• +1000 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Sådan gør du en kantsliber klar til brug

En kantsliber er en effektiv slibemaskine, du kan få stor glæde af, når du skal slibe kanter på trægulve, dørtrin eller trappetrin. Men inden du starter, er det vigtigt, at du gør din kantsliber klar til brug på korrekt vis.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Et slidt trægulv kan nemt få nyt liv med en gulvslibning. Men skal du i gang med en gør-det-selv-gulvslibning, er det først og fremmest vigtigt, at du har det rette udstyr til rådighed.

På gulvets store overflader er en klassisk bånd-/valsemaskine ideel. Men langs kanterne ved væggen, i hjørner eller under radiatorer kan en kantsliber derimod lette slibearbejdet. Skal du i gang med at bruge en kantsliber, er det dog vigtigt, at maskinen gøres grundigt klar.

En kantsliber er en vigtig slibemaskine.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Sådan gør du kantsliberen klar

Inden du kan gå i gang med at bruge din kantsliber, er det vigtigt, at du gør slibemaskinen klar, og tjekker, at alt er, som det skal være. Det gælder f.eks. synlige skader på slibemaskinen, stik og strømkabel. God forberedelse er en essentiel del af en korrekt gulvafslibning og derfor vigtigt at udføre omhyggeligt.

Der kan være forskel på kantslibere alt efter mærke og producent. Herunder ser du dog en trin-for-trin-vejledning, som kan hjælpe dig godt i gang med at gøre din kantsliber klar til brug. Når du lejer en kantsliber i et byggemarked eller online, følger der dog højst sandsynligt en vejledning med, som du i så fald bør følge til punkt og prikke, samt tips til gulvslibningen.

Trin-for-trin-vejledning

  1. Tjek, at stikket til kantsliberen IKKE er sat i stikkontakten.
  2. Sæt/skru håndtag/greb i siden/bagsiden af kantsliberen.
  3. Blokér slibesålen med en skruetrækker eller lignende redskab/værktøj.
  4. Placér kantsliberen på siden og løsn klemmestykket til slibesålen med et egnet værktøj.
  5. Sæt slibepapir omhyggeligt på slibesålen og montér klemmestykket igen.
  6. Vend kantsliberen så den igen står lodret.
  7. Indstil slibeoverfladen ved at justere kantsliberens højden ved hjælp af slibemaskinens håndtag/greb.
  8. Sæt støvposeholder samt støvpose på kantsliberen.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Ønsker du hjælp til din opgave?

Er du i tvivl, om dit gulv skal slibes? Eller vil du bare gerne være 100 % sikker på, at slibearbejdet udføres korrekt og med det flotteste resultat til følge? Så er du velkommen til at kontakte os hos GulvKanonen. Vi har mange års erfaring med slibning af gulve og brug af professionelt udstyr, som kantslibere. Kontakt os for at høre mere eller få et gratis tilbud på din opgave.