• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

4 gode råd til vedligeholdelse af træbordplader


Vedligeholdelse af træbordplader er vigtigt, hvis man ønsker, at de bevarer deres udseende og styrke længst muligt. Vedligeholdelsen kan omfatte flere ting, så her får du fire gode råd til, hvordan du kan vedligeholde din træbordplade på ordentlig vis.

Træbordplader er flotte og har en helt særlig charme, som hverken marmor, beton eller andre materialer kan prale af. Men bordplader i træ er også særligt udsatte for bl.a. vand, fugt, snavs og fedt, så derfor er det vigtigt med god og regelmæssig vedligeholdelse af træbordpladerne.

Træbordplader har brug for regelmæssig vedligeholdelse.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Sådan kan du vedligeholde træbordplader i dit hjem

Forskellen i vedligeholdelse af træbordplader afhænger f.eks. af, hvilken efterbehandling træbordpladen har fået, og hvor i hjemmet den befinder sig. Træbordplader i køkkenet er f.eks. typisk olierede, hvilket gør det nemmere at pletreparere synlige ridser og hakker fra arbejdet ved køkkenbordet, mens man ofte lakerer træbordplader på badeværelset, da de skal beskyttes mere mod vand og fugt.

Daglig rengøring er godt: Det er en god idé at rengøre din træbordplade i køkkenet regelmæssigt – gerne dagligt – så du holder den fri for snavs og fedt. Det har først og fremmest en synlig effekt, men bestemt også en holdbarhedsmæssig effekt, da det hverken er sundt eller holdbart for træoverfladen at lade snavs og fedt sidde i længere tid. Tør derfor træbordpladen i køkkenet af med en hårdt opvredet klud, f.eks. efter madlavning.

Undgå ståluld og skuresvampe: Disse rengøringsredskaber risikerer at misfarve træbordpladen, skade overfladen eller gøre den mere mat i sit udseende. Undgå derfor at bruge disse redskaber, selvom der er genstridige pletter eller snavs. Når det ikke er nok med vand, kan du i stedet bruge sæbespåner eller brun sæbe.

Undgå sulfo, salmiakholdige rengøringsmidler og skurepulver: Visse rengøringsmidler er ikke velegnede til træbordplader, da de bl.a. kan affedte træet og gøre bordpladen mere modtagelig over for fugt og snavs, hvilket også kan føre til misfarvninger. Du kan derfor med fordel vælge rengøringsmidler, der er skabt specifikt til træ, så du giver dit bord de bedste betingelser.

Regelmæssig behandling af træbordpladen: Træbordplader i køkkenet er ofte behandlet med køkkenbordsolie, da denne overfladebehandling er en bedre løsning end f.eks. lak. Du kan med fordel behandle din olierede træbordplade efter behov – optimalt én eller flere gange om året, så du løbende holder din bordplade pæn og modstandsdygtig.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få flere tips til vedligeholdelse af træbordplader

Hos GulvKanonen har vi mange års erfaring med slibning og behandling af træbordplader. Derfor ved vi også, hvor vigtigt god vedligeholdelse af træbordplader er – både for selve bordpladen, men også for ejerens pengepung. Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse er nemlig lig med længere holdbarhed og et flottere udseende.

Har du spørgsmål til, hvordan dine træbordplader vedligeholdes bedst muligt – f.eks. hvis du har bordplader i forskellige træsorter eller med forskellige overfladebehandlinger – så kontakt os gerne. Vi giver gerne gode råd om vedligeholdelse, ligesom du også altid kan få et gratis tilbud, f.eks. på behandling af træbordplader.

 

Ofte stillede spørgsmål om vedligeholdelse af træbordplader

1. Hvorfor er det vigtigt at vedligeholde træbordplader?

Vedligeholdelse af træbordplader er essentielt for at bevare deres naturlige skønhed, styrke og holdbarhed. Uden regelmæssig pleje kan træbordplader blive beskadiget af vand, snavs, fedt og ridser.

2. Hvor ofte bør jeg olier min træbordplade?

Det anbefales at behandle en olieret træbordplade efter behov, men optimalt én eller flere gange om året. Dette vil hjælpe med at bevare træets naturlige glans og beskytte det mod skader.

3. Kan jeg bruge almindelige rengøringsmidler på min træbordplade?

Nej, det anbefales at undgå sulfo, salmiakholdige rengøringsmidler og skurepulver, da disse kan skade træet. Brug i stedet rengøringsmidler, der er specielt designet til træ.

4. Hvad skal jeg gøre, hvis min træbordplade får en ridse eller hak?

For olierede træbordplader kan du pletreparere synlige ridser og hakker ved hjælp af den samme olie, som bordpladen er behandlet med. For dybere skader kan det være nødvendigt med en let slibning før behandling.

5. Er det sikkert at bruge ståluld på træbordplader?

Det anbefales at undgå ståluld og skuresvampe, da de kan misfarve træbordpladen, skade overfladen eller gøre den mere mat i sit udseende.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.