• +1000 gode kundeanmeldelser
 • 3 års garanti på alt udført arbejde
 • Betaling når arbejdet er godkendt

5 tips til at forlænge et ludbehandlet gulvs levetid

Ludbehandlede gulve har et flot, lyst look, der bidrager positivt til boligens udseende. Af den grund er det vigtigt at vedligeholde gulvet, så dets levetid forlænges og flotte udseende bevares – og det får du nogle tips til her.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Lud bruges ofte som del af en gulvbehandling, når ønsket er et lyst gulv. Luden er nemlig med til at bremse træets gulningsproces.

Som med alle andre typer af trægulve er det dog vigtigt at pleje og vedligeholde ludbehandlede gulve. Her har du forskellige muligheder, men fælles for alle er, at de er gode for gulvets stand og evne til at modstå skidt, snavs og slitage. Derfor bør man også sætte tid af regelmæssigt til vedligeholdelse af trægulvet – det forlænger nemlig gulvets levetid.

Regelmæssig pleje forlænger ludbehandlede gulves levetid.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Sådan kan du beskytte dit ludbehandlede gulv

 1. Støvsugning: Det er en god idé at støvsuge dit gulv jævnligt, så du både fjerner støv og skidt, men også eventuelle småsten og andet, der kan skade gulvets overflade. Når du støvsuger, kan du bruge et blødt mundstykke, så risikoen for ridser i forbindelse med støvsugningen mindskes.
 2. Gulvvask: Ludbehandlede gulve kræver jævnlig vask med en sæbe, da denne er med til at skabe en hinde på overfladen, som beskytter mod skidt og snavs.
  Da lud altid efterfølges af en supplerende efterbehandling, som olie, lak eller sæbe, er det vigtigt, at du køber en sæbe, der er egnet til netop den overfladebehandling, som dit gulv har (oliesæbe, laksæbe eller almindelig sæbe). Her kan du se vores guide til vask af et ludbehandlede gulv eller læse 5 tips til at vaske et ludbehandlet gulv.
 3. Regelmæssig rengøring: Det giver sig selv, at pleje og vedligeholdelse er godt for dit ludbehandlede gulvs udseende, modstandsdygtighed og holdbarhed. Derfor er det også en god idé at lave faste rammer for rengøringen, f.eks. med faste rengøringsdage for støvsugning og gulvvask.
 4. Pletreparation: Pletter på trægulve, der er behandlet med lud og sæbe, kan give problemer, hvis væsken ligger for længe på overfladen. Der vil nemlig være risiko for, at den trænger ned i gulvet. Kan en plet ikke fjernes med en klud eller ved gulvvask, er det også en mulighed at gnide på pletten med en opvredet klud langs årerne i træet. Herefter bør pletten får en omgang sæbe.
 5. Beskyttelse: Har du klistret filtdupper under dine stole, borde og andre møbler? Det er en god idé, da de beskytter gulvet mod ridser og trykmærker – og så er det samtidig en nem og billig løsning, som du kun behøver at udføre én gang.
  Skal dit ludbehandlede gulv beskyttes yderligere, kan du også lægge tæpper på udsatte områder, hvor der er meget trafik, f.eks. i entréen. Og så er det naturligvis også fornuftigt ikke at bruge sko indenfor.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få yderligere hjælp til dit gulv

Ludbehandlede trægulve kræver regelmæssig pleje, så de holder sig flotte og slidstærke. Ønsker du yderligere tips og rådgivning omkring vedligeholdelse af dit ludbehandlede trægulv, er du velkommen til at kontakte os hos GulvKanonen. Vi har mange års erfaring på området og kan derfor hjælpe dig.

Vi kan også hjælpe dig med slibning og/eller behandling af dit trægulv, så det igen ser ud som nyt. Kontakt os for at høre mere eller for at få et gratis tilbud.