonen. Vi er specialister i fornyelse af trapper og gulve – også dem med fernis – så vi ved, hvad der skal til for, at du kan få en flot, nybehandlet trappe. Kontakt os for at høre mere og få et uforpligtende tilbud.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.