• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Tørretid efter oliebehandling af gulv


En oliebehandling giver dit trægulv et smukt udseende, som du får glæde af i mange år. Skal du selv oliebehandle gulvet, er det dog vigtigt, at du overholder den tørretid, som en oliebehandling kræver.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Der er mange gode grunde til at få olieret sit trægulv. Olien giver bl.a. et flot udseende, der i høj fremhæver træets naturlige årer og struktur. Af den grund er oliebehandling af gulve også et populært valg i forbindelse med en gulvafslibning.

En vigtig del af enhver gulvbehandling med olie er dog at overholde den anbefalede tørretid. Olien skal nemlig have tid til at trænge ned i træet, så den giver den optimale beskyttelse og det ønskede look. Men hvor lang tørretid kræver et oliebehandlet gulv egentlig?


Tørretid er vigtigt ifm. oliebehandling af et gulv.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvor lang tørretid har en oliebehandling?

Der findes flere gode tips og tricks til oliebehandling af et gulv. I den forbindelse er en god tommelfingerregel dog, at tørretid for en oliebehandling af et gulv er på ca. 7 timer. Vores anbefaling er derfor følgende:

 • Efter ca. 7 timer kan du betræde gulvet med sokker
 • Efter ca. 24 timer kan du stille møbler ind i rummet

Alle gulvbehandlingsopgaver er forskellige og derfor er der også flere individuelle faktorer (gulvtype, antal olielag, rumtemperatur m.m.), som kan påvirke den reelle tørretid. Derfor bør du også læse vejledningen bag på dit olieprodukt, så du følger den omhyggeligt og er opmærksom på den minimale tørretid, som selvfølgelig skal overholdes. Det gælder, uanset om du vælger naturolie eller hvidpigmenteret olie.

Tørretid og vedligeholdelse betyder meget

Olierede trægulve er utrolig flotte, når gulvbehandlingen udføres korrekt. Derfor er det også vigtigt at overholde den minimale tørretid efter en oliebehandling af et gulv, så olien trænger godt ned i træet.

En anden og mindst lige så vigtig ting er pleje og vedligeholdelse. Et olieret gulv kræver nemlig en del opmærksomhed, så det bevarer det flotte udseende. Det omfatter bl.a. korrekt vask af olierede trægulve, der bør udføres regelmæssigt og med velegnede sæbeprodukter. Men det gælder også pleje af trægulvet efter behov, f.eks. med plejeolie og oliepleje.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til dit olierede trægulv

Der er mange gode grunde til at få oliebehandlet sit trægulv, hvilket også har gjort denne efterbehandling ret populær. Uanset om man selv står for behandlingen eller overlader den til specialister, er det vigtigt, at man overholder den minimale tørretid ifm. en oliebehandling af et gulv.

Ønsker du at få dit trægulv behandlet med olie? Eller har du allerede et olieret gulv, som trænger til en opfriskende behandling? Hos GulvKanonen har vi mange års erfaring med netop oliering af trægulve. Vi kan derfor hjælpe dig godt i mål, så du får et smukt trægulv. Kontakt os for at høre mere og få et uforpligtende tilbud.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.