• +1000 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Misfarvninger og ridser – sådan får du styr på dem

Er der synlige pletter eller misfarvninger på dit trægulv? Eller er det ridser og hakker, der er synderen? Uanset hvad er det selvfølgelig ærgerligt, men i nogle tilfælde kan du dog selv løse problemet – læs mere her og se, hvad du kan gøre.

Et flot trægulv fører meget godt med sig, men uanset hvor forsigtig du er, og hvor gode intentioner du har om at holde dit gulv fri for skrammer og pletter, er der altid en risiko for, at de opstår.

Afhængig af, hvad der er sket med dit gulv, har du måske mulighed for selv at gøre noget for at udbedre skaderne. I andre tilfælde er der dog ofte brug for professionel hjælp for at få et flot resultat.

 

Misfarvninger, slitage og ridser gør intet godt for et trægulv.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Pletter og misfarvninger

Er dit gulv blevet grimt pga. rødvinspletter, spildt kaffe eller fordi børnene ikke kun tegnede på papiret? En våd klud eller en gulvvask kan ofte være nok til at gøre gulvet pænt igen. Du skal dog passe på, at væsken ikke må ligge i for lang tid, da det kan danne skjolder på gulvet, hvilket er noget sværere at fjerne.

Lak er en populær overfladebehandling, da den er modstandsdygtig overfor snavs og gør det nemt at fjerne spildte pletter med en fugtig klud. Et oliebehandlet gulv er derimod mindre modstandsdygtigt end et lakeret gulv, mens det er sværest at fjerne pletter på et lud- og sæbebehandlet gulv.

Det er ikke sikkert, at en fugtig klud er nok. I stedet kan du tilføje en smule trærens på den fugtige klud for at fjerne pletterne. Ulempen er dog, at du efterfølgende er nødt til at efterbehandle det udsatte område igen Denne metode kan man benytte på lud, sæbe og oliebehandlede overflader. Hvor nemt det er at fjerne misfarvninger og pletter fra et trægulv afhænger dog i høj grad af gulvets overfladebehandling.

Ridser og hakker

Hvis dit gulv har grimme ridser og store hakker, er det svært og nærmest umuligt at fjerne dem selv. Overvejer du selv at give dig i kast med at fjerne ridser eller hakker i dit trægulv, skal du vide, at det kræver stor håndværksmæssig kunnen. Og så er der stadig ingen garanti for et godt og pænt resultat. Den eneste måde at fjerne ridser og hakker på er ved at afslibe gulvet, og efterbehandle på ny.

Vi anbefaler derfor at lade en professionel gulvmand udbedre ridser eller hakker i dit gulvs overflade. Et professionelt gulvfirma har den nødvendige viden og erfaring, der kræves for at udføre en effektiv gulvslibning og en ny efterbehandling, så dit gulv igen kan få en pæn og ensartet overflade.

Få professionel rådgivning og hjælp

Hvis du er i tvivl om, hvad du selv kan gøre ved pletterne på gulvet, eller om skaderne på dit gulv er så store, at det kræver professionel hjælp, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan helt sikkert give dig nogle gode råd med på vejen, som forhåbentlig kan løse problemerne. Og er gulvets nuværende stand alligevel helt skidt, kan vi naturligvis også give et uforpligtende og gratis tilbud på en slibning og efterbehandling af dit trægulv.