• +1700 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Mat eller blank gulvlak – hvad skal du vælge?

Ønsker du et slidstærkt og holdbart trægulv, er en lakering det bedste valg. Men hvad med udseendet på gulvet – skal du vælge en mat eller blank gulvlak? Og har dit valg betydning for andre ting end blot udseendet?

Skal dit trægulv slibes og behandles med lak, er du godt på vej til at få et meget slidstærkt og modstandsdygtigt gulv, som du kan få glæde af i mange år – der er nemlig mange fordele ved en lakering af dit gulv.

Gulvlak er populært – både mat og blank

De positive egenskaber ved efterbehandling med lak er klare grunde til, at lak er den mest populære gulvbehandling. Fordelene ved et lakeret trægulv er især evnen til at beskytte mod ridser, snavs og pletter – den fordel får du, uanset om du vælger en mat eller blank lak. Derudover er det også nemt at rengøre et lakeret gulv.

Der er flere fordele ved at vælge en mat gulvlak; det samme kan dog også siges om blank lak. Men når det handler om udseendet på dit trægulv, er det så bedst at vælge en gulvlak, der er mat eller blank?

Valget af mat eller blank gulvlak har bl.a. betydning for gulvets udseende.

 

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Naturligt udseende

Når det kommer til effekten af mat eller blank gulvlak på et gulvs udseende, så er der forskel på det endelig udtryk, og hvor meget gulvet kommer til at skinne. Det er graden af glans, der afgør dette, hvilket defineres fra 5-90. Jo højere tal, jo mere blank er lakken.

Vælger du en mat lak, hvilket er en af de allermest brugte typer af overfladebehandlinger til trægulve, får du et gulv med et mere naturligt udtryk. En blank lak giver derimod et mere skinnende udtryk, hvilket træ ikke just har fra naturens side. Så med den matte lak vil dit gulv se mere naturligt ud og give mindre genskin.

Synlige ridser

Dit valg af mat eller blank gulvlak, har ikke kun betydning for gulvets grad af genskin, men også i hvor høj grad du vil kunne se ridser, hakker og mærker.

Ridser og hakker er mere tydelige i gulve, der er behandlet med en højglanslak, dvs. jo mere blank en lak er, jo nemmere bliver det at se skader i gulvet. Af den grund anbefaler vi hos GulvKanonen altid vores kunder at vælge mat gulvlak.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Skal du vælge mat eller blank gulvlak?

Dit valg af gulvlak, der er mat eller blank, har bl.a. indflydelse på dit trægulvs udseende. Derudover har træsorten på dit gulv også noget at sige, samt hvor i boligen lakeringen foretages, og hvor meget slitage gulvet bliver udsat for. Der er altså meget at vurdere. Derfor er det en god idé at få professionel hjælp, så du får den bedste løsning.

Hos GulvKanonen har vi mere end 10 års erfaring med renovering af gulve og vurdering af, om man skal vælge gulvlak i mat eller blank. Er du i tvivl, så kontakt os for at få gode råd til dit valg. Vi kan også give dig et gratis tilbud på afslibning og efterbehandling af dit gulv med enten mat eller blank lak.