• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Tips og tricks til slibning af en bordplade


Når du skal slibe en træbordplade, er det vigtigt at gå rigtigt til værks, så du får det optimale resultat. Derfor har vi samlet en række tips, tricks og gode råd, som du kan bruge i forbindelse med slibning af en bordplade.

Hos GulvKanonen har vi mange års erfaring inden for slibeopgaver. Udover slibning af trægulve har vi også hjulpet mange boligejere med slibning af bordplader, og vi kender derfor til alle faldgruberne samt de små tips og tricks, der er værd at kende. Vi har samlet flere af dem, så du kan få glæde af dem, hvis du selv skal slibe en træbordplade.

Slibning af en bordplade giver et flot udseende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Før slibningen af en bordplade

 • Rengøring og afdækning: Tør bordpladen af med en opvredet klud, så den er ren. Afdæk herefter komfur, vaske, skabe mm. for at undgå ridser og skader, når du sliber.
 • Vil du leje en excentersliber, så vent længst muligt: Når du skal slibe din bordplade, bør du vente med at leje excentersliberen, til du er helt klar til at gå i gang. Så betaler du for den korteste lejeperiode.
 • Slibepapir i forskellige korn: Det er en god idé at have slibepapir til excentersliberen i flere forskellige korn (slibegrad), f.eks. korn 40, 80, 100 og 120, da du får et bedre resultat.

Under slibningen af en bordplade

 • Pas på inventaret: Når du skal slibe rundt om induktionskogepladen, håndvasken eller andet inventar, skal du naturligvis være ekstra opmærksom og omhyggelig, så du ikke beskadiger inventaret.
 • Slib i træets længderetning: Slib bordpladens store flader i træets længderetning (ikke på tværs) med excentersliberen og groft slibepapir. Slib først med korn 80 og se, om slibemaskinen fjerner efterbehandlingen. Hvis ikke den slibes af, så prøv med et grovere sandpapir (korn 40).
 • Slib gradvist med finere: Startede du med korn 40, sliber du efterfølgende med korn 80, så korn 100 og til sidst korn 120.
 • Slib flere gange: Du opnår det bedste resultat, hvis du sliber bordpladen flere gange. Start med groft slibepapir (f.eks. korn 40 eller 80), så et mindre groft slibepapir (f.eks. korn 100) og slut af med det fineste slibepapir (f.eks. korn 120).
 • Skrab hjørner og kanter med skrabejern: Excentersliberen kan ikke klare alle områder, så brug et skrabejern til at skrabe bordpladens hjørner og kanter. Du kan evt. supplere med løst sandpapir ved meget svære områder, f.eks. omkring vasken eller vandhanen.

Efter slibningen af en bordplade

 • Bedøm slibningen: Når du er færdig med at slibe bordpladen, skal du sikre dig, at overfladen er jævn og ensartet. Vær også sikker på, at den gamle overfladebehandling er slebet helt væk, så der er en ren træoverflade.
 • Støvsug bordpladen: Efter sidste del af slibningen skal du støvsuge bordpladen, så alt slibestøv fjernes. Herefter er bordpladen klar til at blive efterbehandlet.
 • Olie eller lak: Vi anbefaler, at du giver din køkkenbordplade olie, mens bordpladen i badeværelset får en behandling med lak. En olieret bordplade er nemmere at pletreparere, hvilket ikke gælder for en lakeret bordplade, der får en hårdere overflade.

 

Få et uforpligtende tilbud

Top 5 tips til slibning af bordplade

 1. Forberedelse er nøglen: Inden du starter slibningen, skal du sørge for at rengøre bordpladen grundigt for at fjerne eventuelle pletter eller rester. Dette sikrer, at slibningen bliver jævn og effektiv.
 2. Vælg det rigtige værktøj: Brug en excentersliber for den mest effektive slibning. Husk at starte med et groft slibepapir og arbejde dig ned til et finere slibepapir for det bedste resultat.
 3. Slib med træets korn: For at undgå ridser og ujævnheder, skal du altid sørge for at slibe i samme retning som træets korn.
 4. Tag dig god tid: Hastværk er lastværk, især når det kommer til slibning. Tag dig god tid, og sørg for at tjekke dit arbejde regelmæssigt for at sikre, at du opnår det ønskede resultat.
 5. Efterbehandling: Efter slibningen er det vigtigt at beskytte bordpladen med en passende efterbehandling, såsom olie eller lak. Dette vil ikke kun forbedre bordpladens udseende, men også forlænge dens levetid.

Ønsker du hjælp til slibning af bordpladen?

Slibning af en bordplade kan være en udfordrende opgave. Hvis du er i tvivl, om du selv kan klare opgaven med et godt resultat til følge, er du velkommen til at kontakte os og få hjælp af vores erfarne folk. Kontakt os for at få en snak om din opgave samt et gratis tilbud.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.