• +1000 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Olie- eller lakgulv – hvad skal du vælge?

Olie- eller lakgulv – ja, hvad skal du vælge? Der er flere fordele ved begge efterbehandlinger, men det har i høj grad at gøre med dine ønsker og behov. Vi hjælper dig med beslutningen, når du skal vælge mellem olie eller lak.

Ligesom et oliebehandlet trægulv har lakbehandlede gulve også flere fordele, hvilket gør valget mellem olie eller lak til et gulv svært.

Når du skal vælge mellem olie eller lak til dit gulv, skal du overveje vigtige ting som gulvets slidstyrke, udseende og hvor nemt det skal være at rengøre og vedligeholde gulvet. Er du i tvivl, om du skal vælge et olie- eller lakgulv, så viser vi dig nogle af forskellene på efterbehandlingerne. Og du kan selvfølgelig altid kontakte os, hvis du ønsker hjælp til dit valg.

 

Et lakeret gulv er meget slidstærkt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

 

Slidstyrke

Lak er den stærkeste efterbehandling, dit trægulv kan få. Det er også én af grundene til, at det er den mest populære behandling i de danske hjem og hos mange boligselskaber.

I modsætning til et lakeret gulv så har et olieret gulv ikke en lukket overflade, hvilket blandt andet betyder, at snavs nemmere sætter sig i overfladen. Et olieret gulv er dog stadig ret modstandsdygtigt over for snavs og skidt.

Er slidstyrke det vigtigste krav for dig i forhold til dine gulve, f.eks. hvis du har små børn eller kæledyr, så er lak det klart bedste valg, da det er mere slidstærkt og holdbart end en oliebehandling.

Udseende

Lak har klare fordele i forhold til slitage og vedligeholdelse. Du kan dog også få et flot gulv med en lakbehandling, der gør det nemt at se træets naturlige udseende.

Olie trænger ned i træets porer, hvilket er med til at skabe en naturlig glød og varme. Olie skaber altså et rigtig flot og naturligt udtryk, der fremhæver træets årer og struktur.

Når du skal vælge mellem olie eller lak, er der både mulighed for at vælge mellem naturlige eller hvidpigmenterede udgaver, der henholdsvis giver gulvet et naturligt eller lyst udseende.

 

Et olieret gulv har et smukt udseende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Rengøring og vedligeholdelse

Et lakgulv er nemt rengøre, da det har en mere lukket overflade en oliebehandlede gulve. Af den grund vælger mange danskere lakbehandling til deres gulve. Dog er store ridser og hakker i lakken et problem, der gør en genlakering nødvendig.

Olierede gulve kræver lidt hyppigere rengøring end lakgulve – de har dog den fordel, at de kan få plejeolie, der f.eks. kan afhjælpe misfarvninger eller slidte områder.

Ønsker du et gulv, der kræver minimal rengøring, er lak det oplagte valg. Muligheden for selv at pletreparere et olieret gulv er dog også værd at have med i tankerne.

Få kompetent hjælp til dit valg

Er du i tvivl, om du skal vælge et olie- eller lakgulv? Så har du brug for professionel rådgivning.

Hos GulvKanonen har vi mange års erfaring med efterbehandling af trægulve. Derfor kan vi fortælle dig, om olie eller lak er ideelt til dit gulv og dine behov. Vi kan også give dig et uforpligtende tilbud, der omfatter en flot og slidstærk efterbehandling af dit gulv.