• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Oliering af køkkenbord – Sådan får du det bedste resultat


Oliering af køkkenborde har mange fordele for dig og dit bord. Men hvorfor skal du vælge olie til dit køkkenbord og ikke lak? Og hvilken køkkenbordsolie er et godt valg? Vi giver dig svarene i dette blogindlæg.

Slibning og efterbehandling er en effektiv måde at fjerne grimme ridser, hakker og pletter på bordplader. Dit valg af overfladebehandling afhænger i høj grad af, hvor i hjemmet bordpladen befinder sig.

Har du en slidt bordplade i dit køkken, eller synes du blot, at den trænger til en nyt udseende, så er der forskellige efterbehandlinger du kan vælge mellem. I køkkenet er det dog bedst at bruge køkkenbordsolie frem for at lakere bordpladen, hvilket derimod er et godt valg til en bordplade på badeværelset.

Oliering af køkkenborde er det bedste valg.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Derfor er olie til køkkenborde et godt valg

På en køkkenbordplade arbejder man blandt andet med hårde ting eller madvarer, hvilket gør køkkenbordet til en arbejdsbordplade. Det betyder dog også, at køkkenbordet er mere udsat for ridser eller hakker som følge af det arbejde, man udfører.

Brugen af olie til køkkenbordpladen skaber en åben overflade, der gør det væsentligt nemmere at reparere eventuelle skader. Vælger man at lakere sin bordplade, bliver overfladen meget mere lukket, hvilket betyder, at eventuelle skader i overfladen kun kan fjernes ved at slibe og efterbehandle bordpladen igen.

Kan du selv klare oliering af et køkkenbord?

Oliering af en køkkenbordplade er en relativ enkel opgave, som du faktisk selv kan udføre, hvis du har fingerfærdighederne i orden.

Vi anbefaler dog altid, at du får opgaver som denne udført af fagmænd, da det sikrer dig det flotteste og mest holdbare resultat. Og det er trods alt ærgerligt, hvis du kaster dig ud i et gør-det-selv-projekt, som ender med et resultat, der er knap så pænt og gennemført, som du håbede på.

Til oliering af køkkenborde er vores anbefaling, at man bruger en køkkenbordpladeolie, f.eks. fra et lokalt byggemarked. Andre olietyper kan blive harske, hvilket naturligvis ikke er særlig rart i forhold til håndtering af madvarer på køkkenbordet.

I denne video om bordplader kan du høre mere om oliering af køkkenborde og se, hvordan man oliebehandler en køkkenbordplade, hvis du selv tør stå for opgaven.

 

Få et uforpligtende tilbud

Trin-for-trin guide til oliering af dit køkkenbord

1. Forberedelse: Start med at rengøre bordpladen grundigt. Fjern alle madrester, støv og snavs med en blød klud og et mildt rengøringsmiddel. Lad bordpladen tørre helt.

2. Slibning (hvis nødvendigt): Hvis din bordplade har ridser eller ujævnheder, kan det være nødvendigt at slibe den først. Brug fint sandpapir og slib i træets retning. Rens derefter overfladen for støv.

3. Vælg den rette olie: Anvend en olie specielt designet til køkkenborde. Disse olier er sikre at komme i kontakt med mad og forhindrer vand i at trænge ind i træet.

4. Påfør olien: Hæld en lille mængde olie på en ren klud eller en pensel og påfør den i træets retning. Sørg for at arbejde olien godt ind i træet.

5. Lad olien trænge ind: Efter påføring, lad olien trænge ind i træet i 20-30 minutter.

6. Fjern overskydende olie: Brug en ren, tør klud til at tørre væk enhver overskydende olie fra bordpladen.

7. Gentag om nødvendigt: For en dybere finish og bedre beskyttelse kan du gentage processen 2-3 gange.

8. Vedligeholdelse: For at bevare bordpladens skønhed og beskyttelse, anbefales det at oliere bordpladen hver 3.-6. måned, afhængigt af brug og slid.

Få hjælp til oliering af dit køkkenbord

Overvejer du at få slebet og efterbehandlet dit køkkenbord, så er der professionel hjælp at hente hos GulvKanonen. Vi har mere end 10 års erfaring med slibning og efterbehandling af gulve, trapper og ikke mindst bordplader, så kontakt os, hvis du ønsker at høre mere om slibning og oliering af dit køkkenbord – du kan naturligvis få et gratis tilbud med en god pris.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.