• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

7 gode råd til oliering af en bordplade


En flot træbordplade kræver vedligeholdelse, så det flotte udseende bibeholdes. Uanset om det er en køkkenbordplade eller et bord i spisestuen eller dagligstuen, så kan du sagtens selv give det en gang olie. Til den opgave har vi samlet 7 gode råd.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Træborde med olierede bordplader er utrolig flotte og har stor effekt på indretningen i boligen. Af den grund er store træborde også blevet utrolig populære.

For at bevare det flotte udseende og samtidig give ekstra beskyttelse mod slitage og uheld, er det en god idé at vedligeholde træbordpladen med olie regelmæssigt. Det gælder, uanset om det er en bordplade i spisestuen, dagligstuen eller køkkenet.

For at hjælpe dig godt på vej har vi samlet en række gode råd, der kan hjælpe dig med oliering af din træbordplade. Og skal du først slibe bordpladen, har vi også nogle gode råd til den opgave.


Oliering af bordpladen på spisebordet giver god beskyttelse.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

7 gode råd til oliering af en bordplade

 • Vælg en passende olie: Der findes forskellige typer af olie, som du kan påføre et træbord. Dit valg afhænger af flere ting, som f.eks. træsorten, og hvilket udseende bordet har eller skal have. Men hvor bordpladen befinder sig har også noget at sige. Til en køkkenbordplade kan du bruge en dedikeret køkkenbordpladeolie, mens du bør vælge en anden type bordpladeolie til egetræsbordet i spisestuen. Og du kan f.eks. også vælge mellem naturfarvet olie eller hvidpigmenteret olie.
 • Læs anvisningerne: Det giver forhåbentligt sig selv, at man altid læser anvisningerne bag på de produkter, man bruger. De forskellige produkter varierer f.eks. i forhold til tørretid og der kan også være andre ting, som måske er lidt anderledes end for andre produkter, du ejer.
 • Undgå oliesøer: Små søer og plamager af olie kan give skjolder på bordet, hvilket bestemt ikke er kønt. For at undgå, at der kommer for meget olie på bordpladen, er det derfor en god idé at hælde en smule olie på ad gangen – frem for en masse i starten. Så kan du efterfølgende påføre mere olie, hvis du kan se tørre områder. Når du har fordelt olien på bordpladen, bør du også tørre efter med en tør olieklud eller fnugfri bomuldsklud, så der ikke ligger overskydende olie.
 • Fordel olien med en olieklud eller plastik: Et smart trick er at påføre olien på træbordpladen med et stykke plastik, f.eks. en lille plasticpose. En olieklud er også god, men kan i højere grad suge olien op – eller begynde at trevle. Du kan se vores video om slibning af bordplader, hvor olieringen af bordpladen demonstreres.
 • Følg træets fibre: Det er en god idé at påføre olien langs med træets fibre, dvs. i fibrenes retning, og massere olien ind i træet. På den måde kommer bordpladeolien nemmere ned i træet.
 • Flere oliebehandlinger: De flotteste resultater kommer ofte, hvis man olierer bordpladen mere end én gang. Efter første omgang olie kan du lade olien ligge, så bordpladen kan suge den til sig, tørre efter og vente nogle timer før du påfører endnu en omgang olie (følg anvisningerne på olieproduktet).
 • Din olieklud kan selvantændes: Brugte olieklude er i stand til at selvantænde og skal derfor behandles omhyggeligt og korrekt. Efter brug bør du opbevare dem sikkert og ikke bare smide dem i skraldespanden. Du bør derimod først lægge dem i et glas med tætsluttende låg eller en frostpose med lidt vand.

 

Sådan oliere du din bordplade trin for trin:

 1. Forberedelse: Rengør bordpladen grundigt og sørg for, at den er tør.
 2. Påfør olie: Brug en ren klud eller pensel til at påføre olien i et jævnt lag.
 3. Massér olien ind: Arbejd olien ind i træet med cirkulære bevægelser.
 4. Lad det tørre: Vent den anbefalede tid ifølge produktets instruktioner.
 5. Gentag om nødvendigt: For optimal beskyttelse og udseende kan du gentage processen.

Få et uforpligtende tilbud

 

Skal vi sikre dig en flot, oliebehandlet bordplade?

Vi har mange opgaver, hvor vi hjælper kunder med at få olieret én eller flere bordplader i deres hjem. Det gælder både køkkenbordplader samt større spiseborde og træborde.

Ønsker du professionel hjælp, så du er sikker på at få et flot resultat, er du velkommen til at kontakte os. Både for en uforpligtende snak om din opgave og dine ønsker, men også hvis du ønsker et gratis tilbud på opgaven.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.