• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Slibning og lakering af gulve


Slibning og lakering af gulve er tiltrængt, når gulvene er slidte og grimme efter flere års brug. En gulvafslibning og lakering kræver dog vigtige beslutninger – skal du vælge hvid eller naturlak? Og hvad med glansen – skal den være mat eller blank?

Lak er den mest populære efterbehandling, hvilket også er forståeligt i forhold til mange danskeres livsstil. Den er nemlig slidstærk, modstandsdygtig og holdbar. Men lak er ikke bare lak – du kan nemlig få lak i forskellige udgaver, der har indflydelse på blandt andet dit gulvs udseende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

 

Overvejelser ved slibning og lakering af gulve

I forbindelse med slibning og lakering af gulve er der nogle vigtige overvejelser, man bør gøre sig. Lak findes nemlig i forskellige udgaver, ligesom man også kan vælge mellem forskellige grader af glans. Disse ting har først og fremmest indflydelse på dit gulvs endelige udseende, men også gulvets modstandsdygtighed og holdbarhed.

Lak er uden tvivl den stærkeste og mest modstandsdygtige efterbehandling til gulve. Derfor findes den også i mange private hjem, ligesom mange boligforeninger også tyer til lakbehandlede gulve. Har du kæledyr eller børn, kan du også få lak med hærder, der giver dit gulv endnu bedre beskyttelse.

 

Gulvafslibning og lakering kan skabe flotte resultater.

 

 

Skal du vælge hvid eller naturlig lak?

Om du skal vælge hvid eller naturlig lak handler i høj grad om, hvordan du ønsker dit gulv skal se ud. Skal det være meget naturligt eller have et mere hvidligt og lyst udseende?

Et hvidlakeret gulv får en behandling med lak, der indeholder hvidpigmentering. Denne laktype giver gulvet et mere lyst udtryk. Ønsker du derimod en lak, der skaber et mere naturligt udtryk, er naturlak et godt valg. Den naturlige lak indeholder ikke det hvide pigment og giver derfor gulvet et mere naturligt udseende, som viser træets naturlige egenskaber tydeligt.

Skal du vælge mat eller blank lak?

Dit valg af laktype handler også om lakken skal være mat, blank eller derimellem. Jo højere glans, jo mere blank er lakken. Der findes mange forskellige lakvarianter og –sammensætninger, så det giver god mening at tage snakken med din gulvmand om, hvad du skal vælge.

Et gulv med mat lak får et mere naturligt udseende, hvor træets årer og struktur fremhæves tydeligt. En blank lak gør derimod, at gulvet skinner mere. Både mat og blank lak giver flotte gulve, men de synlige forskelle skal alligevel være en del af dine overvejelser ved en slibning og lakering af dit gulv.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvordan foregår slibning og lakering af gulve trin-for-trin?

 1. Forberedelse: Først fjernes alle møbler og genstande fra gulvet. Det er vigtigt at sikre, at området er frit for støv og snavs.
 2. Slibning: Med brug af professionelt udstyr slibes gulvet for at fjerne den gamle overflade, ridser, pletter og ujævnheder. Dette giver en glat og jævn overflade.
 3. Støvsugning: Efter slibning støvsuges gulvet grundigt for at fjerne alt støv og små partikler, som kan påvirke lakeringsprocessen.
 4. Påføring af grundlak: En tynd grundlak påføres for at forberede træet til den endelige lakering. Dette trin sikrer en bedre vedhæftning af den endelige lak og forbedrer gulvets holdbarhed.
 5. Endelig lakering: Når grundlakken er tørret, påføres den valgte lak. Dette kan være mat, halvblank eller blank lak afhængigt af kundens præference. To til tre lag kan påføres for optimal beskyttelse og udseende.
 6. Tørring: Efter lakering skal gulvet tørre i mindst 24 timer, før det kan betrædes. Det anbefales at vente 48 timer, før man placerer tunge møbler på gulvet.

Få en pris på gulvafslibning og lakering

Hvis du har besluttet dig for, at dine gulve fortjener en gulvafslibning og lakering, så er det selvfølgelig vigtigt at vælge kompetente gulvfolk til opgaven, så du får et flot og holdbart resultat.

Hos GulvKanonen har vi stor erfaring med slibning og lakering af gulve. Vi har hjulpet en lang række kunder i hele landet, og derfor kan vi også sikre dig et flot trægulv, der matcher dine ønsker og behov. Ønsker du en pris på gulvafslibning og lakering, sammensætter vi gerne et gratis og uforpligtende tilbud til dig.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.