• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Lakering af gulv uden slibning


Synes du, at dit trægulv skal have en ny omgang lak? Men overvejer du, om det er nødvendigt også at slibe gulvet? Læs mere her og se om lakering af gulve uden slibning er muligt?

Lakerede trægulve er flotte, slidstærke og lette at holde rene og pæne. Derfor er lak også det mest populære valg, når det kommer til behandling af trægulve. Men som alle andre efterbehandlinger til trægulve, vil der på et eller andet tidspunkt også være brug for en genlakering.

Overvejer du, om dit gulv skal lakeres igen, men uden at det nødvendigvis også skal slibes først? Lakering af gulve uden slibning er muligt – men det er bestemt ikke alle gulve, det kan lade sig gøre for.


Et gulv med en slidt overflade skal altid slibes, inden det genlakeres.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Kan man lakere gulve uden at slibe dem først?

Det korte svar på, om man kan lakere gulve uden først at slibe dem er ja. Lakering af gulve uden slibning er bestemt en mulighed. Det længere svar er dog, at de fleste trægulve kræver en vis grad af slibning, før de kan behandles med lak.

I nogle tilfælde kan det dog sagtens give mening at genlakere gulvet uden først at slibe det. Men i langt de fleste tilfælde kræver det enkelte lakbehandlede gulv først en gulvafslibning og så en behandling med lak. For at kunne beslutte om en lakering af et gulv uden en slibning er muligt, kræver det en vurdering af den eksisterende lakbehandling, og om den er intakt eller ej.

Er den eksisterende lak på gulvet intakt?

Hvis lakken er intakt og altså ikke er slidt igennem ned til træet, er det muligt at lakere gulvet uden en slibning. Det oplever man f.eks. ved lejligheder til udlejning, hvor en beboer har boet i lejligheden i meget kort tid. Her giver det sjældent mening at slibe gulvet, inden der behandles med lak. Simpelthen fordi gulvet ikke er særlig slidt.

Løsningen er ofte en polering (også kaldet en letslibning), hvor overfladen poleres og efterfølgende lakbehandles. En alternativ mulighed er en lakering af gulvet uden slibning (altså ingen polering). En gulvmand kan nemt vurdere, hvilken løsninger der passer bedst til dit gulv.

Hvis lakken ikke er intakt, så overfladen på dele af gulvet er slidt igennem til træet, er det ikke muligt at lakere gulvet uden en slibning. Denne situation er den mest almindelige, hvor dele af et lakbehandlet trægulv er mere slidte end andre, f.eks. på de mest befærdede områder i boligen. Her vil det være nødvendigt først at slibe gulvet, så den eksisterende lak fjernes, inden der kan behandles med lak. Denne fremgangsmåde vil også give det flotteste og mest holdbare resultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til lakering af dit gulv

Om et lakbehandlet gulv skal slibes først eller ej, er svært at vurdere, hvis man ikke har den store viden om trægulve. Men hvis du synes, at dit gulvs udseende ikke længere er så pænt og derfor trænger til en genbehandling med lak, så er det sikkert fordi, gulvet er slidt. Og så vil en slibning altid være nødvendig.

I GulvKanonen har vi mange års erfaring med lakering af gulve uden slibning. Vi kan derfor nemt vurdere, om der er behov for gulvafslibning og lakering, eller om gulvet sagtens kan lakeres uden en slibning.

Kontakt os meget gerne, hvis du vil vide mere. Sammen skal vi nok finde ud af, hvad den bedste løsning er for dit gulv. Og du kan altid få et uforpligtende tilbud på en gulvlakering.

Ofte stillede spørgsmål om lakering af gulv uden slibning

Hvornår kan jeg lakerer mit gulv uden at slibe det først?

Du kan lakerer dit gulv uden slibning, hvis lakken stadig er intakt og ikke er slidt igennem ned til træet.

Hvad er fordelene ved at lakerer uden slibning?

Det sparer tid og kan være mere omkostningseffektivt, da du undgår omkostningerne ved slibning. Desuden undgår du støv fra slibeprocessen.

Er resultatet lige så godt, når jeg lakerer uden at slibe først?

Hvis lakken er intakt, kan resultatet være lige så godt. Men hvis gulvet har dybe ridser eller skader, vil en slibning give et mere ensartet og flot resultat.

Hvordan ved jeg, om mit gulv trænger til slibning før lakering?

Hvis lakken er slidt igennem til træet, eller hvis der er synlige skader og ridser, vil det være en god idé at slibe først. En professionel gulvmand kan give en nøjagtig vurdering.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.