• +1000 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Undgå disse 5 klassiske fejl når du skal lakere gulv

Lakerede trægulve har mange fordele og er derfor et populært valg, når det kommer til efterbehandling. Men overvejer du selv at slibe og lakere dit trægulv er der nogle klassiske fejl, du skal undgå for at få det bedste resultat.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Lak er den mest anvendte af de forskellige typer af efterbehandling til trægulve, som du kan vælge mellem. Dette skyldes bl.a., at lak giver et utrolig stærkt og modstandsdygtigt gulv, der samtidig er nemt at rengøre.

Overvejer du selv at lakere et gulv, er det ikke bare en opgave, du kan kaste dig ud i uden forberedelse og grundige overvejelser. Derfor har vi lavet denne liste med nogle af de mest almindelige fejl, som du skal undgå for at få det flotteste slutresultat.

Hvid lak er én af flere muligheder ifm. en gulvlakering.

Få et uforpligtende tilbud

 

De 5 fejl du skal undgå ved en gulvlakering

  1. Du vælger ikke den rette lak: Der findes flere forskellige varianter af lak, hvilket derfor også påvirker gulvets endelige udseende. Og derfor er det vigtigt at vælge en lak, der matcher det ønskede udseende. Hvid lak indeholder eksempelvis hvidt pigment, som giver et mere lyst præg, mens naturlak, der ikke indeholder pigment, skaber et mere naturligt look. Du kan også vælge mellem blank og mat lak, der er henholdsvis skinnende og ikke-skinnende.
  2. Du læser ikke anvisningerne på lakproduktet: Lakprodukter kan være forskellige fra producent til producent. Derfor vil du også opleve, at anvisningerne kan variere, f.eks. i forhold til fremgangsmåde og tørretid. Af den grund er det vigtigt, at du ikke går i gang uden at læse og følge lakproduktets anvisninger nøje.
  3. Du lakerer ikke langs med træets årer: Du får det bedste resultat, hvis du lakerer langs med træets årer – ikke på tværs – hvilket typisk vil være i gulvets længderetning. Derfor skal du ikke bare gå i gang og lakere på kryds og tværs af gulvet. Arbejd dig stille og roligt fremad på mindre områder og sørg for at undgå store lakplamager på gulvet, da de kan danne synlige skjolder.

 

  1. Du lakerer kun gulvet én gang: Når du skal lakere et trægulv, tænker du måske, at én gang er nok. Men det er faktisk en god idé at lakere mindst to gange (i nogle tilfælde tre gange) samt mellemslibe/polere gulvet imellem 1. og 2. behandling. Det giver nemlig et finere og mere gennemført resultat. Se evt. denne vejledning til lakering af gulve.
  2. Du lader ikke gulvet tørre tilstrækkeligt: Ét af de vigtigste punkter i forbindelse med en gulvlakering er at lade lakken tørre tilstrækkeligt, inden du betræder gulvet. Gør du ikke det, når lakken ikke at hærde optimalt, og du risikerer samtidig, at der kommer snavs og skidt i lakken. Giv derfor lakken mindst fem timers tørretid, før du betræder den i strømper, og mindst 24 timer før du flytter møbler ind på gulvet – men tjek anvisningerne bag på lakproduktet for at være helt sikker.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vi kan hjælpe dig med gulvlakeringen

Der er uden tvivl mange fordele ved lakerede gulve, og derfor er det også det mest populære valg af efterbehandling. Synes du, at en gulvlakering er en for stor gør-det-selv-opgave, hjælper vi hos GulvKanonen gerne. Vi har mange års erfaring på området og kan sikre dig et flot og holdbart resultat. Kontakt os for at høre mere og få et godt og uforpligtende tilbud.