• +800 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

3 grunde til at vælge mat lak til dit gulv

Lak er et populært valg til trægulve; især vælges den matte lak ofte, når gulvet skal beskyttes rigtig godt. Der er da også flere gode grunde til at vælge en mat lak til dit gulv – men hvilke? Og er den matte lak et godt valg til dine behov?

Når dit gulv skal slibes er der mange overvejelser at gøre sig i forhold til valg af efterbehandling. Der er plusser og minusser ved alle typer, så dit valg har i høj grad at gøre med dine ønsker og behov til blandt andet udseende og slidstyrke.

Matlak – et populært valg

Lak er meget populært. Der er også mange fordele ved at vælge en lakering af dit trægulv, f.eks. den ekstra slidstyrke, der blandt andet gør lak ideelt til familier med børn eller kæledyr.

Når valget falder på lak er der yderligere muligheder, nemlig blank, halvblank eller mat lak. Den matte lak er et populært valg hos danskerne, hvilket der er flere grunde til.

 

Hvid mat lak er et populært valg til trægulve.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Modstandsdygtighed

Lakerede gulve er mere slidstærke end andre efterbehandlinger, da lakken lægger sig oven på gulvet som en beskyttende hinde. Den ekstra beskyttelse og store modstandsdygtighed over for snavs, væsker og ridser er én af grundene til, at mange vælger lak frem for andre efterbehandlinger som lud og olie.

Udseende

Den matte lak bruges ofte, da den giver et mere naturligt resultat med mindre genskin end andre laktyper.

Du kan få matlak i en klar udgave, der skaber det mest naturlige udseende. Der er noget meget smukt over træ, hvilket gør, at mange netop ønsker at fremhæve træets årer og struktur bedst muligt.

Du kan også vælge en hvid matlak, der giver dit trægulv et lidt lysere udseende. Derfor bruges den ofte til trægulve i ask eller eg. Ønsker du et bestemt udseende, kan din gulvmand hjælpe dig med at vælge den matte lak, der kan opnå netop dette.

Vedligeholdelse

Et gulv med mat lak er nemt at rengøre. Udover den almindelige rengøring af dit matlakerede gulv er der nemlig ikke brug for meget vedligeholdelse.

Lak er uden tvivl slidstærkt, men intet varer for evigt. Små ridser er svære at se på et gulv med mat lak, men slides lakken igennem eller får store hakker eller ridser, er det ikke muligt at reparere de skadede områder. Der vil derimod være brug for en genslibning og omlakering.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få gode råd og professionel hjælp

Har du fået øjnene op for fordelene ved et lakeret gulv? Og overvejer du endda et gulv med mat lak? Uanset hvad du vælger, så kan vi give dig gode råd med på vejen. Vores erfaring med lakering af trægulve gør, at vi finde den rette løsning til dit behov.

Så giv os et kald, hvis du har spørgsmål om den matte lak eller andre efterbehandlinger. Vi giver også gerne et gratis tilbud på gulvarbejde, der inkluderer lakbehandling af dit gulv.