• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Tips og tricks til slibning af trapper


Slibning af en trappe er en opgave, du sagtens selv kan klare. Et godt resultat kræver dog, at du har godt udstyr, samt at du udfører slibningen omhyggeligt i alle faser. For at hjælpe dig godt på vej får du følgende tips og tricks til din trappeslibning.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Går du med overvejelser om selv at slibe trapperne i dit hjem, er det bestemt muligt at få et godt og flot resultat. Selv med begrænset erfaring kan du sagtens udføre slibearbejdet selv på flotteste vis.

Du skal bl.a. bruge et godt udvalg af maskiner og udstyr til trappeslibningen. Og selve udførelsen kan du læse mere om i denne guide til slibning af trapper. Som en ekstra hjælp får du her en række tips og tricks, som forhåbentlig kan være en ekstra hjælp for dig.


Gode råd er nyttige ifm. en trappeslibning.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Før slibningen af trapperne

 • Undgå støv i rummet: En slibning medfører altid støv i luften. Derfor er det en god idé at afdække møbler og andet inventar omkring trappen, så du undgår for meget støv på overfladerne. Du kan evt. også opsætte en støvdør, der beskytter mod støv i tilstødende rum.
 • Vent med at leje dine maskiner: Slibning af en trappe kan klares med forskellige maskiner. Du kan f.eks. vælge en kantsliber, som har visse fordele, mens valget af en excentersliber har andre fordele.
  Uanset dit valg så anbefaler vi, at du venter med at leje dine maskiner, til du er helt klar til at starte på slibningen. Så betaler du nemlig for den korteste lejeperiode og kan måske spare penge.
 • Husk slibepapir i forskellige kornstørrelser: Når du skal slibe en trappe, får du et bedre resultat, hvis du har slibepapir i forskellige kornstørrelser til rådighed. Det gælder, uanset om du bruger en kantsliber eller en excentersliber. Et godt udvalg til en kantsliber er f.eks. korn 16, 24, 40, 80, 100 og 120.

Under slibningen af trapperne

 • Slib i træets længderetning: Du får det flotteste resultat, hvis du sliber langs træets årer, dvs. i træets længderetning (undgå at slibe på tværs).
 • Slib gerne flere gange: Du opnår de bedste resultater, når trappen slibes flere gange. Start derfor med groft slibepapir (f.eks. korn 24 eller 16), efterfulgt af et mindre groft slibepapir (korn 40 og 80) og afslut med det fine slibepapir (korn 100 og 120).
 • Skrab hjørner og forkanter med et skrabejern: En kant- eller excentersliber kan ikke nå alle områder af trappen. Men her kommer dit skrabejern i spil, da det nemmere kan klare hjørner og forkanter. Du kan også supplere med løst sandpapir.

Efter slibningen af trapperne

 • Vurder resultatet: Efter sidste slibning skal du vurdere resultatet for at sikre, at trappens overflader er jævne og glatte. Sørg for, at den gamle efterbehandling er helt væk, så du har en ren træoverflade. Er der synlige mærker efter slibestop eller overgange mellem slibningerne, kan du evt. slibe yderligere eller udjævne manuelt med fint sandpapir.
 • Støvsug trappen: Når du er færdig med at slibe trappen, er det vigtigt, at du støvsuger den, så alt slibestøv fjernes, inden trappen efterbehandles.
 • Husk at efterbehandle: En trappe er meget udsat, da det er de samme områder, der betrædes jævnligt. Derfor anbefaler vi efterbehandling af trappen med en mat lak, da det skaber den stærkeste og mest modstandsdygtige overflade. Samtidig gør den også trappen nem at rengøre. Et alternativ kan være behandling med olie, der giver et varmere udtryk, men dog ikke er lige så slidstærk som lak.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Har du brug for hjælp til opgaven?

Det er bestemt muligt selv at slibe en trappe og få et flot slutresultat. Men har du ikke tiden, eller er du ikke sikker på, at det færdige resultat bliver så godt, som du håber, så kan vi også hjælpe dig med opgaven. Kontakt os for en uforpligtende snak om din opgave samt et gratis tilbud.

 

Ofte stillede spørgsmål om slibning af trapper

Hvorfor skal jeg slibe min trappe?

Slibning af trapper fjerner gamle overfladebehandlinger, ridser, pletter og ujævnheder, hvilket giver trappen et fornyet og friskt udseende. Det forlænger også trappens levetid ved at beskytte træet mod slid.

Hvor ofte bør jeg slibe min trappe?

Det afhænger af trappens brug og slid. Generelt anbefales det at slibe trappen hvert 5.-10. år, eller når overfladen begynder at se slidt og ridset ud.

Kan jeg selv slibe min trappe?

Ja, med det rette udstyr og vejledning kan du selv slibe din trappe. Men det er vigtigt at følge instruktionerne nøje for at opnå det bedste resultat.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.