• +1000 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

3 grunde til at vælge olie til dit trægulv

Olie til trægulve er én af flere muligheder, når du skal vælge efterbehandling til dit nyslebne gulv. Men er olie det rette valg til dine ønsker og behov? Læs videre og få tre gode grunde til, at du skal have et gulv med oliebehandling.

Hos GulvKanonen bliver vi ofte spurgt, om olie til trægulve er et bedre valg end andre efterbehandlingstyper. Svaret kommer an på flere ting, f.eks. ønsker til gulvets udseende, modstandsdygtighed og holdbarhed. Dit valg af efterbehandling har også betydning for, hvor meget rengøring og vedligeholdelse, der er behov for, hvis du ønsker at bevare dit nyslebne trægulvs udseende og styrke.

Olie til dit trægulve har flere fordele, som du skal vurdere i forhold til dine ønsker. Her får du tre faktorer, som vi mener er vigtige at have med i overvejelserne, når du skal beslutte dig for, om du skal give dit gulv oliebehandling.

 

Olie til trægulve har flere fordele, f.eks. et flot udseende

 

Få et uforpligtende tilbud

 

1. Flot, naturligt udseende

Dit trægulvs udseende er en vigtig faktor, når du står med valget mellem et gulv med oliebehandling eller andre efterbehandlinger. Tænk f.eks. på, hvilket udtryk dit trægulv skal skabe. Falder valget på olie til dit trægulv, kan du vælge mellem naturolie eller hvidpigmenteret olie.

Naturolie har flere synlige fordele. F.eks. fremhæves gulvets naturlige årer og struktur effektivt med naturolie, hvilket er med til at skabe en mere gyldenbrun glød og et varmere udtryk.

Du kan også vælge en hvidpigmenteret olie, der skaber et lysere udseende. Det er et oplagt valg, hvis du ønsker et lyst trægulv med et naturlig udseende – olie er oplagt, hvis gulvet er i en lys træsort, som fyr eller ask.

2. Effektiv vedligeholdelse med oliepleje

Alle trægulve skal rengøres uanset den valgte efterebehandling. Det påvirker nemlig gulvenes udseende, modstandsdygtighed og holdbarhed. Derudover er regelmæssig vedligeholdelse og pleje også vigtigt – hertil er oliepleje godt.

Dette vandbaserede produkt er ret smart som gulvpleje, da det kan bruges efter behov og påføres på udsatte områder. Resultat er, at du bibeholder dit trægulvs flotte udseende og glød længere.

Måske har du hørt om både oliepleje og plejeolie. Det er to forskellige ting, som lyder ret ens – her kan du læse mere om forskellene på dem, og deres betydning for dine gulve.

3. Nemt at pletreparere

Når dit gulv bruges dagligt, er ridser, hakker eller misfarvninger undgåelige. Er skaden sket, er et gulv med oliebehandling nemmere at pletreparere end f.eks. lak, der skaber en meget lukket overflade. Det gør det muligt på sigt at reparere dele af gulvet – i modsætning til et lakeret gulv, der typisk skal fuldstændig genslibes og omlakeres.

Skal du vælge olie til dit trægulv?

Olie til trægulve har mange fordele – både for dig og dit gulv. Er du i tvivl, om det er den rette efterbehandling, kan du altid spørge os til råds og få professionel sparring til din beslutning. Derudover kan du også få et gratis, uforpligtende tilbud, der omfatter en oliebehandling af dit gulv.