• +300 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Sådan får du et flot, lakbehandlet trægulv

Lakbehandling er den mest populære efterbehandling til trægulve, men hvordan foregår processen for en lakbehandling, og passer lak overhovedet til dit behov? Her får du et indblik i, hvordan du kan få et flot, lakbehandlet trægulv.

Der er mange fordele ved et lakeret trægulv, f.eks. en holdbar og slidstærk overflade, der er nem at vedligeholde. Derfor er lak den mest brugte efterbehandling, da den opfylder mange familiers behov i forhold til udseende, slidstyrke og vedligeholdelse.

Men hvordan når du fra start til slut og får det bedste resultat? Herunder kan du læse de forskellige faser i processen, når vi hjælper kunder med at få flotte, lakerede trægulve.

Lakbehandlingen af et nyslebet trægulv er i fuld gang.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

3 faser i lakbehandlingsprocessen

Fase 1: Vælg en lak til dit behov

Først og fremmest er det vigtigt at vælge en lak, der passer til dine ønsker og behov. Du kan nemlig vælge mellem naturlak og hvidpigmenteret lak, og du skal desuden også overveje, om lakken f.eks. skal være mat, blank eller derimellem.

Naturlak og hvid lak lægger begge en beskyttende hinde på trægulvet. Med hvidpigmenteret lak får dit trægulv et mere hvidt udseende, mens naturlak i højere grad fremhæver træets naturlige udseende. Der er mange overvejelser ved valget af lak til dit trægulv, og derfor er en snak med din gulvmand en rigtig fornuftig beslutning.

 

Fase 2: Forberedelse og afslibning inden lakbehandling

Efter valget af laktype til dit trægulv, er der et par ting, du kan gøre for, at det efterfølgende arbejde kommer til at gå så effektivt som muligt. Med afdækkede møbler og ryddede rum, hvor lakeringen skal udføres, bliver arbejdet nemmere og hurtigere at udføre for gulvmanden.

Selve lakbehandlingen kræver, at gulvet forinden er afslebet eller afhøvlet, hvilket afhænger af gulvets nuværende stand – ofte er en gulvafslibning tilstrækkelig til at fjerne overfladiske ridser og mærker. Når afslibningen er afsluttet, kan lakeringen af trægulvet gennemføres.

 

Fase 3: Kort ventetid og nem vedligeholdelse

En fordel ved en lakering af dit gulv er, at du kun skal vente ca. fem timer, fra gulvet har fået den sidste omgang lak, til du igen må gå på det. Vi anbefaler dog, at møbler først sættes på gulvet 24 timer efter, at lakeringen af trægulvet er afsluttet. En lakbehandling er derfor klaret i løbet af få dage.

Vedligeholdelsen af et lakbehandlet trægulv er minimal, da gulvets lukkede overflade kun kræver støvsugning og vask efter behov. Det kan du læse mere om i vores brochure om vask af lakbehandlede gulve. Vi anbefaler plejeprodukter til lakgulve, da de er udviklet specifikt til denne gulvtype.

 

En gulvmand sikrer det bedste resultat

Med en professionel gulvmand undgår du typiske gør-det-selv-fejl, som at komme for meget lak på gulvet, så det ikke når at tørre og får et uens udseende.

Hos GulvKanonen har vi mange års erfaring med at udføre både gulvafslibning og den efterfølgende lakbehandling – hver gang med udgangspunkt i kundens specifikke ønsker og behov.

Er du i tvivl, om lak passer til dit behov – og eventuelt hvilken laktype du skal vælge – eller ønsker du et gratis tilbud på lakering af dit trægulv, er du velkommen til at kontakte os.