• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Hvor ofte skal et sæbebehandlet gulv vaskes?


Er dit trægulv behandlet med sæbe, nyder du sikkert gulvets smukke udseende. Men en sæbebehandling kræver pleje og vedligeholdelse, så gulvet forbliver pænt. Men hvor tit skal et sæbebehandlet gulv vaskes?

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

I forbindelse med slibning af trægulve er det ofte sæbe, der vælges, når gulvene efterfølgende skal have en overfladebehandling. Især lud- og sæbebehandling af gulve. Sæben giver nemlig gulvet et flot udseende og en naturlig følelse, da træets årer og struktur i høj grad vil være synlig.

Sæbebehandlede trægulve kræver dog en del opmærksomhed og pleje, så det pæne, naturlige udseende bevares bedst muligt. Men hvor ofte bør et sæbebehandlet trægulv vaskes og vedligeholdes? Svaret er, at det afhænger af flere ting og derfor kan variere fra gulv til gulv. Men der er dog en anbefaling, du kan følge.


Sæbebehandlede trægulve kræver løbende vask og pleje.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Så tit bør du vaske dit sæbebehandlede gulv

Hvor ofte du bør vaske dit gulv afhænger af flere faktorer. Bl.a. hvordan gulvet bruges, hvilket rum der er tale om (f.eks. en befærdet gang eller et sjældent brugt værelse), hvor godt du beskytter gulvet, samt hvordan og hvor ofte gulvet ellers plejes og vedligeholdes.

Som tommelfingerregel bør man vaske et sæbebehandlet gulv én gang om ugen. Men der kan dog sagtens gå længere tid imellem hver vask – f.eks. hvis gulvet ikke bruges meget. Det er naturligvis ikke alle, der kan efterleve en ugentlig vask af et sæbegulv. Men vasker du gulvet med jævne mellemrum og efter behov, er det selvfølgelig bedre end ingenting. Men sæbebehandlede trægulve er mere udsatte end eksempelvis lakerede trægulve, og derfor kræver de også mere opmærksomhed og pleje.

Gode råd til vask og pleje

Brug en sæbe, der er egnet til dit gulv: Du får det bedste resultat, hvis du bruger en egnet sæbe til gulvet. Er gulvet behandlet med hvidpigmenteret sæbe, skal du bruge en sæbe med hvidt pigment, mens et gulv, der ikke er behandlet med hvid sæbe, kræver en natursæbe. Supplér løbende med en vask med sæbespåner, der renser overfladen og gør den smudsafvisende.

Brug en vaskepels eller en gulvmoppe: En vaskepels eller en gulvmoppe er god til vask af sæbebehandlede gulve. Bl.a. fordi de kan vrides, så du undgår for meget vand på gulvet. Store søer og plamager af vand er nemlig ikke godt for trægulve. Derfor skal du også dosere mængden korrekt ved at følge instruktionerne bag på sæbeproduktet.

Start og slut ved en væg: Du får det bedste resultat, hvis du vasker i træets længderetning, dvs. på langs, og undgår at vaske på tværs af gulvbrædderne. Det er derfor nemmest at starte ved den ene væg, arbejde dig ind mod midten og slutte ved den anden væg. Undgå også at stoppe undervejs (f.eks. på midten) – det bedste er nemlig at vaske vådt i vådt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Skal vi hjælpe dig med dit gulv?

Et sæbebehandlet trægulv har et flot look, der gør meget godt for både det enkelte rum og boligen som helhed. Derfor er det også en gulvbehandling, som mange elsker. Men det er også en behandling, som kræver en del pleje, hvis gulvet skal forblive pænt og modstandsdygtigt.

Er du i tvivl, om en sæbebehandling af dit gulv er den bedste løsning? Eller har du allerede bestemt dig for, at dit gulv skal sæbebehandles (måske en genbehandling)? Så kontakt os hos GulvKanonen for en uforpligtende snak eller få et tilbud på en sæbebehandling af dit trægulv. Vi har mange års erfaring på området og kan hjælpe dig godt i mål.

 

Ofte stillede spørgsmål om sæbebehandlede trægulve

Skal et sæbebehandlet gulv vaskes?

Ja, et sæbebehandlet trægulv bør vaskes regelmæssigt for at bevare dets smukke udseende og forlænge dets levetid.

Hvor ofte bør et sæbebehandlet trægulv vaskes?

Som en generel tommelfingerregel anbefales det at vaske et sæbebehandlet gulv én gang om ugen. Dog kan dette variere afhængigt af gulvets brug og placering.

Hvordan vasker jeg bedst mit sæbebehandlede trægulv?

Brug en sæbe, der er specielt designet til dit type gulv, og følg instruktionerne nøje. Det er også vigtigt at bruge en vaskepels eller en gulvmoppe for at undgå for meget vand på gulvet.

Læs flere indlæg
Mads
Daglig leder
Martin
Gulvmand
Tobias
Marketing
Philip
Gulvmand
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Rafal
Maler
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.