• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Undgå disse 5 klassiske fejl når du skal lakere gulv


Lakerede trægulve har mange fordele og er derfor et populært valg, når det kommer til efterbehandling. Men overvejer du selv at slibe og lakere dit trægulv er der nogle klassiske fejl, du skal undgå for at få det bedste resultat.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Lak er den mest anvendte af de forskellige typer af efterbehandling til trægulve, som du kan vælge mellem. Dette skyldes bl.a., at lak giver et utrolig stærkt og modstandsdygtigt gulv, der samtidig er nemt at rengøre.

Overvejer du selv at lakere et gulv, er det ikke bare en opgave, du kan kaste dig ud i uden forberedelse og grundige overvejelser. Derfor har vi lavet denne liste med nogle af de mest almindelige fejl, som du skal undgå for at få det flotteste slutresultat.

Hvid lak er én af flere muligheder i forbindelse med en gulvlakering.

Få et uforpligtende tilbud

 

5 fejl du skal undgå ved en gulvlakering

1. Du vælger ikke den rette lak

Der findes flere forskellige varianter af lak, hvilket derfor også påvirker gulvets endelige udseende. Og derfor er det vigtigt at vælge en lak, der matcher det ønskede udseende. Hvid lak indeholder eksempelvis hvidt pigment, som giver et mere lyst præg, mens naturlak, der ikke indeholder pigment, skaber et mere naturligt look. Du kan også vælge mellem blank og mat lak, der er henholdsvis skinnende og ikke-skinnende.

2. Du læser ikke anvisningerne på lakproduktet

Lakprodukter kan være forskellige fra producent til producent. Derfor vil du også opleve, at anvisningerne kan variere, f.eks. i forhold til fremgangsmåde og tørretid. Af den grund er det vigtigt, at du ikke går i gang uden at læse og følge lakproduktets anvisninger nøje.

3. Du lakerer ikke langs med træets årer

Du får det bedste resultat, hvis du lakerer langs med træets årer – ikke på tværs – hvilket typisk vil være i gulvets længderetning. Derfor skal du ikke bare gå i gang og lakere på kryds og tværs af gulvet. Arbejd dig stille og roligt fremad på mindre områder og sørg for at undgå store lakplamager på gulvet, da de kan danne synlige skjolder.

 4. Du lakerer kun gulvet én gang

Når du skal lakere et trægulv, tænker du måske, at én gang er nok. Men det er faktisk en god idé at lakere mindst to gange (i nogle tilfælde tre gange) samt mellemslibe/polere gulvet imellem 1. og 2. behandling. Det giver nemlig et finere og mere gennemført resultat. Se evt. denne vejledning til lakering af gulve.

5. Du lader ikke gulvet tørre tilstrækkeligt

Ét af de vigtigste punkter i forbindelse med en gulvlakering er at lade lakken tørre tilstrækkeligt, inden du betræder gulvet. Gør du ikke det, når lakken ikke at hærde optimalt, og du risikerer samtidig, at der kommer snavs og skidt i lakken. Giv derfor lakken mindst fem timers tørretid, før du betræder den i strømper, og mindst 24 timer før du flytter møbler ind på gulvet – men tjek anvisningerne bag på lakproduktet for at være helt sikker.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vi kan hjælpe dig med gulvlakeringen

Der er uden tvivl mange fordele ved lakerede gulve, og derfor er det også det mest populære valg af efterbehandling. Synes du, at en gulvlakering er en for stor gør-det-selv-opgave, hjælper vi hos GulvKanonen gerne. Vi har mange års erfaring på området og kan sikre dig et flot og holdbart resultat. Kontakt os for at høre mere og få et godt og uforpligtende tilbud.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.