• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Tips og tricks til en gulvpolering


Nogle trægulve skal ikke slibes, men blot poleres for igen at fremstå flotte. Ønsker du selv at stå for denne opgave, har vi samlet nogle tips og tricks, som hjælper dig godt på vej mod et flot resultat.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Når trægulve skal have nyt liv, er det ofte en gulvafslibning, som man tyer til for at få det bedste resultat. I nogle tilfælde er det dog ikke nødvendigt at slibe gulvet som normalt – i stedet kan det blot poleres. En gulvpolering, eller letslibning som denne behandling også kaldes, bruges til at opfriske trægulve med begrænset slitage, f.eks. i boliger, der kun har været beboet i kort tid.

Er slitagen på dit trægulv begrænset, og har du vurderet, at en gulvpolering er tilstrækkelig, giver vi dig her nogle tips og tricks. Med dem får du nemmere det ønskede resultat.

Gulve med minimal slitage kan godt poleres.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Før du polerer gulvet

 • Forberedelse betyder meget: Ligesom forberedelse inden en gulvslibning er vigtig, gælder det samme også for en letslibning. Start med at fjerne alle møbler og ejendele fra gulvet, så du har plads til at arbejde og bevæge dig. Afdæk herefter det tilbageværende inventar og møbler med afdækningsplast og sæt evt. afdækningsdøre op – så undgår du alt for meget støv i tilstødende rum.
 • Køb flere slibenet: Når du skal polere et gulv, er det ofte en god idé at have slibenet i forskellige størrelser korn til rådighed. Det gør det muligt at afprøve forskellige slibegrader og gør det nemmere for dig at få det bedste resultat. Prøv f.eks. med slibenet korn 100 og efterfølgende korn 120.

 

Mens du polerer gulvet

 • Kontrol og grundighed er vigtigt: En flot og veludført gulvpolering kræver i høj grad, at du har god kontrol over poleringsmaskinen. Vær derfor omhyggelig og tålmodig når du polerer, så du bruger den korrekt, når forbi alle områder og selvfølgelig ikke skader gulvet.
 • Start med store flader og slut med hjørnerne: Når du skal polere dit gulv, kan det godt betale sig at starte med at polere de store flader på gulvet og slutte i hjørnerne. De store flader klares med poleringsmaskinen og slibenet, mens du kan polere hjørner med et håndholdt slibenet.
 • Polér gulvet mere end én gang: De fleste gulvopgaver kræver flere behandlinger for at få det bedste resultat. Derfor bør du polere gulvet flere gange. Start f.eks. med at polere med slibenet korn 100, og fortsæt herefter med et finere slibenet i korn 120. Tjek evt. også løbende slibenettet, så du er sikker på, at det ikke er for slidt eller ødelagt.

 

Efter du har poleret gulvet

 • Blev resultatet godt? Efter sidste polering er det vigtigt, at du tjekker poleringen og vurderer, om gulvet skal poleres endnu en gang, eller det er klar til at blive efterbehandlet. Se efter om overfladen er jævn og ensartet, at den gamle efterbehandling er helt væk, og at der ikke er mærker efter slibestop eller tydelige overgange.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Skal vi hjælpe dig?

Det kan være svært at vide, om et gulv skal afhøvles, slibes eller poleres, samt om du har det rette udstyr til en gulvpolering. Men vi kan hjælpe dig , da vi har mange års erfaring i faget. Ønsker du hjælp af en fagmand til at vurdere, hvad dit trægulv har brug for, hjælper vi gerne. Og vi klarer også gerne gulvopgaven, så du er 100 % sikker på at få det flotteste trægulv. Kontakt os for at høre mere eller for at få et godt tilbud på din opgave.

 

FAQ om Gulvpolering

1. Hvordan forbereder jeg mit gulv inden polering?

Før du begynder poleringen, skal du sørge for, at gulvet er rent og fri for snavs. Brug en blød kost eller støvsuger for at fjerne støv og små partikler.

2. Hvilket udstyr skal jeg vælge til gulvpolering?

Investér i en kvalitets polermaskine og vælg slibenet baseret på din gulvtype og den ønskede finish. Husk, at forskellige træsorter kan kræve forskellige slibenet.

3. Hvordan sikrer jeg en ensartet finish under poleringen?

Bevæg polermaskinen i jævne, overlappende baner. Dette sikrer en ensartet finish og forhindrer ujævnheder.

4. Hvordan håndterer jeg fugt under polering?

Hvis du bruger en våd poleringsmetode, skal du sørge for, at gulvet tørrer hurtigt og jævnt for at undgå vandskader. For meget fugt kan skade trægulve.

5. Hvordan afslutter jeg poleringsprocessen?

Efter polering, vælg en passende efterbehandling som olie, lak eller voks. Dette vil ikke kun beskytte dit gulv, men også give det en smuk glans og finish.

Læs flere indlæg
Mads
Daglig leder
Martin
Gulvmand
Tobias
Marketing
Philip
Gulvmand
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Rafal
Maler
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.