• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Skal du vælge mat eller blank lak til din bordplade?


Lak er én af flere mulige efterbehandlinger, som en træbordplade kan få. Om valget herefter falder på hvidpigmenteret eller klar lak lakken skal være hvidpigmenteret eller mat eller blank

Efterbehandling af en bordplade er vigtigt, når man vil sikre, at bordpladen får den optimale slidstyrke og det ønskede look. Men om man skal vælge den ene eller anden type behandling til sin bordplade kræver flere overvejelser, f.eks. i forhold til træsorten eller om bordpladen er i køkkenet, badeværelset eller spisestuen. Og selvfølgelig også ens eget ønske til bordpladens udseende, slidstyrke og rengøringsevne.

Falder valget på en lakbehandling, skal man blandt andet vurdere, om man foretrækker en naturlak eller en hvidpigmenteret lak. Og så skal man også beslutte, om lakken skal være mat eller blank.


En lakeret bordplade er modstandsdygtig og slidstærk.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Mat eller blank lak til bordpladen?

Mat lak har som udgangspunkt begrænset til ingen genskin, da lakkens matte karakter gør, at lyset reflekteres i begrænset omfang. En bordplade med mat lak vil også få et mere naturligt look, hvilket mange foretrækker, da træet netop er valgt på grund af sine flotte egenskaber og naturlige struktur.

Blank lak vil i modsætning til mat lak give mere genskin, da lyset i højere grad reflekteres, når det rammer bordpladen. Blank lak kan ofte være et godt valg i mindre rum, da det vil give stærkere lysreflektion og dermed mere lys. Overflader med blank lak vil normalt ikke se lige så naturlige ud som matlakerede overflader.

Ligesom når man skal vælge mellem mat eller blank gulvlak er der også mange af de samme overvejelser at gøre sig. Fordelene ved mat eller blank lak til bordpladen er i høj grad identiske med fordelene ved lak til et trægulv. Så ønsker man en lakeret bordplade, får man også glæde af en lukket og utrolig slidstærk overflade, der er modstandsdygtig over for ridser, hakker, snavs og skidt – og så er den også nem at gøre ren.

Få rådgivning og vores anbefaling til din bordplade

Normalt er vores anbefaling, at man vælger olie som behandling til køkkenbordplader. Det skyldes i høj grad muligheden for at kunne pletreparere ridser og hakker så let som muligt, hvilket er sværere på lakerede bordplader. Derimod anbefaler vi, at træbordplader i badeværelset behandles med lak, da det giver en mere lukket overflade.

Hvilken efterbehandling, der passer bedst til din bordplade, afhænger meget af træsorten, dine ønsker til udseendet, og hvilket rum bordpladen er i. Men ønsker du gode råd eller en konkret anbefaling fra os, er det bestemt muligt. For det kan sagtens være, at én type efterbehandling er bedre end andre, når det kommer til din konkrete bordplade.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få en flot lakeret bordplade

Træbordplader kan behandles med forskellige efterbehandlinger. Dit valg afhænger derfor i høj grad af, hvordan du ønsker, at bordpladen skal se ud, samt træsorten og hvor i boligen den befinder sig.

Ønsker du den bedste løsning, så du får den flottest mulige bordplade, hjælper vi meget gerne med opgaven. Og også med rådgivning og inspiration, hvis du ønsker dette. Kontakt os for en uforpligtende snak, så vi kan vurdere, om du skal vælge mat eller blank lak til din bordplade – eller noget helt andet. Herefter kan du også få et gratis tilbud på din opgave.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.