• +1500 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Plejeolie til trægulve – derfor er det godt

Har du et oliebehandlet trægulv, er det vigtigt at vedligeholde det, så holdbarheden forlænges og det smukke udseende bevares. Til det er plejeolie til trægulve et effektivt middel – men hvad er det, og hvorfor skal du bruge det?

Et trægulv, der er behandlet med olie, har mange fordele. Det får blandt andet en varm glød, mens træets naturlige årer og struktur også fremhæves på flotteste vis. For at bevare gulvets smukke udseende er det dog vigtigt med pleje og vedligeholdelse – det gælder for alle slags trægulve.

Du har måske hørt om plejeolie – som ikke skal forveksles med oliepleje – fra din gulvmand eller læst om det. Udover almindelig rengøring og vedligeholdelse af dit olierede gulv så er plejeolie et effektivt middel, der kan give dig glæde af dit gulv i endnu længere tid. Så er du glad for dit olierede trægulv, så bør du læse videre og se, hvad plejeolie er, og hvordan du kan gøre brug af det.

 

Plejeolie bevarer oliebehandlede gulves styrke og flotte udseende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvorfor bruge plejeolie til dit trægulv?

Plejeolie er oliebaseret og har derfor en naturlig god effekt på dit olierede gulv. Ønsker du at give dit gulv en opfriskende behandling, kan du med fordel bruge plejeolie til dit gulv én eller to gange om året. Gør du dét, er det muligt for dig at bevare dit trægulvs smukke udseende og varme glød i flere år.

Plejeolie har dog ikke kun en positiv effekt på gulvets udseende –  modstandsdygtigheden overfor snavs og væsker forbedres nemlig også. Så brugen af plejeolie til trægulve har flere fordele.

Sådan kan du bruge plejeolie

Hvis du selv vælger at give dit trægulv plejeolie, skal du huske, at plejeolien skal passe til den olie, som dit gulv tidligere har fået. Det samme gælder desuden, når du vælger en gulvsæbe til vask af dit olierede gulv.

En fordel ved et olieret gulv er, at det er nemmere at pletreparere end f.eks. et lakbehandlet gulv, hvor ridser, hakker og misfarvninger typisk er lig med en genlakering. Du kan bruge plejeolie på hele dit gulv eller på særligt udsatte områder, der er udsat for mere slitage, f.eks. i centrale rum. Du kan selv påføre plejeolie på dit trægulv dér, hvor det er slidt eller misfarvet – på den måde kan gulvet holde sig pænere i længere tid.

Inden påførsel af en plejeolie på dit trægulv, skal gulvet renses med en trærens og tørre i 6-8 timer. Herefter kan du gå videre med selve plejeolien, som påføres med pad eller malerrulle. Som afslutning skal du polere plejeolien ned i træet med en polermaskine, så olien får den optimale effekt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få professionel rådgivning og hjælp

Har du et oliebehandlet gulv, så er plejeolie til gulvet en rigtig god investering. Men om du selv vil stå for behandlingen eller overlade den til fagfolk er naturligvis op til dig.

Vi har mange års erfaring med efterbehandling af trægulve. Derfor kan vi vejlede dig om valget og brugen af plejeolie til dit trægulv samt hjælpe dig med selve plejebehandlingen. Kontakt os for at høre mere eller få et gratis tilbud.