• +500 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Få et lysere trægulv med hvidpigmentering

De fleste af os elsker det lys, der strømmer ind af vinduerne i de danske hjem, og vi vil gerne maksimere lyset, når det er her. Derfor er hvidpigmentering af trægulve et populært valg. Læs med, og bliv klogere på mulighederne.

Lys tiltrækker lys, og med næsten hvide gulve kan du give dit hjem et let og luftigt udtryk. Dagslys giver desuden både varme og energi til kroppen, og derfor har lyse trægulve også en indflydelse på dit indeklima og generelle velvære.

Hvis du vil lysne dit trægulv, skal du bruge hvidpigment. Det hvide look er smukt både på brede, massive gulvplanker, men også på flotte parketgulve, og hvidpigmenteringen fremhæver åretegninger og strukturer i træet.

(Plankegulv med hvid mat lak)

Flere muligheder for hvidpigmentering

Som udgangspunkt er der 3 metoder til at lysne gulvet; hvid lak, hvid olie eller hvid sæbe.

Hvid lak giver en helt glat overflade, og du kan vælge mellem mat, halvmat eller blank lak, så du får præcis det udtryk, du ønsker. Et lakeret gulv er yderst slidstærkt, og det er let at rengøre. Til gengæld er det ikke muligt at reparere ridser og hakker i et lakeret gulv uden at slibe hele overfladebehandlingen af og lakere på ny.

Hvid olie giver også et meget slidstærkt og rengøringsvenligt gulv, men modsat lakbehandlingen er det muligt at reparere udsatte områder på et olieret gulv – uden at slibe først, vel at mærke.

Hvid sæbe giver et råt og rustikt udseende, der passer perfekt til den skandinaviske indretning. Men du skal være opmærksom på, at et sæbebehandlet gulv ikke er nær så modstandsdygtigt overfor skidt og snavs, som lakerede og olierede gulv. Dog kan det repareres, ligesom det kan (og bør) friskes op efter behov.

Få et uforpligtende tilbud

Skru helt op for det lyse look

Hvis du vil have dit trægulv så hvidt som overhovedet muligt, kan du med fordel behandle det med lud, inden du påfører den forseglende overfladebehandling.

Lud bremser træets naturlige gulning, og hvis du undlader ludbehandlingen, risikerer du, at gulvet med tiden får en gullig farve, fordi træet trænger igennem lakken, olien eller sæben.

Hvidpigmentering er ikke gør-det-selv-arbejde, da det kræver det helt rigtige håndelag, at få pigmentet til at fordele sig jævnt over hele gulvet.

Pas på dine lyse gulve

Efter en gennemgribende renovering af dine trægulve, hvor det er blevet slebet, ludbehandlet og efterbehandlet, skylder du dig selv at passe godt på det. Hvordan du bedst plejer og vedligeholder dit trægulv, afhænger af den valgte overfladebehandling.

denne artikel kan du læse, hvordan du plejer og vedligeholder olierede gulve.

Her kan du se, hvordan du passer et lakeret trægulv.

Og sidst men ikke mindst kan du i dette indlæg læse, hvordan du bedst vedligeholder et oliebehandlet gulv.

Grundlæggende er det to ting, der er gældende, uanset hvilken overfladebehandling dit gulv har: filtpuder under stole- og bordben samt måtter foran alle yderdøre både ude og inde. Det lyder måske overflødigt med måtter både ude og inde, men det er en rigtig god idé at have en grovmåtte udendørs og en lidt finere måtte indendørs. Alternativt kommer du let til at trække smuds, snavs, sand og salt med ind, og det er skadeligt for dit trægulv.

Mangler du flere informationer om trægulve, inden du er klar til at sætte dit i stand, så kig gerne rundt på siden her, hvor vi jævnligt deler ud af tips, gode råd og facts omkring trægulve.